Бајерн с пенала у финале Купа!

Храбри Вердер испао, а дао два комада за 67 секунди! Јако добар меч у полуфиналу Покала - 3:2 за Баварце.  Бајерн преко омиљене жртве до Берлина! Гигант из Минхена је изборио пласман у финале Купа Њемачке!

Фудбал 24.04.2019 | 23:24
Бајерн с пенала у финале Купа!
Пре четири дана у Бундеслиги, вечерас у Купу. Вердер је поново био муштерија Бајерна. Баварци су одрадили максималан посао вечерас и са победом од 3:2 (1:0) изборили су пласман у финале Купа Немачке где ће тим Ника Ковача играти против Лајпцига.  Водио је Бајерн с 2:0, ништа није слутило на то да ћемо гледати драму, али је Вердер успео да постигне два гола за 67 секунди и изједначи на 2:2. Ипак, Бајерн је до финала стигао голом из пенала који је досуђен после ВАР-а у 80. минуту. 

Кингсли Коман је срушен у шеснаестерцу, било је контакта и шансу да Бајерн одведе до финала добио јеРоберт Левандовски. Наравно - није то пропустио.

Нападао је Бајерн од самог почетка, Томас Милер је имао пар шанси, са друге стране је пробао Рашица, а први га је дао ко други него Роберт Левандовски.

Исплатили су се силни напади Баварцима, настала је гужва у 36. минуту, а на одбитак је притрчао Левандовски и са инстинктом убице дао веома битан погодак са којим је олакшао наставак дуела својој екипи. Као ајкула када намирише крв. Тако игра Лева. На овом мечу двоструки стрелац. Када је Милер погодио на свој начин у 63. минуту, мало ко је могао да очекује да ће се Вердер вратити у меч.

Ипак, тада је настала драма. Вердер је направио блицкриг и стигао до два гола за 67 секунди. Прво је погодио Осако у 74. минуту, а онда је Рашица показао колико је незгодан. Пролетео је кроз одбрану Бајерна и шокирао буквално све на стадиону. На крају је Бајерн показао колико је велики, сабрао се, кренуо у нове атаке, изборио пенал и Левандовски је одвео Баварце у ново финале Покала. Додајмо и да је цео меч за домаћина одиграо Милош Вељковић.

На крају, можемо да коснтатујемо да ће се Бајерн борити за 19. трофеј у Купу, против Лајпцига коме ће то бити прво финале.

Дупла круна је на видику у Минхену!

Нико Ковач је прошле године у финалу најмасовнијег такмичења у Њемачкој у посљедњем мечу на клупи Ајнтрахта славио против свог будућег тима, а прилику да "Покал" по 19 пут врати у витрине на Алијанц Арени имаће 25. маја у Берлину против РБ Лајпцига.

Вердер је од 1998. године везао рекордних 37 мечева без пораза на Везеру у Купу, али ниједном у том периоду на култном стадиону у Бремену није гостовао Бајерн.

Тим против којег су терен погнуте главе напустили већ ДВАДЕСЕТ мечева заредом.

Баварци су у првом дијелу имали иницијативу, али нису успијевали да у потпуности неутралишу домаћине који су у неколико наврата запријетили Свену Урлајху.

Гости су стрпљиво градили игру и прву велику прилику, уз доста среће, претворили у вођство. Томас Милер је у 36. минуту главом успио да врати "тешку" лопту након центаршута Џерома Боатенга и погоди стативу, а лопта се одбила у правцу Роберта Левандовског који је са пет метара послао у мрежу.

У наставку поново исти однос снага на терену и нови гол Бајерна. И поново уз дозу среће.

Леон Горецка је у 63. са 20 метара упутио ударац према голу, а Милер је био на "пеналу" и сјајно смирио лопту и послао је у рашље.

Томас Милер је први играч у историји који је наступио у десет полуфиналних мечева Купа Њемачке.

Тада се чинило да ће Бајерн доћи до још једне рутинске побједе, али услиједио је ураган Вердера!

Јуја Осако је у 74. минуту смањио заостатак свог тима, да би већ у наредном нападу само 67 секунди касније на семафору стајало 2:2 након гола Милота Рашице.

Џошуа Кимих је на средини терена био млак у дуелу са Максом Егештајном који је пронашаоРашицу на ивици шеснаестерца гдје је млади нападач дриблингом на под бацио Матса Хумелса и погодио даљи угао!

Бајерн је у тим тренуцима био на "конопцима" али је Теодор Гебре-Селасије дозволио Кингзлију Коману да га нападне "лицем" и прелако заобиђе и сручи се у шеснаестерац гдје му се десни бек Вердера наслонио на леђа, а Француз је након благог контакта пао што је Данијелу Зиберту било довољно да покаже на бијелу тачку са које је након ВАР анализе и великих протеста домаћих фудбалера у 80. сигуран био Левандовски који је до краја погодио и имао прилку да постигне хет-трик, али је погодио стативу.

Ипак, прије финала Баварци ће сву пажњу морати да усмјере на Бундеслигу у којој четири кола прије краја имају бод предности испред другопласиране Борусије из Дортмунда..

НЕМАЧКА, КУП - ПОЛУФИНАЛЕ:

Уторак

Хамбургер - РБ Лапциг 1:3 (1:1)
/Џата 23 - Поулсен 12, Јањичић 53аг, Форсберг 72/

Среда

Вердер - Бајерн 2:3 (0:1)
/Осако 74, Рашица 75 - Левандовски 36, Милер 63, Левандовски 80пен/

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар