Највећи проблем Манчестер јунајтеда...

Не спринта, не враћа се, даје лош пример, маше рукама, жели да иде. . . ! „Не верујем му ниједну једину реч“, оштар је Рој Кин поводом издања Пола Погбе!

Фудбал 25.04.2019 | 19:30
Највећи проблем Манчестер јунајтеда...
Поред његовог имена десет клупских и најважнији репрезентативни трофеј. А опет толико контроверзи да нико не може да тврди да ли је Пол Погба добар фудбалер зато што је скупљао пехаре кад је око себе имао бољи тим од садашњег или га огромни кадровски проблеми и лоша селекција екипе чине лошим.

Тек, ове сезоне – и не само ове – није то то. Од најскупљег појединца у историји Манчестер јунајтеда очекивало се да игра квалитетно у континуитету, да буде барјактар енглеског великана, међутим, мало тога је за три сезоне на Олд Трафорду показао француски везиста. Обновљена романса из дечачких дана није успела и зато је све извеснији растанак Погбе и Црвених ђавола овог лета, иако он сам на ту тему не говори, већ је после пораза од Евертона причао како би у свлачионици требало да се промени менталитет, што је жесотко изнервирало некадашњег првотимца Манчестера, из златног доба клуба, Роја Кина.

„Не верујем му ниједну једину реч. Погбине изјаве немају тежину. Чак ни он не верује у то што прича“, оштар је Кин. „Хајде да причамо о томе какав је Пол саиграч. Ако хоћете да будете добар саиграч, морате да се враћате на своју половину, да трчите, да се браните. Атмосфера у свлачионици постала је напета после гостовања Евертону, чуо сам да су играчи гађали једни друге гелом за косу. Толико је била велика тензија“.

Делује да ништа боља није ни после пораза од Ситија (0:2), на мечу у коме је састав Оле Гунара Солскјера створио једну једину прилику за 90 минута. Наравно, није то само Погбина кривица, али он је најскупљи. А није више ни тако млад. У марту је напунио 26 година.

„Погба је талентован момак, али ту синтагму већ дуго употребљавамо. На великом броју утакмица нисмо га видели како спринта, како се враћа назад. Погледајте његов говор тела. Само маше рукама, негодује. Велики је проблем за Манчестер“.

Маркетиншки, можда се некадашњи члан Јувентуса исплатио Јунајтеду. Играчки није.

„Грем Сунес је раније говорио како су Манчестеру потребни искусни играчи. Ево, Погба је искусан, играо је важна такмичења, освајао трофеје, али на основу онога што видим он не даје добар пример другима. Не знам како се понаша на тренинзима или тимским путовањима, али очи ме не лажу, знам шта видим, а понета је да у његовим играма не видим понос“, додао је Рој Кин.

Због свега тога извесним се чини растанак. Посебно што је Реал отворено наговестио да жели Погбу у Мадриду.

„Ни он не жели да буде више у Манчестеру. Знамо ко му је менаџер (Мино Рајола, оп. аут.), знамо какав утицај има на њега, знамо да је Погбина глава пуна приче о другим клубовима. Зато и игра тако. Као да не жели да буде део Јунајтеда“, оштар је у поруци Гери Невил, још један бивши ас клуба са Олд Трафорда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар