Варан жеља, Боатенг реалност!

ПСЖ ће сигурно појачати задњу линију. . .

Фудбал 24.04.2019 | 21:40
Варан жеља, Боатенг реалност!
Још једна сезона је неуспешно окончана за Пари Сен Жермен без обзира ако и освоје Куп Француске и комплетирају дуплу круну.

Циљ је био Лига шампиона, а испали су у осмини финала. Још једном на болан и фрустрирајући начин. Елиминација од Манчестер Јунајтеда ће бити слика сезоне за Свеце из Париза, без обзира што су опет издоминирали на домаћем тлу. Зато клуб већ ради на трансфер стратегији за лето, а назиру се и први потези.

За ПСЖ је најбитније да је Килијан Мбапе потврдио останак у клубу макар још једну сезону, а да са Парк принчева неће ни Нејмар за којег више непостоји интересовање као раније. Спекулише се да би Каванимогао да напусти клуб, а да га замени Икарди. Помиње се и долазак Лоренца Инсињеа, жеља је и ПолПогба, али све су то компликоване трансфер операције које су тренутно у домену теорије.

Приоритет Светаца за летњи прелазни рок и реалност је потрага за штопером. Имају Тијага Силву, Маркињоса,Кимпембеа и Керера, али Тухел жели још. С разлогом. Капитен Силва ће одиграти још једну сезону до истека уговора, Маркињос је прекомандован у везни ред, а млади Керер не улива поверење. Зато Тухел инсистира на довођење централног бека који има искуства. По могућности и шампионског из Лиге шампиона.  

Мета је Рафаел Варан који није задовољан у Реалу и желео је да оде док га повратак Зидана није мало умирио. Али та прича још није готова. Варан се оравдао да му му потребни нови изазови, да се заистио у Реалу, да није био задовољан летошњим третманом клуба када није добио довољно времена за одмор после мундијалског тријумфа као његове репрезентативне колеге из других клубова, али пре ће бити да је посреди новац. Варан није задовољан уговором у Реалу где прима само 5.800.000 евра по сезони, што је дупло мање од Марсела и још неких играча. Ипак, Реал му спрема повишицу на 9.000.000 евра по сезони и Француз би могао да се смири.

Наравнп, у Пари Сен Жермену би могао да добије који милион више и да буде кући, али би у фудбалском смислу изгубио. Зато је вероватнији сценарио да потпише нови уговор и остане.

Ако не успе са Вараном, Пари Сен Жермен же се окренути реалнијој мети која је била актуелна целог птрошлог лета – Џерому Боатенгу. Он је играч по укусу Тухела који га познаје из Бундеслиге. Покушавао је ПСЖ летос, имао дговор са играчем, али је бајерн одбио да га прода јер није довео замену. Баварци су свесно ризиковали да Боатенга оставе као штопера за ротацију са Зулеом и Хумелсом док договарају трансфере Павара и Ернандеза. Доласцима француских репрезентативаца, Боатенг ће бити вишак и на продају.

Остаје само да ПСЖ дговори цену са Бајерном с обзиром да играч има уговор до 2021. године. Али с обзиром на форму и да је играч ушао у четврту деценију живота, тешко да ће Бајерн за Боатенга моћи да добије 45.000.000 евра колико је ПСЖ нудио летос.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар