Sastav Partizana: Najjači "parni valjak"!

Očekuje sa da trener Partizana Savo Milošević u svom debitantskom "večitom derbiju" izvede sledeći sastav. . .  Crno-beli izvode najbolje što imaju! Dve prinudne izmene zbog povrede i kartona. . .

Fudbal 25.04.2019 | 00:05
Sastav Partizana: Najjači "parni valjak"!
Trener Partizana Savo Milošević u četvrtak će prvi put kao trener povesti crno-bele na megdan Crvenoj zvezdi (160. "večiti derbi", 19 sati – Arena sport).

S obzirom na to da je u Nišu odmarao dobar deo fudbalera i da je izveo prilično promenjen sastav u odnosu na duel sa Radničkim u Kupu Srbije, na terenu stadiona "Rajko Mitić" trebalo bi očekivati najjači mogući "parni valjak" u ovom trenutku.

Oko golmana, kao i na prva dva derbija ove sezone, nema nedoumica. Gol Partizana čuvaće Vladimir Stojković.

Zadnja linija delovaće sa četiri igrača.

Mark Valijente je otpao zbog povrede, koju je obnovio na Čairu. Mladi štoper Svetozar Marković je u drugom planu posle oporavka od povrede, dok Nemanja G. Miletić ima kartone i mora da odradi suspenziju.

Potpuno je realno očekivati da poziciju uz desnu aut-liniju zauzme Nemanja R. Miletić, koji se nalazi u daleko boljoj formi od Miroslava Vulićevića.

Slobodan Urošević dobiće prednost na levom boku, dok će na mestu centralnih bekova, vrlo verovatno dejstvovati jedan od najmlađih, ali i najstarijih igrača u Partizanu – Strahinja Pavlović (18) i Bojan Ostojić (35).

Brigu o defanzivnom veznom redu trebalo bi da preuzmu Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, tandem koji je na prethodnim utakmicama skoro pa savršeno delovao protiv Crvene zvezde, neutrališući najbolje pojedince i ne dozvoljavajući da se igra rivala razvije po zamislima Vladana Milojevića. Upravo je tu "pucao" napad Zvezde, delujući prilično bezopasno.

Konačno bi "večiti derbi" mogao da počne i Zoran Tošić. Popularnom "Bambiju" trener Milošević trebalo bi da odredi krilne zadatke, ali je pitanje da li će na levoj ili desnoj strani. Tošić je u sve boljoj formi i mogao bi da bude i prevaga u 160. odmeravanju snaga Partizana i Zvezde.

Možemo očekivati i rotaciju, jer se Goran Zakarić daleko bolje snalazi po desnoj strani, pa nije isključeno da im strateg crno-belih promeni pozicije u toku same utakmice. Mesto "kreativca" očekuje se da pripadne Danilu Pantiću.

Isto kao i za golmana, tako je i pozicija napadača rezervisana za najboljeg strelca "parnog valjka" Rikarda Gomeša.

Poslednji prvenstveni derbi u sezoni i prva prilika za Sava Miloševića da se oproba u direktnom duelu sa Crvenom zvezdom. Mnogi njegovi prethodnici su otišli sa klupe Partizana poslednjih godina, a da nisu osetili slast trijumfa u večitom derbiju... Na svojoj trenerskoj premijeri na Marakani Milošević će izvesti ono najbolje što Partizan u ovom momentu ima. Ne može se do titule, ali se mora u Evropu i mora se igrati za čast.

Iznenađenja u sastavu Partizana u četvrtak uveče ne bi trebalo da bude. Iz onih najboljih 11, koji su najčešće bili na terenu tokom sezone, ispali su Mark Valijente, kojeg povreda sprečava da zaigra na Marakani i Nemanja G. Miletić zbog kartona.

Na golu, jasno je, Vladimir Stojković. Preskočio je Niš zbog kartona, njegova zamena Filip Kljajić se nije baš proslavio na Čairu, ali i da je branio za desetku, jasno je ko je gospodar gol-linije u Partizanu.

Na desnoj strani odbrane – Nemanja Miletić. Po mnogim ocenama bio je najbolji igrač poslednjeg večitog derbija. Igrač koji ima veliku vrednost za tim Partizana, ljubimac navijača. Njegovog imenjaka neće biti na levom boku ovog puta zbog kartona, pa će šansu dobiti Slobodan Urošević. Biće mu ovo treći derbi, a na prethodna dva je skupio svega 17 minuta igre.

Mladi Strahinja Pavlović je oduševio na poslednjem okršaju na stadionu Crvene zvezde. Iako mu je to bio debi u derbijima, iako je dobio žuti karton posle 20 minuta igre, iako su rivali gledali da iznude njegov faul ili penal sve do kraja utakmice i time vršili ogroman pritisak, mladi štoper je posao odradio gotovo bez greške. Uostalom, skauti Juventusa su zbog tog njegovog izdanja najviše i zapeli da ga odvedu u Torino.

Mesto za drugog štopera je rezervisano za Bojana Ostojića, koji se posle duge pauze polako ustaljuje u tim Partizana. Godinu i po dana nije igrao protiv Crvene zvezde, ali na pet prethodnih nastupa (prvenstvo i Kup) nije upisao poraz!

Dva zadnja vezna – Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić. Postali su nerazdvojan tandem. Na prethodna dva derbija, pogotovo jesenas u Humskoj, odradili su veliki posao. Zdjelar je od dolaska Sava Miloševićadosta podigao nivo agresivnosti na terenu, što je crno-belima bilo preko potrebno. Šćekić je tu da skoči, zatvori, uđe u duel, ali i da odigra iz prve, jer je crnogorski reprezentativac jedan od retkih u timu Partizana koji voli da se odmah oslobodi lopte dajući je – napred.

Ofanzivci po bokovima – Zoran Tošić i Goran Zakarić. Obojica se daleko bolje služe levom nogom, pa jedan mora da ide na poziciju koja mu baš i ne prija, a to je uglavnom Zakarić. Nije oduševio na poslednjem gostovanju na Marakani, očekuje se više od njega. A, Tošiću će ovo biti tek drugi derbi otkako se vratio u Partizan! I prvi put će biti starter, pošto je na tom jedinom prethodnom ušao s klupe u drugom poluvremenu. Grobari očekuju da Bambi zablista, makar iz slobodnog udarca da pošalje neodbranjivu „kiflu“ za Borjana.

Iza napadača dejstvovaće Danilo Pantić. Iako bi trebalo da mu je to matična pozicija, vezista crno-belih je nekako bolje partije pružao kada je bio na boku. Njegov zadatak će biti da gurne loptu u prostor iza leđa odbrane Crvene zvezde, gde bi je dočekao Rikardo Gomeš, daleko najbolji strelac Partizana i drugi golgeter Superlige.

Pantić ima šest golova i sedam asistencija ove sezone, ali u svojoj biografiji nema ni gol, ni dodavanje za pogodak protiv Crvene zvezde, u tri nastupa. Možda je vreme da obriše nulu u nekoj od te dve kolone...

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Pantić, Zakarić – Gomeš.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar