Састав Звезде: Може ли Павков 6/6?

Пошто је установљено да Ричмонд Боаћи неће моћи да наступи у 160. "вечитом дербију", чини се да нема дилема око стартне поставе црвено-белих.  Мирише на промену у последњој линији, без дебитаната. . .  Последица три примљена гола на Бановом брду. . .

Фудбал 25.04.2019 | 00:00
Састав Звезде: Може ли Павков 6/6?
Од доласка Владана Милојевића на клупу Црвене звезде није лако предвидети за коју стартну поставу ће се определити, посебно када је реч о "јачим" утакмицама.

Умео је често да изненади тренер црвено-белих, али чини се да овај пут - за 160. "вечити дерби" са Партизаном - нема дилеме око стартних 11 домаћег тима.

Пошто је установљено да Ричмонд Боаћи неће моћи да наступи због повреде, а Милан Павков и Бранко Јовичић су прескочили дуел са Чукаричким како би се сачували од потенцијалне суспензије због жутих картона, делује да је све јасно.

Очекује се да напад Црвене звезде предводи Павков, који ће покушати да настави максималан учинак у дуелима са Партизаном.

У досадашњих пет утакмица против црно-белих, 25-годишњи Новосађанин је дао пет голова. У прошлом "вечитом дербију" уписао се сјајним ударцем са дистанце за коначних 1:1, а претходно је четири пута био стрелац као играч Радничког из Ниша.

Евентуално постоји једна недоумица, а она је везана за позицију левог крила. Утисак је да сеМирко Иванић не сналази најбоље на тој позицији и да му више прија када игра у средини, иза нападача, па би предност, можда, могао да добије Алекса Вукановић који је на Бановом брду играо од почетка као шпиц и показао највише у поразу свог тима 2:3.

Доскорашњи фудбалер Напретка асистирао је Марину за водећи погодак, а потом изнудио пенал који је Бен претворио у 2:0. Остатак тима, међутим, није био на висини задатка, па је уследио преокрет, а Вукановића је у 76. минуту заменио Ерик Јирка.

Звезди је после првог пораза ове сезоне у Суперлиги, заправо после 57 узастопних утакмица у националном првенству, неопходна победа јер је другопласирани Раднички поново пришао на четири бода разлике, а - рачунајући и утакмице у четвртак - до краја је остало пет кола.

Да би дошли до три бода, изабраници Владана Милојевића мораће да заиграју доста храбрије и одлучније него у претходна два дуела ове сезоне са највећим ривалом, који су завршени идентичним резултатом - 1:1.

Највећа очекивања навијачи имају од Марка Марина, а хоће ли их испунити или ће неко друго искочити у први план, видећемо...

Први пут у тренерској ери Владана Милојевића Црвена звезда је примила три гола у домаћем првенству. И то пре четири дана у судару са Чукаричким. Поменута чињеница, као и видљива нервоза међу члановима последње линије српског шампиона, могла би да услови велику промену у постави која ће изаћи на мегдан Партизану у 160. вечитом дербију.

Навијачи Црвене звезде пре месец дана били су сигурни да ће одбрану клуба са Маракане у једној од најважнијих утакмица пролећа чинитиСтојковић, Савић, Милуновић и Родић. И даље постоји та опција, али као потенцијални стартер фигурира и Срђан Бабић. И то врло озбиљно фигурира.

Некадашњи златни Орлић могао би поново да добије шансу на великој сцени и тако искористи слабију форму Немање Милуновића. Придошлица из БАТЕ Борисова за сада није испунио очекивања, није успео да склопи савршен тандем са капитеном Вујадином Савићем и компензује одлазак Милоша Дегенека. Некадашњи репрезентативац Србије се још тражи, што се видело и у претходном дербију, затим у куп сусрету против Младости из Лучана и напослетку на Бановм брду. У препознатљивој форми није ни Вујадин Савић. Довољно да Милојевић на последњем тренингу испроба и варијанту са Срђаном Бабићем. Видећемо каква ће бити коначна одлука Звездиног шефа стручног штаба. Некадашњи ђак Војводине иза себе има два дербија. Био је сјајан и поништио Тавамбу у априлу прошле године када је мењао Вујадина Савића, али јесенас у Хумској био је ухваћен у мишоловку високог пресинга Бате Мирковића.

У осталим линијама тима све је јасно. Владан Милојевић тражиће прву победу над Партизаном у овој сезони у стандардној формацији 4-2-3-1. Уместо Боаћија шансу од првог минута добиће Милан Павков, нападач који у претходних пет сусрета са Партизаном има исто толико голова. Убитачан је био у дресу Радничког, а у мартовском дербију је савшреном дијагоналом донео бод црвено-белима.

Постојала је и мала дилема, бар номинално, када је реч о позицији левог крила. Вероватно ће ту позицију на папиру покривати Мирко Иванић, али ће се у пракси често ротирати са најбољим фудбалером Црвене звездеМарком Марином. Дакле, Звезда ће играти без класичног левог крила, са Иванићем и Марином који ће често улазити унутра и празнити страну за офанзивна кретања Милана Родића.

Занимљиво је да Владан Милојевић, бар у стартној постави, неће имати ниједног дебитанта. Шансу на клупи чекаће Милош Вулић, Алекса Вукановић и Дејан Јовељић. Неко од њих ће сигурно уписати прве минуте као фудбалер Звезде против Партизана. Мада, сигурни смо да ће Милојевић наћи простора и за универзалца Марка Гобељића.

Очекивани састав Црвене звезде за 160. "вечити дерби" је: Борјан - Стојковић, Савић, Милуновић, Родић - Јовичић, Јованчић - Бен, Марин, Иванић - Павков.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

невероватно

24.04.2019 23:53

У тренутку кад се Радник бори за Европу и постоји клуб у њиховом граду и дрзави Републици Српској, да нам дјеца тренирају и баве се спортом ту код нас, и да се стварају све бољи и бољи услови, они као главну вијест пису ста ради титова петокрака и партизани му. Кога брига за београдске клубове поред домацих. Јесмо ли толико у главу ударени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драма

25.04.2019 07:22

Јос само да Радник представља Републику Српску или Републику БиХ

Name

Видовић

25.04.2019 06:17

Када играју штоперски тандем Савић-Милуновић и задњег везног Чаушић....Звезда игра лоше.....поука је да су они промашене инвестивције !!!!

ОДГОВОРИТЕ