Ефес на погон Мицића понизио Барсу, ЦСКА вратио брејк!

Кошаркаши Анадолу Ефеса победили су на гостовању Барселону са 102:65, у трећем мечу четвртфинала Евролиге.  МВП партија Де Колоа: 14 за четвртину и "рибрејк"! Када је било најтеже, Француз је подсетио конкуренцију да је и даље "убица".  ЦСКА као Фенер, брутални Де Коло, Басконија упрскала шансу! Армејци узвратили брејк и сада воде с 2:1 у плеј-оф серији.  Дебакл Барселоне - 68:102! Пешић није први пут изгубио вечерас у "Блауграни", али тешко да је некада изгубио убедљивије. . .  Ефес самлео Барсу 34 разлике и вратио предност домаћег паркета, Васа близу дабл-дабла! Један од тежих пораза каталонског великана на свом терену. . .

Кошарка 24.04.2019 | 23:31
Ефес на погон Мицића понизио Барсу, ЦСКА вратио брејк!
Изабраници Светисалава Пешића одиграли су очајну утакмицу и гости из Истанбула сада воде са 2-1 у серији.

Феноменалну утакмицу одиграо је Василије Мицић, који је меч завршио са учинком од 14 поена и осам асистенција, за 18 индексних поена.

Утакмица у "Блауграни" решена је у трећој четвртини, који је екипа Ергина Атамана добила са 32:18. Повратка Барселони није било и Ефес је пове у серији.

Најефикаснији у победничком саставу био је Шејн Ларкин са 30 поена, Плајс је постигао 14, Моерман је имао 13, Симон 11, а Данстон 10 поена.

Домаћи тим предводио је Адам Ханга са 13 поена, Кјурик је имао 12, а Анте Томић 11 поена.

Четврта утакмица игра се у петак од 21х, када ће Ефес имати прву од две меч лопте. Уколико Барселона изједначи, мајсторица ће се играти почетком наредне недеље.

Светислав Пешић није вечерас први пут изгубио у "Блауграни" као тренер Барсе, али тешко да је некада изгубио овако убедљиво.

У трећој утакмици четвртфиналне серије Евролиге, после драматичних 1:1 у Истанбулу, око 7.000 навијача немо је посматрало бродолом свог тима у другом полувремену: Барселона - Анадолу Ефес 68:102 (20:26, 19:26, 18:31, 11:18).

Шпанци имају "форе" до петка увече да схвате шта им се догодило у трећем мечу са екипом тренера Ергина Атамана у којој је поново изврстан био наш кошаркаш, Василије Мицић, који је за 31 минут на паркету постигао 14 поена, поделио осам асистенција и разиграо неколицину саиграча, попут Шејна Ларкина (30 поена, 6/7 за три), Тибора Плајса (14 поена, 6 скокова, 5/5 за два) и Адријена Моермана (13 поена, 6 скокова, 5/6 за два).

Барселона је тимски шутирала 18/46 за два поена, односно 8/20 за три.

Најефикаснији био је Адам Ханга са 13 поена, "двоцифрени" су били само још Кајл Курик са 12 и Анте Томић са 11, уз четири скока.

Барселона више нема предност домаћег терена, Анадолу Ефес је вратио брејк. И то на какав начин. У крцатој Блауграни турски тим нанео је један од најтежих пораза Барси на домаћем паркету откако се Евролига игра у оваквом формату - 102:68. Чета Светислава Пешића носила се колико-толико са расположеним ривалом само у првих 10 минута (20:26). После тога ни у једној четвртини није прешла 20, а у трећој деоници буквално је декласирана - 32:18. 

Турски тим диктирао је темпо од почетка до краја меча. Барса ниједног тренутка није успела да поведе. Како је време одмицало само је дубље тонула у безнађе. Меч је дефинитивно решен серијом 17:0 средином треће деонице...

Предност Атамановог тима у једном моменту износила је чак 38 разлике. Домаћи су смањили тек када је Ефес повукао ручну. 

Још једну одличну партију пружио је српски репрезентативни плеј Василије Мицић. За нешто више од пола сата на паркету Васа је убацио 14 поена (3/7 за два, 2/4 за три поена), поделио осам асистенција, украо три и изгубио само једну лопту. У првом делу меча Мицић се концентрисао на разигравање тима, да би у наставку углавном попуњавао колону за поене. 

Поред Мицића двоцифрени у гостујућем тиму били су Шејн Ларкин, играч утакмице (30 кошева), затим, Тибор Плајс (14), Адријен Моерман (13), Круно Симон (11) и Брајант Данстон (10). На другој страни Ханга 13 поена,Кјурик 12, Томић 11...

Барселона је за два шутирала испод 40 одсто. Са линије пенала Каталонци су промашили чак 13 пута, а нису посебно блистали ни у шуту за три (8/20). Није им помогло ни дупло више офанзивних скокова. Ефес је био сјајан из игре, поготово за два - 26/35. 

И четврти меч игра се у Барселони, у петак, а онда се серија, по потреби, враћа у Истанбул где би одлучивала мајсторица...

Скоро 13.000 људи окупило се вечерас у "Фернандо Буеса" дворани верујући да њихови љубимци могу да потврде "брејк" из Москве и стигну на корак од пласмана на Фајнал фор који ће бити одржан управо на том месту, али су одгледали симултанку Нанда Де Колоа за моментални "рибрејк" фаворита у овој серији четвртфинала Евролиге.

Француз, који је збирно са Серхијом Родригезом шутирао тројке 4/14 у другој утакмици серије завршеној победом Шпанаца од 68:78, постигао је 14 од 28 поена у последњој деоници ове среде увече и готово сам одбио напад екипе тренера Велимира Перасовића: Басконија - ЦСКА 77:84 (18:28, 21:18, 20:16, 18:22)!

После три утакмице четвртфинала само је актуелни шампион, Реал Мадрид, изборио пласман на Ф4.

Басконија је кошевима Мета Џенинга после офанзивних скокова, односно "из другог напада", на кратко преузела вођство почетком четврте четвртине (67:65), али је то само испровоцирали Де Колоа да намести руку и казни сваки слободан квадратни центиметар који му је био остављен за наскок, шут и – погодак.

"Армејци" су пропустили само ЈЕДАН финални турнир Евролиге од 2002. до данас, онај у Барселони 2011. године, неповезаном игром у другој и трећој четвртини уплашили су тренера Димитриса Итудиса да ће у петак на истом месту играти суочени са елиминацијом, међутим тада се појавио Де Коло и подсетио конкуренцију да је и даље "убица" и легитимни лидер екипе.

Четврти меч је у петак у 20.30.

Кошаркаши московског ЦСКА успели су да врате брејк, баш као и Ефес, пошто су резултатом (84:77) савладали Басконију. Екипу Димитриса Итудиса до тријумфа водио је сјајни Нандо де Коло, који је меч завршио са

Пратили су га Кори Хигинс са 11 и Вил Клајбурн са 12 поена, док је Ћаћо Родригес имао седам асистенција. Екипа из Виторије није успела да стави под притисак Московљане и у петак ће, уместо пролаза, тражити опстанак у Евролиги.

Најефикаснији у пораженом тиму био је Венсан Поире са 19 поена, Хилард је имао 13, а Фохтман 12 и четири скока.

Јуче Фенербахче, данас ЦСКА. Фаворити који су били у проблему успели су да се извуку, а Армејци су вечерас у Виторији успели да врате брејк и да победом од 84:77 дођу до предности од 2:1 у серији. Сада могу лакше да дишу јер би и у случају пораза у наредном мечу у гостима имали мајсторицу код куће у којој би решавали питање путника на Фајнал фор. Који ће се играти баш у Виторији.

Имала је Басконија шансу пред крај треће и почетком последње деонице, али је није искористила. ЦСКА јесте био бољи ривал данас и заслужено је победио, а важне поене је дао Нандо де Коло с пенала, те Кори Хигинсу самој завршници из игре, али и са пенала.

Убедљиво најефикаснији појединац вечерас био је Де Коло који је убацио чак 28 поена, (5/9 за два, 4/6 за три, 6/6 са пенала), а имао је и два скока и пет асистенција. Код домаћина је Појрије убацио 19 поена.

ЦСКА је већим делом утакмице имао предност, али и контролу над утакмицом у току три прве четвртине. Већ у првих 10 минута су Армејци направили 10 поена разлике, повели с 28:18 и тако ставили до знања домаћим навијачима да ће се они питати. Нандо де Коло је предводио госте, помагали су му Хајнс и Клајбурн и све је деловало позитивно по екипу Димитриса Итудиса.

Ипак, како је утакмица имала даљи ток тако се Басконија миц по миц враћала у игру и у трећој деоници је пришла на три поена заостатка. Није домаћин допустио да се Армејци одлепе и то је обећавало занимљивији развој ситуације на паркету.

ЦСКА је ушао у последњу деоницу са само три поена разлике, а Басконија се одржавала у игри захваљујућиВенсану Појријеу и Јоханесу Војтману, те Даруну Хилијарду. Тада је домаћину постало јасно да може до великог преокрета. Ипак, то се није догодило.

Ту се ломио дуел. И ту Басконија није издржала, а имала је шансу. Сада је 2:1 за ЦСКА који ће у наредном мечу моћи победом да се пласира на Фајнал фор. Заслужена победа за изабранике Димитриса Итудиса.

Резултати:

среда

Басконија – ЦСКА Москва 77:84, резултат у серији 1:2

Барселона - Анадолу Ефес 68:102, резултат у серији 1:2

четвртак

Жалгирис - Фенербахче 19.00, резултат у серији 1:2

Реал Мадрид се већ пласирао на Фајнал-фор победом 3-0 над Панатинаикосом.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар