ПЛ: Кључеви Премијер лиге налазе се на Олд Трафорду!

Јунајтед дочекује Сити, коме је гостовање на Театру снова далеко најтежи испит у походу на одбрану трона (21. 00, ТВ Спортклуб 1).

Фудбал 24.04.2019 | 17:00
ПЛ: Кључеви Премијер лиге налазе се на Олд Трафорду!
Велики градски дерби. Двобој који ишчекује комплетна фудбалска Европа, а посебно Енглеска. Манчестер Јунајтед дочекује Манчестер Сити у оквиру заосталог сусрета 31. рунде најпопуларнијег клупског првенства. Кључеви освајања Премијер лиге налазе се управо на Олд Трафорду, пошто је гостовање на Театру снова далеко најтежи испит који је остао Пепу Гвардиоли и његовим трупама у походу на одбрану трона. Ако се Грађани, пак, оклизну, вероватно није неопходно напомињати колико би славље уследило у 55 километара удаљеном Ливерпулу (21.00, ТВ Спортклуб 1).

Оба манчестерска ривала доживела су прошле седмице разочарања у Лиги шампиона. Можда је оно које је претрпео Јунајтед било за нијансу мање јер му је противник била „страшна” Барселона, док је Сити испао од Тотенхема, али суботњи првенствени тријумф над Певцима показао је да су се Грађани брзо опоравили од тог неуспеха и поново су фокусирани на освајање шампионске титуле. Агуеру и другарима је јасно да немају право на грешку, док Црвени ђаволи имају много већи мотив од пуког удара на „комшијину краву” (који би, истини за вољу, погодовао другом, још већем традиционалном супарнику домаћих – Ливерпулу). Екипа Олеа Гунара Солскјера жели да се и наредне сезоне такмичи у најелитнијем друштву старог континента, а за остварење тих амбиција неопходни су јој, како победа над Ситијем, тако и киксеви Арсенала и Челсија.

Када је реч о првенству, Сити је у феноменалној серији од десет победа. Притом, већ је освојио Лига куп и пласирао се у финале ФА купа (противник ће му бити Вотфорд), али то нипошто није довољно за тим у који је уложено толико новца. Гвардиола ће моћи да рачуна на готово најјачи састав, са изузетком Кевин де Брујнеа, који је повредио задњу ложу и биће ван терена бар две седмице. Ни Солскјер нема превише кадровских проблема пошто су се опоравили неки играчи који су минулих недеља били ван строја, попут Ерере,Бајија и Џонса.

"Верујем у себе и своје играче. Испред нас је велики тест, али сам уверен да можемо позитивно да га решимо. Неке ствари се у последње време нису одвијале како смо желели, међутим можемо и имамо снаге да то преокренемо", истакао је тренер Јунајтеда Солскјер.

Легендарни Норвежанинов претходник на клупи Јунајтеда сер Алекс Фергусон изјавио је недавно да верује у то да ће Ђаволи победити у овом дербију и да ће Сити остати без титуле, али партија коју су домаћи приказали у недељу против Евертона не даје му за право. Срећа је за ову екипу да је остала кандидат у борби за позиције које воде у Лигу шампиона, пошто има одређене падове. У претходних пет кола Ђаволи су само два пута славили и то оба пута на домаћем терену. Биле су то очекиване победе над Вотфордом и Вест Хемом, до којих дефинитивно нису лако дошли. Оба пута је било 2:1 и то довољно говори, а у том периоду су изгубили и два пута од Вулверхемптона са по 2:1, од чега једном у ФА купу. Изгубили су момци са Олд Трафорда и дерби од Арсенала, те два пута од Барселоне и све то без постигнутог гола, али су ипак у недељу доживели праву бламажу. На Гудисону су поражени са чак 4:0 и играли су очајно.

У другачијем расположењу је Сити. Испали су Грађани неочекивано рано из Лиге шампиона и то их је сигурно уздрмало, али ова екипа једноставно нема времена да очајава.

"Имамо прилично јасну слику испред себе, а увек је лепо знати кад знаш шта мораш да учиниш. Оно што није добро је то што немамо право на кикс. Ово је посебна утакмица, али је свака таква против Јунајтеда. Биће паклена, то сви знамо", рекао је Пеп Гвардиола.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД - МАНЧЕСТЕР СИТИ 21.00 (ТВ Спортклуб 1)

Манчестер
Стадион: Олд Трафорд
Судија: Андре Маринер

Манчестер Јунајтед (4-3-1-2): Де Хеа – Јанг, Смолинг, Линделеф, Шо – Матић, Ерера, Погба – Лингард – Рашфорд, Санчез.

Манчестер Сити (4-3-3): Едерсон – Вокер, Стоунс, Лапорт, Менди – Фернандињо, Бернардо Силва, Давид Силва – Сане, Агуеро, Стерлинг.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар