Tomić: Htjeli su titulu, a da ne igraju košarku!

Trener Crvene zvezde gostovao je u Jutarnjem programu RTS i još jednom se osvrnuo na finale plej-ofa ABA lige, naročito na gostovanje u Podgorici. "Dvojica su me pljunula sa 30 centimetara".

Košarka 24.04.2019 | 16:15
Tomić: Htjeli su titulu, a da ne igraju košarku!
Milan Tomić izjavio je da je košarkaški klub Crvena zvezda svojim ponašanjem tokom čitave finalne plej-of serije protiv Budućnosti zaslužio da osvoji titulu i kvalifikuje se za nastup u Evroligi 2019/20.

On je ocenio da je njegova ekipa na terenu pokazala da je mnogo bolja od "plavih" i da je mogla ranije da reši pitanje prvaka, ali su se u Podgorici isprečile "neke sitnice koje su možda uticale na rezultat".

Tomić je gostujući u Jutarnjem programu RTS poručio da Budućnost nema moralnog prava da izdaje saopštenja i ulaže žalbe posle onoga što je crveno-belima priređeno tokom gostovanja u glavnom gradu Crne Gore.

"Tokom cele finalne serije sam pokušao da budem koncentrisan samo na košarku. To je bio jedini način da se odigra dobro i pobedi Budućnost", počeo je svoje izlaganje šef stručnog štaba Crvene zvezde.

"Prvu utakmicu smo dobili sa 19 razlike, drugu sa 38. Onda smo došli u Podgoricu, gde su nas od aerodroma vozili sat vremena, okolo naokolo, da bi što kasnije došli u hotel. Zakasnili smo na večeru, pa su oko tri, pola četiri ujutru bacali baklje i petarde na hotel, da igrači ne bi mogli igrači da spavaju".

Mnogo se pisalo o incidentima pre i za vreme treće utakmice, koju je Budućnost morala da dobije da bi ostala u trci za titulom. Videlo se da su napadnuti bili igrači Zvezde, članovi rukovodstva i stručnog štaba...

Ali, tek sada je Tomić rekao šta se desilo njemu lično.

"Na poluvremenu su me sprečili da uđem u tunel. Pojavila su se dva čoveka ispred mene i pljunula me u lice sa 30 centimetara udaljenosti, gde ja nisam odreagovao ni u jednom trenutku", rekao je Tomić.

"Bilo je napada na igrače, gađanja članova uprave, ljudi nisu mogli ni da gledaju na utakmicu... Sve se svodilo na provokacije - da mi odreagujemo, pa da Budućnost dobije titulu na neki drugi način. To se dešavalo i na terenu, od strane igrača Budućnosti. Bilo je udaranja koje sudije nisu sankcionisale. Kol, fenomenalan igrač koji je igrao u NBA ligi, tokom serije je tri puta laktom udario naše igrače, da isprovocira da se nešto desi. Hteli su da dobiju titulu, a da ne igraju košarku".

Trener Zvezde smatra da je njegov tim odigrao finale "fenomenalno, sportski, košarkaški".

"Nova godina je prošla, sada je april. Da je Nova godina pa i da razmislimo da im poklonimo titulu".

Na konferenciji za novinare posle "majstorice" rekao je da će tek u julu pričati zašto Zvezda nije osvojila titulu u tri ili četiri meča, već je išla od 2:0 preko 2:2 do 3:2.

"Stvarno nisam hteo da ulazim u tu diskusiju, ali pošto je Budućnost nastavila sa saopštenjima, morao sam ovo da kažem. Bili smo mnogo bolji i u Podgorici, mogli smo i tamo da rešimo seriju, ali bilo je možda nekih 'sitnica' koje su uticale na rezultat".

Upitan da li bi posle svega nešto uradio nešto drugačije, Tomić je odgovorio da je posao odrađen "perfektno".

"Mislim da je ponašanje igrača, ponašanje KK Crvena zvezda i moje ponašanje bilo na evropskom standardu. Zato je Zvezda zaslužila titulu i zato će sledeće sezone igrati Evroligu. Samo sa takvim standardom jedan klub može da učestvuje u Evroligi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar