Састав Партизана: Најјачи "парни ваљак"!

Очекује са да тренер Партизана Саво Милошевић у свом дебитантском "вечитом дербију" изведе следећи састав. . .  Црно-бели изводе најбоље што имају! Две принудне измене због повреде и картона. . .

Фудбал 25.04.2019 | 00:05
Састав Партизана: Најјачи "парни ваљак"!
Тренер Партизана Саво Милошевић у четвртак ће први пут као тренер повести црно-беле на мегдан Црвеној звезди (160. "вечити дерби", 19 сати – Арена спорт).

С обзиром на то да је у Нишу одмарао добар део фудбалера и да је извео прилично промењен састав у односу на дуел са Радничким у Купу Србије, на терену стадиона "Рајко Митић" требало би очекивати најјачи могући "парни ваљак" у овом тренутку.

Око голмана, као и на прва два дербија ове сезоне, нема недоумица. Гол Партизана чуваће Владимир Стојковић.

Задња линија деловаће са четири играча.

Марк Валијенте је отпао због повреде, коју је обновио на Чаиру. Млади штопер Светозар Марковић је у другом плану после опоравка од повреде, док Немања Г. Милетић има картоне и мора да одради суспензију.

Потпуно је реално очекивати да позицију уз десну аут-линију заузме Немања Р. Милетић, који се налази у далеко бољој форми од Мирослава Вулићевића.

Слободан Урошевић добиће предност на левом боку, док ће на месту централних бекова, врло вероватно дејствовати један од најмлађих, али и најстаријих играча у Партизану – Страхиња Павловић (18) и Бојан Остојић (35).

Бригу о дефанзивном везном реду требало би да преузму Саша Здјелар и Александар Шћекић, тандем који је на претходним утакмицама скоро па савршено деловао против Црвене звезде, неутралишући најбоље појединце и не дозвољавајући да се игра ривала развије по замислима Владана Милојевића. Управо је ту "пуцао" напад Звезде, делујући прилично безопасно.

Коначно би "вечити дерби" могао да почне и Зоран Тошић. Популарном "Бамбију" тренер Милошевић требало би да одреди крилне задатке, али је питање да ли ће на левој или десној страни. Тошић је у све бољој форми и могао би да буде и превага у 160. одмеравању снага Партизана и Звезде.

Можемо очекивати и ротацију, јер се Горан Закарић далеко боље сналази по десној страни, па није искључено да им стратег црно-белих промени позиције у току саме утакмице. Место "креативца" очекује се да припадне Данилу Пантићу.

Исто као и за голмана, тако је и позиција нападача резервисана за најбољег стрелца "парног ваљка" Рикарда Гомеша.

Последњи првенствени дерби у сезони и прва прилика за Сава Милошевића да се опроба у директном дуелу са Црвеном звездом. Многи његови претходници су отишли са клупе Партизана последњих година, а да нису осетили сласт тријумфа у вечитом дербију... На својој тренерској премијери на Маракани Милошевић ће извести оно најбоље што Партизан у овом моменту има. Не може се до титуле, али се мора у Европу и мора се играти за част.

Изненађења у саставу Партизана у четвртак увече не би требало да буде. Из оних најбољих 11, који су најчешће били на терену током сезоне, испали су Марк Валијенте, којег повреда спречава да заигра на Маракани и Немања Г. Милетић због картона.

На голу, јасно је, Владимир Стојковић. Прескочио је Ниш због картона, његова замена Филип Кљајић се није баш прославио на Чаиру, али и да је бранио за десетку, јасно је ко је господар гол-линије у Партизану.

На десној страни одбране – Немања Милетић. По многим оценама био је најбољи играч последњег вечитог дербија. Играч који има велику вредност за тим Партизана, љубимац навијача. Његовог имењака неће бити на левом боку овог пута због картона, па ће шансу добити Слободан Урошевић. Биће му ово трећи дерби, а на претходна два је скупио свега 17 минута игре.

Млади Страхиња Павловић је одушевио на последњем окршају на стадиону Црвене звезде. Иако му је то био деби у дербијима, иако је добио жути картон после 20 минута игре, иако су ривали гледали да изнуде његов фаул или пенал све до краја утакмице и тиме вршили огроман притисак, млади штопер је посао одрадио готово без грешке. Уосталом, скаути Јувентуса су због тог његовог издања највише и запели да га одведу у Торино.

Место за другог штопера је резервисано за Бојана Остојића, који се после дуге паузе полако устаљује у тим Партизана. Годину и по дана није играо против Црвене звезде, али на пет претходних наступа (првенство и Куп) није уписао пораз!

Два задња везна – Саша Здјелар и Александар Шћекић. Постали су нераздвојан тандем. На претходна два дербија, поготово јесенас у Хумској, одрадили су велики посао. Здјелар је од доласка Сава Милошевићадоста подигао ниво агресивности на терену, што је црно-белима било преко потребно. Шћекић је ту да скочи, затвори, уђе у дуел, али и да одигра из прве, јер је црногорски репрезентативац један од ретких у тиму Партизана који воли да се одмах ослободи лопте дајући је – напред.

Офанзивци по боковима – Зоран Тошић и Горан Закарић. Обојица се далеко боље служе левом ногом, па један мора да иде на позицију која му баш и не прија, а то је углавном Закарић. Није одушевио на последњем гостовању на Маракани, очекује се више од њега. А, Тошићу ће ово бити тек други дерби откако се вратио у Партизан! И први пут ће бити стартер, пошто је на том једином претходном ушао с клупе у другом полувремену. Гробари очекују да Бамби заблиста, макар из слободног ударца да пошаље неодбрањиву „кифлу“ за Борјана.

Иза нападача дејствоваће Данило Пантић. Иако би требало да му је то матична позиција, везиста црно-белих је некако боље партије пружао када је био на боку. Његов задатак ће бити да гурне лопту у простор иза леђа одбране Црвене звезде, где би је дочекао Рикардо Гомеш, далеко најбољи стрелац Партизана и други голгетер Суперлиге.

Пантић има шест голова и седам асистенција ове сезоне, али у својој биографији нема ни гол, ни додавање за погодак против Црвене звезде, у три наступа. Можда је време да обрише нулу у некој од те две колоне...

ПАРТИЗАН: Стојковић – Н. Р. Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Здјелар, Шћекић – Тошић, Пантић, Закарић – Гомеш.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар