Берон: Дуга, али сјајна сезона, волим што сам овдје!

МВП финала АБА лиге каже да се подизањем трофеја у понедељак увече исплатило све што је рађено током више од осам месеци.

Кошарка 25.04.2019 | 08:30
Берон: Дуга, али сјајна сезона, волим што сам овдје!
Црвена звезда заслужено је постала шампион АБА лиге, четврти пут у последњих пет година, а Били Берон такође заслужено добио МВП трофеј, мада је у тиму Милана Томића било још кандидата за то ласкаво индивидуално признање.

Иако им већ од суботе предстоји одбрана трона у КЛС Суперлиги, нема сумње да су црвено-бели већ обавили главни део посла и да макар оним најангажованијим играчима неће бити лако да опет напуне батерије...

"Веома сам срећан. Уморан и срећан. Ово је тимски успех и ту немам шта да додам. Радили смо веома напорно током претходних осам и по месеци, константно смо гурали једни друге напред и све је вредело", рекао је Берон.

Амерички шутер, који је због повреде Џоа Регленда и кризе Дејана Давидовца преузимао све већи терет у организацији игре како је одмицала серија против Будућности, као кључни фактор успеха издвојио је веру играча.

"Веровали смо једни у друге. То је неопходно. Од првог до 12. играча, ако победимо - побеђују сви. Заиста верујемо у то. Тренер је увек постављао пред нас велике захтеве. Као играч, некад не желиш да тренираш толико много, али ми то радимо и сада видимо резултат".

Заједно са њим, црвено-белим тимом успешно је командовао много оспоравани Филип Човић.

"Рекао сам му да га веома поштујем. Видео сам да му није лако, изложен је критикама, али игра чврсто и чини све око себе бољима. Немам довољно речи да кажем о њему".

Двадесетосмогодишњем Берону ово је пета сезона у Европи. Пре доласка у Београд играо је у Литванији, Белгији, Шпанији и Турској.

Нема дилеме да би навијачи волели да га гледају бар још годину дана, а чини се да ни он не би имао ништа против, нарочито што би му се пружила прилика да први пут у каријери буде актер евролигашких утакмица.

"Била је ово дуга, али сјајна сезона. Тешко је када сте толико одсутни од куће, размишљате о повратку, али навикао сам се на овдашњу културу и заиста волим што сам овде", поручио је сјајни бек из Пенсилваније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар