Bajern s penala u finale Kupa!

Hrabri Verder ispao, a dao dva komada za 67 sekundi! Jako dobar meč u polufinalu Pokala - 3:2 za Bavarce.  Bajern preko omiljene žrtve do Berlina! Gigant iz Minhena je izborio plasman u finale Kupa Njemačke!

Fudbal 24.04.2019 | 23:24
Bajern s penala u finale Kupa!
Pre četiri dana u Bundesligi, večeras u Kupu. Verder je ponovo bio mušterija Bajerna. Bavarci su odradili maksimalan posao večeras i sa pobedom od 3:2 (1:0) izborili su plasman u finale Kupa Nemačke gde će tim Nika Kovača igrati protiv Lajpciga.  Vodio je Bajern s 2:0, ništa nije slutilo na to da ćemo gledati dramu, ali je Verder uspeo da postigne dva gola za 67 sekundi i izjednači na 2:2. Ipak, Bajern je do finala stigao golom iz penala koji je dosuđen posle VAR-a u 80. minutu. 

Kingsli Koman je srušen u šesnaestercu, bilo je kontakta i šansu da Bajern odvede do finala dobio jeRobert Levandovski. Naravno - nije to propustio.

Napadao je Bajern od samog početka, Tomas Miler je imao par šansi, sa druge strane je probao Rašica, a prvi ga je dao ko drugi nego Robert Levandovski.

Isplatili su se silni napadi Bavarcima, nastala je gužva u 36. minutu, a na odbitak je pritrčao Levandovski i sa instinktom ubice dao veoma bitan pogodak sa kojim je olakšao nastavak duela svojoj ekipi. Kao ajkula kada namiriše krv. Tako igra Leva. Na ovom meču dvostruki strelac. Kada je Miler pogodio na svoj način u 63. minutu, malo ko je mogao da očekuje da će se Verder vratiti u meč.

Ipak, tada je nastala drama. Verder je napravio blickrig i stigao do dva gola za 67 sekundi. Prvo je pogodio Osako u 74. minutu, a onda je Rašica pokazao koliko je nezgodan. Proleteo je kroz odbranu Bajerna i šokirao bukvalno sve na stadionu. Na kraju je Bajern pokazao koliko je veliki, sabrao se, krenuo u nove atake, izborio penal i Levandovski je odveo Bavarce u novo finale Pokala. Dodajmo i da je ceo meč za domaćina odigrao Miloš Veljković.

Na kraju, možemo da kosntatujemo da će se Bajern boriti za 19. trofej u Kupu, protiv Lajpciga kome će to biti prvo finale.

Dupla kruna je na vidiku u Minhenu!

Niko Kovač je prošle godine u finalu najmasovnijeg takmičenja u Njemačkoj u posljednjem meču na klupi Ajntrahta slavio protiv svog budućeg tima, a priliku da "Pokal" po 19 put vrati u vitrine na Alijanc Areni imaće 25. maja u Berlinu protiv RB Lajpciga.

Verder je od 1998. godine vezao rekordnih 37 mečeva bez poraza na Vezeru u Kupu, ali nijednom u tom periodu na kultnom stadionu u Bremenu nije gostovao Bajern.

Tim protiv kojeg su teren pognute glave napustili već DVADESET mečeva zaredom.

Bavarci su u prvom dijelu imali inicijativu, ali nisu uspijevali da u potpunosti neutrališu domaćine koji su u nekoliko navrata zaprijetili Svenu Urlajhu.

Gosti su strpljivo gradili igru i prvu veliku priliku, uz dosta sreće, pretvorili u vođstvo. Tomas Miler je u 36. minutu glavom uspio da vrati "tešku" loptu nakon centaršuta Džeroma Boatenga i pogodi stativu, a lopta se odbila u pravcu Roberta Levandovskog koji je sa pet metara poslao u mrežu.

U nastavku ponovo isti odnos snaga na terenu i novi gol Bajerna. I ponovo uz dozu sreće.

Leon Gorecka je u 63. sa 20 metara uputio udarac prema golu, a Miler je bio na "penalu" i sjajno smirio loptu i poslao je u rašlje.

Tomas Miler je prvi igrač u istoriji koji je nastupio u deset polufinalnih mečeva Kupa Njemačke.

Tada se činilo da će Bajern doći do još jedne rutinske pobjede, ali uslijedio je uragan Verdera!

Juja Osako je u 74. minutu smanjio zaostatak svog tima, da bi već u narednom napadu samo 67 sekundi kasnije na semaforu stajalo 2:2 nakon gola Milota Rašice.

Džošua Kimih je na sredini terena bio mlak u duelu sa Maksom Egeštajnom koji je pronašaoRašicu na ivici šesnaesterca gdje je mladi napadač driblingom na pod bacio Matsa Humelsa i pogodio dalji ugao!

Bajern je u tim trenucima bio na "konopcima" ali je Teodor Gebre-Selasije dozvolio Kingzliju Komanu da ga napadne "licem" i prelako zaobiđe i sruči se u šesnaesterac gdje mu se desni bek Verdera naslonio na leđa, a Francuz je nakon blagog kontakta pao što je Danijelu Zibertu bilo dovoljno da pokaže na bijelu tačku sa koje je nakon VAR analize i velikih protesta domaćih fudbalera u 80. siguran bio Levandovski koji je do kraja pogodio i imao prilku da postigne het-trik, ali je pogodio stativu.

Ipak, prije finala Bavarci će svu pažnju morati da usmjere na Bundesligu u kojoj četiri kola prije kraja imaju bod prednosti ispred drugoplasirane Borusije iz Dortmunda..

NEMAČKA, KUP - POLUFINALE:

Utorak

Hamburger - RB Lapcig 1:3 (1:1)
/Džata 23 - Poulsen 12, Janjičić 53ag, Forsberg 72/

Sreda

Verder - Bajern 2:3 (0:1)
/Osako 74, Rašica 75 - Levandovski 36, Miler 63, Levandovski 80pen/

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar