PL: Ključevi Premijer lige nalaze se na Old Trafordu!

Junajted dočekuje Siti, kome je gostovanje na Teatru snova daleko najteži ispit u pohodu na odbranu trona (21. 00, TV Sportklub 1).

Fudbal 24.04.2019 | 17:00
PL: Ključevi Premijer lige nalaze se na Old Trafordu!
Veliki gradski derbi. Dvoboj koji iščekuje kompletna fudbalska Evropa, a posebno Engleska. Mančester Junajted dočekuje Mančester Siti u okviru zaostalog susreta 31. runde najpopularnijeg klupskog prvenstva. Ključevi osvajanja Premijer lige nalaze se upravo na Old Trafordu, pošto je gostovanje na Teatru snova daleko najteži ispit koji je ostao Pepu Gvardioli i njegovim trupama u pohodu na odbranu trona. Ako se Građani, pak, okliznu, verovatno nije neophodno napominjati koliko bi slavlje usledilo u 55 kilometara udaljenom Liverpulu (21.00, TV Sportklub 1).

Oba mančesterska rivala doživela su prošle sedmice razočaranja u Ligi šampiona. Možda je ono koje je pretrpeo Junajted bilo za nijansu manje jer mu je protivnik bila „strašna” Barselona, dok je Siti ispao od Totenhema, ali subotnji prvenstveni trijumf nad Pevcima pokazao je da su se Građani brzo oporavili od tog neuspeha i ponovo su fokusirani na osvajanje šampionske titule. Agueru i drugarima je jasno da nemaju pravo na grešku, dok Crveni đavoli imaju mnogo veći motiv od pukog udara na „komšijinu kravu” (koji bi, istini za volju, pogodovao drugom, još većem tradicionalnom suparniku domaćih – Liverpulu). Ekipa Olea Gunara Solskjera želi da se i naredne sezone takmiči u najelitnijem društvu starog kontinenta, a za ostvarenje tih ambicija neophodni su joj, kako pobeda nad Sitijem, tako i kiksevi Arsenala i Čelsija.

Kada je reč o prvenstvu, Siti je u fenomenalnoj seriji od deset pobeda. Pritom, već je osvojio Liga kup i plasirao se u finale FA kupa (protivnik će mu biti Votford), ali to nipošto nije dovoljno za tim u koji je uloženo toliko novca. Gvardiola će moći da računa na gotovo najjači sastav, sa izuzetkom Kevin de Brujnea, koji je povredio zadnju ložu i biće van terena bar dve sedmice. Ni Solskjer nema previše kadrovskih problema pošto su se oporavili neki igrači koji su minulih nedelja bili van stroja, poput Erere,Bajija i Džonsa.

"Verujem u sebe i svoje igrače. Ispred nas je veliki test, ali sam uveren da možemo pozitivno da ga rešimo. Neke stvari se u poslednje vreme nisu odvijale kako smo želeli, međutim možemo i imamo snage da to preokrenemo", istakao je trener Junajteda Solskjer.

Legendarni Norvežaninov prethodnik na klupi Junajteda ser Aleks Ferguson izjavio je nedavno da veruje u to da će Đavoli pobediti u ovom derbiju i da će Siti ostati bez titule, ali partija koju su domaći prikazali u nedelju protiv Evertona ne daje mu za pravo. Sreća je za ovu ekipu da je ostala kandidat u borbi za pozicije koje vode u Ligu šampiona, pošto ima određene padove. U prethodnih pet kola Đavoli su samo dva puta slavili i to oba puta na domaćem terenu. Bile su to očekivane pobede nad Votfordom i Vest Hemom, do kojih definitivno nisu lako došli. Oba puta je bilo 2:1 i to dovoljno govori, a u tom periodu su izgubili i dva puta od Vulverhemptona sa po 2:1, od čega jednom u FA kupu. Izgubili su momci sa Old Traforda i derbi od Arsenala, te dva puta od Barselone i sve to bez postignutog gola, ali su ipak u nedelju doživeli pravu blamažu. Na Gudisonu su poraženi sa čak 4:0 i igrali su očajno.

U drugačijem raspoloženju je Siti. Ispali su Građani neočekivano rano iz Lige šampiona i to ih je sigurno uzdrmalo, ali ova ekipa jednostavno nema vremena da očajava.

"Imamo prilično jasnu sliku ispred sebe, a uvek je lepo znati kad znaš šta moraš da učiniš. Ono što nije dobro je to što nemamo pravo na kiks. Ovo je posebna utakmica, ali je svaka takva protiv Junajteda. Biće paklena, to svi znamo", rekao je Pep Gvardiola.

MANČESTER JUNAJTED - MANČESTER SITI 21.00 (TV Sportklub 1)

Mančester
Stadion: Old Traford
Sudija: Andre Mariner

Mančester Junajted (4-3-1-2): De Hea – Jang, Smoling, Lindelef, Šo – Matić, Erera, Pogba – Lingard – Rašford, Sančez.

Mančester Siti (4-3-3): Ederson – Voker, Stouns, Laport, Mendi – Fernandinjo, Bernardo Silva, David Silva – Sane, Aguero, Sterling.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar