Туга: Опроштај од Слађенка Тубина

Велики број грађана данас се опростио од омиљеног приједорског полицајца Слађенка Тубина, који је убијен у недјељу увече у Приједору.  

Република Српска 24.04.2019 | 15:44
Туга: Опроштај од Слађенка Тубина
Непрегледна тужна колона, у којој су и Слађанова мајка, два сина, брат полицајац, те остала родбина и бројни пријатељи, окупили су се прво испред породичне куће одакле су се кренули на гробље у Брезичанима.

Са сузама у очима и уз невјерицу опраштају се од полицајца којег је на дужности убио психички болесник Марко Шабић.



– Био је прави борац који себе није штедио, велики заљубљеник природе и члан ловачког удружења, цијењен и уважен, велики човјек, професионалац. Нема ријечи којима можемо да опишемо шок и тугу – кажу Слађенкове колеге. 

Након почасне паљбе уз тужне звуке трубе, ковчег са тијелом Слађенка спуштен је у земљу.



Јауци његових најмилијих одзвањају Брезичанима.

На сахрану су дошли и министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције РС Дарко Ћулум.

(Српскаинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Туга

24.04.2019 13:46

Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

24.04.2019 14:00

Нека ти је лака црна земља.а дусмана нека стигне бозја правда.Породици искрено сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

24.04.2019 14:35

ОДСТЕТА породици од Републике Српске а такодјер приватне казне требају платити НАДРЕДЈЕНИ који су га самог послали код бидалетине. Највеци КРИВАЦ је Лукац Драган који хапси постен свијет по Давидовом Тргу а нема довољно полицајаца за праве бандите и убице

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Миленко

24.04.2019 19:36

Цеститог полицајца Тубина на залост висе нема и ту је сваки коментар сувисан осим искрено сауцесце његовој породици. Као неко ко је половином осамдесетих слузио ЈНА а за то вријеме 2 пута уцествовао у поцасном воду 3 армијске области. Примјецујем да овај поцасни вод није под конац, свецане униформе гардијског типа, без сљемова за овакву прилику нису прикладне. На залост 25 децембра на Тргу могло се видјети висе од 50 полицајаца под сљемовима. Даље полуаутоматска пуска је најприкладнија за давање поцасне паљбе, али колико се сјецам прије команде °у вис нисани° била је команда °ноз на орузје°. Засто ова јединица кад је вец употријебљена у сврху давања заслузене поцасти полицајцу који је погинуо на задатку није била под конац и засто није урадјено по ПС правилу слузбе до краја, свјестан сам да неби тиме бол и туга фамилије били мањи, али би по мени слика институције МУП са тих пар ситних детаља које сам набројао отисла у етер озбиљнија.

Name

Нострадамус

24.04.2019 20:32

Е мој Ре Миленко.Све сто си набројао стоји,али то је и доказ да то није никаква полиција него странацка војска или боље рецено разуларена банда.

Name

Горан Ковавацевиц

24.04.2019 15:12

Обицан полицајац као и сваки други.Друга ствар засто није поступио професионално него сам отисао тамо и усао у куцу без дозволе и налога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

24.04.2019 15:33

Немас ти појма о полицијском послу пријатељу. Која дозвола, који налог кад полицајац излази на интервенцију гдје је досло до насиља у породици са озбиљним повредама? Полицајцу је свака интерврнција потенцијално опасна по зивот.

Name

Ккк

24.04.2019 15:43

Горане,како те није срамота да лупетас глупости.Прво си се требао информисати,прије него сто си у овако трагицној ситуацији,отворио та своја прљава и зваљава уста.Није он сам на своју руку отисао,него је то тако стање у станицној јединици Љубија, од кад им је укинуто да су полицијска станица.Тако је годинама и цудо да се вец и прије нису догадјале овакве ствари.Највеце лицимјерје је сто су Лукац и Цулум досли на сахрану,а они су одговорни сто је сам исао на увидјај и сто су укинули П.Станицу.

Name

Дејан

24.04.2019 15:48

Ту у Љубији је све на пријатељској основи. Мала мултиетницка средина. Свако сваког зна. Зна се ко је поштен, ко је будала, ко је лопов итд. Тубин је био дуго времена са тим људима и није му пало на памет да ће га ова будала у пуцати. Човјек је ишао да га смири и послије приведе. Цак је био пријатељ са њима. Ма он је био пријатељ са свима. Велики човјек стасом великог срца. Сви су га вољели у Љубији. А то да немају људи у Љубији, немају. Немају горива. Бас сам са њим прије 5.6 мјесеци причао. Добили горива 60 литара па оде обићи села около. Не сјећам се колико добију мјесечно рекао ми. Ма ни 100 литара. И рече ми онда, једва чекам пензију да идем са породицом да одморим од свега. Убрзо ће бити. Углавном су ограничени полицајци у сваком смислу у малим срединама. Сјећам га се из машинске школе прије рата из Приједора онда је био О'К дијете са периферије. Почивај у миру Тубине. Љубија треба добити Улицу по теби. Ниси гледао ко је ста. Био си велики човјек.

Name

Валтер

24.04.2019 15:53

Није уреду да коментаришеш на овај начин Горане, послат је сам да заштити друге, у овоме је нај мања одговорност Тубинова, министар шаље специалу под пуном опремом на не наоружане грађане, а Тубин није имао ни панцир

Name

Смислов

24.04.2019 17:28

Ма гледао човјек акционе филмове из САД, па је нешто помијешао. По њему, док лудак ножем гања укућане, полицајац треба да затражи и чека некакав налог од некога, па кад добије то, да тек тада крене у интервенцију. Да је тако, он би можда данас био жив, али зато у кући неби било преживјелих.