Томић: Хтјели су титулу, а да не играју кошарку!

Тренер Црвене звезде гостовао је у Јутарњем програму РТС и још једном се осврнуо на финале плеј-офа АБА лиге, нарочито на гостовање у Подгорици. "Двојица су ме пљунула са 30 центиметара".

Кошарка 24.04.2019 | 16:15
Томић: Хтјели су титулу, а да не играју кошарку!
Милан Томић изјавио је да је кошаркашки клуб Црвена звезда својим понашањем током читаве финалне плеј-оф серије против Будућности заслужио да освоји титулу и квалификује се за наступ у Евролиги 2019/20.

Он је оценио да је његова екипа на терену показала да је много боља од "плавих" и да је могла раније да реши питање првака, али су се у Подгорици испречиле "неке ситнице које су можда утицале на резултат".

Томић је гостујући у Јутарњем програму РТС поручио да Будућност нема моралног права да издаје саопштења и улаже жалбе после онога што је црвено-белима приређено током гостовања у главном граду Црне Горе.

"Током целе финалне серије сам покушао да будем концентрисан само на кошарку. То је био једини начин да се одигра добро и победи Будућност", почео је своје излагање шеф стручног штаба Црвене звезде.

"Прву утакмицу смо добили са 19 разлике, другу са 38. Онда смо дошли у Подгорицу, где су нас од аеродрома возили сат времена, около наоколо, да би што касније дошли у хотел. Закаснили смо на вечеру, па су око три, пола четири ујутру бацали бакље и петарде на хотел, да играчи не би могли играчи да спавају".

Много се писало о инцидентима пре и за време треће утакмице, коју је Будућност морала да добије да би остала у трци за титулом. Видело се да су нападнути били играчи Звезде, чланови руководства и стручног штаба...

Али, тек сада је Томић рекао шта се десило њему лично.

"На полувремену су ме спречили да уђем у тунел. Појавила су се два човека испред мене и пљунула ме у лице са 30 центиметара удаљености, где ја нисам одреаговао ни у једном тренутку", рекао је Томић.

"Било је напада на играче, гађања чланова управе, људи нису могли ни да гледају на утакмицу... Све се сводило на провокације - да ми одреагујемо, па да Будућност добије титулу на неки други начин. То се дешавало и на терену, од стране играча Будућности. Било је ударања које судије нису санкционисале. Кол, феноменалан играч који је играо у НБА лиги, током серије је три пута лактом ударио наше играче, да испровоцира да се нешто деси. Хтели су да добију титулу, а да не играју кошарку".

Тренер Звезде сматра да је његов тим одиграо финале "феноменално, спортски, кошаркашки".

"Нова година је прошла, сада је април. Да је Нова година па и да размислимо да им поклонимо титулу".

На конференцији за новинаре после "мајсторице" рекао је да ће тек у јулу причати зашто Звезда није освојила титулу у три или четири меча, већ је ишла од 2:0 преко 2:2 до 3:2.

"Стварно нисам хтео да улазим у ту дискусију, али пошто је Будућност наставила са саопштењима, морао сам ово да кажем. Били смо много бољи и у Подгорици, могли смо и тамо да решимо серију, али било је можда неких 'ситница' које су утицале на резултат".

Упитан да ли би после свега нешто урадио нешто другачије, Томић је одговорио да је посао одрађен "перфектно".

"Мислим да је понашање играча, понашање КК Црвена звезда и моје понашање било на европском стандарду. Зато је Звезда заслужила титулу и зато ће следеће сезоне играти Евролигу. Само са таквим стандардом један клуб може да учествује у Евролиги".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар