Beron: Duga, ali sjajna sezona, volim što sam ovdje!

MVP finala ABA lige kaže da se podizanjem trofeja u ponedeljak uveče isplatilo sve što je rađeno tokom više od osam meseci.

Košarka 25.04.2019 | 08:30
Beron: Duga, ali sjajna sezona, volim što sam ovdje!
Crvena zvezda zasluženo je postala šampion ABA lige, četvrti put u poslednjih pet godina, a Bili Beron takođe zasluženo dobio MVP trofej, mada je u timu Milana Tomića bilo još kandidata za to laskavo individualno priznanje.

Iako im već od subote predstoji odbrana trona u KLS Superligi, nema sumnje da su crveno-beli već obavili glavni deo posla i da makar onim najangažovanijim igračima neće biti lako da opet napune baterije...

"Veoma sam srećan. Umoran i srećan. Ovo je timski uspeh i tu nemam šta da dodam. Radili smo veoma naporno tokom prethodnih osam i po meseci, konstantno smo gurali jedni druge napred i sve je vredelo", rekao je Beron.

Američki šuter, koji je zbog povrede Džoa Reglenda i krize Dejana Davidovca preuzimao sve veći teret u organizaciji igre kako je odmicala serija protiv Budućnosti, kao ključni faktor uspeha izdvojio je veru igrača.

"Verovali smo jedni u druge. To je neophodno. Od prvog do 12. igrača, ako pobedimo - pobeđuju svi. Zaista verujemo u to. Trener je uvek postavljao pred nas velike zahteve. Kao igrač, nekad ne želiš da treniraš toliko mnogo, ali mi to radimo i sada vidimo rezultat".

Zajedno sa njim, crveno-belim timom uspešno je komandovao mnogo osporavani Filip Čović.

"Rekao sam mu da ga veoma poštujem. Video sam da mu nije lako, izložen je kritikama, ali igra čvrsto i čini sve oko sebe boljima. Nemam dovoljno reči da kažem o njemu".

Dvadesetosmogodišnjem Beronu ovo je peta sezona u Evropi. Pre dolaska u Beograd igrao je u Litvaniji, Belgiji, Španiji i Turskoj.

Nema dileme da bi navijači voleli da ga gledaju bar još godinu dana, a čini se da ni on ne bi imao ništa protiv, naročito što bi mu se pružila prilika da prvi put u karijeri bude akter evroligaških utakmica.

"Bila je ovo duga, ali sjajna sezona. Teško je kada ste toliko odsutni od kuće, razmišljate o povratku, ali navikao sam se na ovdašnju kulturu i zaista volim što sam ovde", poručio je sjajni bek iz Pensilvanije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar