Varan želja, Boateng realnost!

PSŽ će sigurno pojačati zadnju liniju. . .

Fudbal 24.04.2019 | 21:40
Varan želja, Boateng realnost!
Još jedna sezona je neuspešno okončana za Pari Sen Žermen bez obzira ako i osvoje Kup Francuske i kompletiraju duplu krunu.

Cilj je bio Liga šampiona, a ispali su u osmini finala. Još jednom na bolan i frustrirajući način. Eliminacija od Mančester Junajteda će biti slika sezone za Svece iz Pariza, bez obzira što su opet izdominirali na domaćem tlu. Zato klub već radi na transfer strategiji za leto, a naziru se i prvi potezi.

Za PSŽ je najbitnije da je Kilijan Mbape potvrdio ostanak u klubu makar još jednu sezonu, a da sa Park prinčeva neće ni Nejmar za kojeg više nepostoji interesovanje kao ranije. Spekuliše se da bi Kavanimogao da napusti klub, a da ga zameni Ikardi. Pominje se i dolazak Lorenca Insinjea, želja je i PolPogba, ali sve su to komplikovane transfer operacije koje su trenutno u domenu teorije.

Prioritet Svetaca za letnji prelazni rok i realnost je potraga za štoperom. Imaju Tijaga Silvu, Markinjosa,Kimpembea i Kerera, ali Tuhel želi još. S razlogom. Kapiten Silva će odigrati još jednu sezonu do isteka ugovora, Markinjos je prekomandovan u vezni red, a mladi Kerer ne uliva poverenje. Zato Tuhel insistira na dovođenje centralnog beka koji ima iskustva. Po mogućnosti i šampionskog iz Lige šampiona.  

Meta je Rafael Varan koji nije zadovoljan u Realu i želeo je da ode dok ga povratak Zidana nije malo umirio. Ali ta priča još nije gotova. Varan se oravdao da mu mu potrebni novi izazovi, da se zaistio u Realu, da nije bio zadovoljan letošnjim tretmanom kluba kada nije dobio dovoljno vremena za odmor posle mundijalskog trijumfa kao njegove reprezentativne kolege iz drugih klubova, ali pre će biti da je posredi novac. Varan nije zadovoljan ugovorom u Realu gde prima samo 5.800.000 evra po sezoni, što je duplo manje od Marsela i još nekih igrača. Ipak, Real mu sprema povišicu na 9.000.000 evra po sezoni i Francuz bi mogao da se smiri.

Naravnp, u Pari Sen Žermenu bi mogao da dobije koji milion više i da bude kući, ali bi u fudbalskom smislu izgubio. Zato je verovatniji scenario da potpiše novi ugovor i ostane.

Ako ne uspe sa Varanom, Pari Sen Žermen že se okrenuti realnijoj meti koja je bila aktuelna celog ptrošlog leta – Džeromu Boatengu. On je igrač po ukusu Tuhela koji ga poznaje iz Bundeslige. Pokušavao je PSŽ letos, imao dgovor sa igračem, ali je bajern odbio da ga proda jer nije doveo zamenu. Bavarci su svesno rizikovali da Boatenga ostave kao štopera za rotaciju sa Zuleom i Humelsom dok dogovaraju transfere Pavara i Ernandeza. Dolascima francuskih reprezentativaca, Boateng će biti višak i na prodaju.

Ostaje samo da PSŽ dgovori cenu sa Bajernom s obzirom da igrač ima ugovor do 2021. godine. Ali s obzirom na formu i da je igrač ušao u četvrtu deceniju života, teško da će Bajern za Boatenga moći da dobije 45.000.000 evra koliko je PSŽ nudio letos.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar