Sastav Zvezde: Može li Pavkov 6/6?

Pošto je ustanovljeno da Ričmond Boaći neće moći da nastupi u 160. "večitom derbiju", čini se da nema dilema oko startne postave crveno-belih.  Miriše na promenu u poslednjoj liniji, bez debitanata. . .  Posledica tri primljena gola na Banovom brdu. . .

Fudbal 25.04.2019 | 00:00
Sastav Zvezde: Može li Pavkov 6/6?
Od dolaska Vladana Milojevića na klupu Crvene zvezde nije lako predvideti za koju startnu postavu će se opredeliti, posebno kada je reč o "jačim" utakmicama.

Umeo je često da iznenadi trener crveno-belih, ali čini se da ovaj put - za 160. "večiti derbi" sa Partizanom - nema dileme oko startnih 11 domaćeg tima.

Pošto je ustanovljeno da Ričmond Boaći neće moći da nastupi zbog povrede, a Milan Pavkov i Branko Jovičić su preskočili duel sa Čukaričkim kako bi se sačuvali od potencijalne suspenzije zbog žutih kartona, deluje da je sve jasno.

Očekuje se da napad Crvene zvezde predvodi Pavkov, koji će pokušati da nastavi maksimalan učinak u duelima sa Partizanom.

U dosadašnjih pet utakmica protiv crno-belih, 25-godišnji Novosađanin je dao pet golova. U prošlom "večitom derbiju" upisao se sjajnim udarcem sa distance za konačnih 1:1, a prethodno je četiri puta bio strelac kao igrač Radničkog iz Niša.

Eventualno postoji jedna nedoumica, a ona je vezana za poziciju levog krila. Utisak je da seMirko Ivanić ne snalazi najbolje na toj poziciji i da mu više prija kada igra u sredini, iza napadača, pa bi prednost, možda, mogao da dobije Aleksa Vukanović koji je na Banovom brdu igrao od početka kao špic i pokazao najviše u porazu svog tima 2:3.

Doskorašnji fudbaler Napretka asistirao je Marinu za vodeći pogodak, a potom iznudio penal koji je Ben pretvorio u 2:0. Ostatak tima, međutim, nije bio na visini zadatka, pa je usledio preokret, a Vukanovića je u 76. minutu zamenio Erik Jirka.

Zvezdi je posle prvog poraza ove sezone u Superligi, zapravo posle 57 uzastopnih utakmica u nacionalnom prvenstvu, neophodna pobeda jer je drugoplasirani Radnički ponovo prišao na četiri boda razlike, a - računajući i utakmice u četvrtak - do kraja je ostalo pet kola.

Da bi došli do tri boda, izabranici Vladana Milojevića moraće da zaigraju dosta hrabrije i odlučnije nego u prethodna dva duela ove sezone sa najvećim rivalom, koji su završeni identičnim rezultatom - 1:1.

Najveća očekivanja navijači imaju od Marka Marina, a hoće li ih ispuniti ili će neko drugo iskočiti u prvi plan, videćemo...

Prvi put u trenerskoj eri Vladana Milojevića Crvena zvezda je primila tri gola u domaćem prvenstvu. I to pre četiri dana u sudaru sa Čukaričkim. Pomenuta činjenica, kao i vidljiva nervoza među članovima poslednje linije srpskog šampiona, mogla bi da uslovi veliku promenu u postavi koja će izaći na megdan Partizanu u 160. večitom derbiju.

Navijači Crvene zvezde pre mesec dana bili su sigurni da će odbranu kluba sa Marakane u jednoj od najvažnijih utakmica proleća činitiStojković, Savić, Milunović i Rodić. I dalje postoji ta opcija, ali kao potencijalni starter figurira i Srđan Babić. I to vrlo ozbiljno figurira.

Nekadašnji zlatni Orlić mogao bi ponovo da dobije šansu na velikoj sceni i tako iskoristi slabiju formu Nemanje Milunovića. Pridošlica iz BATE Borisova za sada nije ispunio očekivanja, nije uspeo da sklopi savršen tandem sa kapitenom Vujadinom Savićem i kompenzuje odlazak Miloša Degeneka. Nekadašnji reprezentativac Srbije se još traži, što se videlo i u prethodnom derbiju, zatim u kup susretu protiv Mladosti iz Lučana i naposletku na Banovm brdu. U prepoznatljivoj formi nije ni Vujadin Savić. Dovoljno da Milojević na poslednjem treningu isproba i varijantu sa Srđanom Babićem. Videćemo kakva će biti konačna odluka Zvezdinog šefa stručnog štaba. Nekadašnji đak Vojvodine iza sebe ima dva derbija. Bio je sjajan i poništio Tavambu u aprilu prošle godine kada je menjao Vujadina Savića, ali jesenas u Humskoj bio je uhvaćen u mišolovku visokog presinga Bate Mirkovića.

U ostalim linijama tima sve je jasno. Vladan Milojević tražiće prvu pobedu nad Partizanom u ovoj sezoni u standardnoj formaciji 4-2-3-1. Umesto Boaćija šansu od prvog minuta dobiće Milan Pavkov, napadač koji u prethodnih pet susreta sa Partizanom ima isto toliko golova. Ubitačan je bio u dresu Radničkog, a u martovskom derbiju je savšrenom dijagonalom doneo bod crveno-belima.

Postojala je i mala dilema, bar nominalno, kada je reč o poziciji levog krila. Verovatno će tu poziciju na papiru pokrivati Mirko Ivanić, ali će se u praksi često rotirati sa najboljim fudbalerom Crvene zvezdeMarkom Marinom. Dakle, Zvezda će igrati bez klasičnog levog krila, sa Ivanićem i Marinom koji će često ulaziti unutra i prazniti stranu za ofanzivna kretanja Milana Rodića.

Zanimljivo je da Vladan Milojević, bar u startnoj postavi, neće imati nijednog debitanta. Šansu na klupi čekaće Miloš Vulić, Aleksa Vukanović i Dejan Joveljić. Neko od njih će sigurno upisati prve minute kao fudbaler Zvezde protiv Partizana. Mada, sigurni smo da će Milojević naći prostora i za univerzalca Marka Gobeljića.

Očekivani sastav Crvene zvezde za 160. "večiti derbi" je: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Ivanić - Pavkov.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

neverovatno

24.04.2019 23:53

U trenutku kad se Radnik bori za Evropu i postoji klub u njihovom gradu i drzavi Republici Srpskoj, da nam djeca treniraju i bave se sportom tu kod nas, i da se stvaraju sve bolji i bolji uslovi, oni kao glavnu vijest pisu sta radi titova petokraka i partizani mu. Koga briga za beogradske klubove pored domacih. Jesmo li toliko u glavu udareni

ODGOVORITE
Name

Drama

25.04.2019 07:22

Jos samo da Radnik predstavlja Republiku Srpsku ili Republiku BiH

Name

Vidović

25.04.2019 06:17

Kada igraju štoperski tandem Savić-Milunović i zadnjeg veznog Čaušić....Zvezda igra loše.....pouka je da su oni promašene investivcije !!!!

ODGOVORITE