Efes na pogon Micića ponizio Barsu, CSKA vratio brejk!

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su na gostovanju Barselonu sa 102:65, u trećem meču četvrtfinala Evrolige.  MVP partija De Koloa: 14 za četvrtinu i "ribrejk"! Kada je bilo najteže, Francuz je podsetio konkurenciju da je i dalje "ubica".  CSKA kao Fener, brutalni De Kolo, Baskonija uprskala šansu! Armejci uzvratili brejk i sada vode s 2:1 u plej-of seriji.  Debakl Barselone - 68:102! Pešić nije prvi put izgubio večeras u "Blaugrani", ali teško da je nekada izgubio ubedljivije. . .  Efes samleo Barsu 34 razlike i vratio prednost domaćeg parketa, Vasa blizu dabl-dabla! Jedan od težih poraza katalonskog velikana na svom terenu. . .

Košarka 24.04.2019 | 23:31
Efes na pogon Micića ponizio Barsu, CSKA vratio brejk!
Izabranici Svetisalava Pešića odigrali su očajnu utakmicu i gosti iz Istanbula sada vode sa 2-1 u seriji.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Vasilije Micić, koji je meč završio sa učinkom od 14 poena i osam asistencija, za 18 indeksnih poena.

Utakmica u "Blaugrani" rešena je u trećoj četvrtini, koji je ekipa Ergina Atamana dobila sa 32:18. Povratka Barseloni nije bilo i Efes je pove u seriji.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Šejn Larkin sa 30 poena, Plajs je postigao 14, Moerman je imao 13, Simon 11, a Danston 10 poena.

Domaći tim predvodio je Adam Hanga sa 13 poena, Kjurik je imao 12, a Ante Tomić 11 poena.

Četvrta utakmica igra se u petak od 21h, kada će Efes imati prvu od dve meč lopte. Ukoliko Barselona izjednači, majstorica će se igrati početkom naredne nedelje.

Svetislav Pešić nije večeras prvi put izgubio u "Blaugrani" kao trener Barse, ali teško da je nekada izgubio ovako ubedljivo.

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, posle dramatičnih 1:1 u Istanbulu, oko 7.000 navijača nemo je posmatralo brodolom svog tima u drugom poluvremenu: Barselona - Anadolu Efes 68:102 (20:26, 19:26, 18:31, 11:18).

Španci imaju "fore" do petka uveče da shvate šta im se dogodilo u trećem meču sa ekipom trenera Ergina Atamana u kojoj je ponovo izvrstan bio naš košarkaš, Vasilije Micić, koji je za 31 minut na parketu postigao 14 poena, podelio osam asistencija i razigrao nekolicinu saigrača, poput Šejna Larkina (30 poena, 6/7 za tri), Tibora Plajsa (14 poena, 6 skokova, 5/5 za dva) i Adrijena Moermana (13 poena, 6 skokova, 5/6 za dva).

Barselona je timski šutirala 18/46 za dva poena, odnosno 8/20 za tri.

Najefikasniji bio je Adam Hanga sa 13 poena, "dvocifreni" su bili samo još Kajl Kurik sa 12 i Ante Tomić sa 11, uz četiri skoka.

Barselona više nema prednost domaćeg terena, Anadolu Efes je vratio brejk. I to na kakav način. U krcatoj Blaugrani turski tim naneo je jedan od najtežih poraza Barsi na domaćem parketu otkako se Evroliga igra u ovakvom formatu - 102:68. Četa Svetislava Pešića nosila se koliko-toliko sa raspoloženim rivalom samo u prvih 10 minuta (20:26). Posle toga ni u jednoj četvrtini nije prešla 20, a u trećoj deonici bukvalno je deklasirana - 32:18. 

Turski tim diktirao je tempo od početka do kraja meča. Barsa nijednog trenutka nije uspela da povede. Kako je vreme odmicalo samo je dublje tonula u beznađe. Meč je definitivno rešen serijom 17:0 sredinom treće deonice...

Prednost Atamanovog tima u jednom momentu iznosila je čak 38 razlike. Domaći su smanjili tek kada je Efes povukao ručnu. 

Još jednu odličnu partiju pružio je srpski reprezentativni plej Vasilije Micić. Za nešto više od pola sata na parketu Vasa je ubacio 14 poena (3/7 za dva, 2/4 za tri poena), podelio osam asistencija, ukrao tri i izgubio samo jednu loptu. U prvom delu meča Micić se koncentrisao na razigravanje tima, da bi u nastavku uglavnom popunjavao kolonu za poene. 

Pored Micića dvocifreni u gostujućem timu bili su Šejn Larkin, igrač utakmice (30 koševa), zatim, Tibor Plajs (14), Adrijen Moerman (13), Kruno Simon (11) i Brajant Danston (10). Na drugoj strani Hanga 13 poena,Kjurik 12, Tomić 11...

Barselona je za dva šutirala ispod 40 odsto. Sa linije penala Katalonci su promašili čak 13 puta, a nisu posebno blistali ni u šutu za tri (8/20). Nije im pomoglo ni duplo više ofanzivnih skokova. Efes je bio sjajan iz igre, pogotovo za dva - 26/35. 

I četvrti meč igra se u Barseloni, u petak, a onda se serija, po potrebi, vraća u Istanbul gde bi odlučivala majstorica...

Skoro 13.000 ljudi okupilo se večeras u "Fernando Buesa" dvorani verujući da njihovi ljubimci mogu da potvrde "brejk" iz Moskve i stignu na korak od plasmana na Fajnal for koji će biti održan upravo na tom mestu, ali su odgledali simultanku Nanda De Koloa za momentalni "ribrejk" favorita u ovoj seriji četvrtfinala Evrolige.

Francuz, koji je zbirno sa Serhijom Rodrigezom šutirao trojke 4/14 u drugoj utakmici serije završenoj pobedom Španaca od 68:78, postigao je 14 od 28 poena u poslednjoj deonici ove srede uveče i gotovo sam odbio napad ekipe trenera Velimira Perasovića: Baskonija - CSKA 77:84 (18:28, 21:18, 20:16, 18:22)!

Posle tri utakmice četvrtfinala samo je aktuelni šampion, Real Madrid, izborio plasman na F4.

Baskonija je koševima Meta Dženinga posle ofanzivnih skokova, odnosno "iz drugog napada", na kratko preuzela vođstvo početkom četvrte četvrtine (67:65), ali je to samo isprovocirali De Koloa da namesti ruku i kazni svaki slobodan kvadratni centimetar koji mu je bio ostavljen za naskok, šut i – pogodak.

"Armejci" su propustili samo JEDAN finalni turnir Evrolige od 2002. do danas, onaj u Barseloni 2011. godine, nepovezanom igrom u drugoj i trećoj četvrtini uplašili su trenera Dimitrisa Itudisa da će u petak na istom mestu igrati suočeni sa eliminacijom, međutim tada se pojavio De Kolo i podsetio konkurenciju da je i dalje "ubica" i legitimni lider ekipe.

Četvrti meč je u petak u 20.30.

Košarkaši moskovskog CSKA uspeli su da vrate brejk, baš kao i Efes, pošto su rezultatom (84:77) savladali Baskoniju. Ekipu Dimitrisa Itudisa do trijumfa vodio je sjajni Nando de Kolo, koji je meč završio sa

Pratili su ga Kori Higins sa 11 i Vil Klajburn sa 12 poena, dok je Ćaćo Rodriges imao sedam asistencija. Ekipa iz Vitorije nije uspela da stavi pod pritisak Moskovljane i u petak će, umesto prolaza, tražiti opstanak u Evroligi.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Vensan Poire sa 19 poena, Hilard je imao 13, a Fohtman 12 i četiri skoka.

Juče Fenerbahče, danas CSKA. Favoriti koji su bili u problemu uspeli su da se izvuku, a Armejci su večeras u Vitoriji uspeli da vrate brejk i da pobedom od 84:77 dođu do prednosti od 2:1 u seriji. Sada mogu lakše da dišu jer bi i u slučaju poraza u narednom meču u gostima imali majstoricu kod kuće u kojoj bi rešavali pitanje putnika na Fajnal for. Koji će se igrati baš u Vitoriji.

Imala je Baskonija šansu pred kraj treće i početkom poslednje deonice, ali je nije iskoristila. CSKA jeste bio bolji rival danas i zasluženo je pobedio, a važne poene je dao Nando de Kolo s penala, te Kori Higinsu samoj završnici iz igre, ali i sa penala.

Ubedljivo najefikasniji pojedinac večeras bio je De Kolo koji je ubacio čak 28 poena, (5/9 za dva, 4/6 za tri, 6/6 sa penala), a imao je i dva skoka i pet asistencija. Kod domaćina je Pojrije ubacio 19 poena.

CSKA je većim delom utakmice imao prednost, ali i kontrolu nad utakmicom u toku tri prve četvrtine. Već u prvih 10 minuta su Armejci napravili 10 poena razlike, poveli s 28:18 i tako stavili do znanja domaćim navijačima da će se oni pitati. Nando de Kolo je predvodio goste, pomagali su mu Hajns i Klajburn i sve je delovalo pozitivno po ekipu Dimitrisa Itudisa.

Ipak, kako je utakmica imala dalji tok tako se Baskonija mic po mic vraćala u igru i u trećoj deonici je prišla na tri poena zaostatka. Nije domaćin dopustio da se Armejci odlepe i to je obećavalo zanimljiviji razvoj situacije na parketu.

CSKA je ušao u poslednju deonicu sa samo tri poena razlike, a Baskonija se održavala u igri zahvaljujućiVensanu Pojrijeu i Johanesu Vojtmanu, te Darunu Hilijardu. Tada je domaćinu postalo jasno da može do velikog preokreta. Ipak, to se nije dogodilo.

Tu se lomio duel. I tu Baskonija nije izdržala, a imala je šansu. Sada je 2:1 za CSKA koji će u narednom meču moći pobedom da se plasira na Fajnal for. Zaslužena pobeda za izabranike Dimitrisa Itudisa.

Rezultati:

sreda

Baskonija – CSKA Moskva 77:84, rezultat u seriji 1:2

Barselona - Anadolu Efes 68:102, rezultat u seriji 1:2

četvrtak

Žalgiris - Fenerbahče 19.00, rezultat u seriji 1:2

Real Madrid se već plasirao na Fajnal-for pobedom 3-0 nad Panatinaikosom.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar