Tuga: Oproštaj od Slađenka Tubina

Veliki broj građana danas se oprostio od omiljenog prijedorskog policajca Slađenka Tubina, koji je ubijen u nedjelju uveče u Prijedoru.  

Republika Srpska 24.04.2019 | 15:44
Tuga: Oproštaj od Slađenka Tubina
Nepregledna tužna kolona, u kojoj su i Slađanova majka, dva sina, brat policajac, te ostala rodbina i brojni prijatelji, okupili su se prvo ispred porodične kuće odakle su se krenuli na groblje u Brezičanima.

Sa suzama u očima i uz nevjericu opraštaju se od policajca kojeg je na dužnosti ubio psihički bolesnik Marko Šabić.



– Bio je pravi borac koji sebe nije štedio, veliki zaljubljenik prirode i član lovačkog udruženja, cijenjen i uvažen, veliki čovjek, profesionalac. Nema riječi kojima možemo da opišemo šok i tugu – kažu Slađenkove kolege. 

Nakon počasne paljbe uz tužne zvuke trube, kovčeg sa tijelom Slađenka spušten je u zemlju.



Jauci njegovih najmilijih odzvanjaju Brezičanima.

Na sahranu su došli i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije RS Darko Ćulum.

(Srpskainfo)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Tuga

24.04.2019 13:46

Saučešće porodici.

ODGOVORITE
Name

CAR

24.04.2019 14:00

Neka ti je laka crna zemlja.a dusmana neka stigne bozja pravda.Porodici iskreno saucesce.

ODGOVORITE
Name

Milenko

24.04.2019 14:35

ODSTETA porodici od Republike Srpske a takodjer privatne kazne trebaju platiti NADREDJENI koji su ga samog poslali kod bidaletine. Najveci KRIVAC je Lukac Dragan koji hapsi posten svijet po Davidovom Trgu a nema dovoljno policajaca za prave bandite i ubice

ODGOVORITE
Name

re Milenko

24.04.2019 19:36

Cestitog policajca Tubina na zalost vise nema i tu je svaki komentar suvisan osim iskreno saucesce njegovoj porodici. Kao neko ko je polovinom osamdesetih sluzio JNA a za to vrijeme 2 puta ucestvovao u pocasnom vodu 3 armijske oblasti. Primjecujem da ovaj pocasni vod nije pod konac, svecane uniforme gardijskog tipa, bez sljemova za ovakvu priliku nisu prikladne. Na zalost 25 decembra na Trgu moglo se vidjeti vise od 50 policajaca pod sljemovima. Dalje poluautomatska puska je najprikladnija za davanje pocasne paljbe, ali koliko se sjecam prije komande °u vis nisani° bila je komanda °noz na oruzje°. Zasto ova jedinica kad je vec upotrijebljena u svrhu davanja zasluzene pocasti policajcu koji je poginuo na zadatku nije bila pod konac i zasto nije uradjeno po PS pravilu sluzbe do kraja, svjestan sam da nebi time bol i tuga familije bili manji, ali bi po meni slika institucije MUP sa tih par sitnih detalja koje sam nabrojao otisla u eter ozbiljnija.

Name

Nostradamus

24.04.2019 20:32

E moj Re Milenko.Sve sto si nabrojao stoji,ali to je i dokaz da to nije nikakva policija nego stranacka vojska ili bolje receno razularena banda.

Name

Goran Kovavacevic

24.04.2019 15:12

Obican policajac kao i svaki drugi.Druga stvar zasto nije postupio profesionalno nego sam otisao tamo i usao u kucu bez dozvole i naloga.

ODGOVORITE
Name

Miloš

24.04.2019 15:33

Nemas ti pojma o policijskom poslu prijatelju. Koja dozvola, koji nalog kad policajac izlazi na intervenciju gdje je doslo do nasilja u porodici sa ozbiljnim povredama? Policajcu je svaka intervrncija potencijalno opasna po zivot.

Name

Kkk

24.04.2019 15:43

Gorane,kako te nije sramota da lupetas gluposti.Prvo si se trebao informisati,prije nego sto si u ovako tragicnoj situaciji,otvorio ta svoja prljava i zvaljava usta.Nije on sam na svoju ruku otisao,nego je to tako stanje u stanicnoj jedinici Ljubija, od kad im je ukinuto da su policijska stanica.Tako je godinama i cudo da se vec i prije nisu dogadjale ovakve stvari.Najvece licimjerje je sto su Lukac i Culum dosli na sahranu,a oni su odgovorni sto je sam isao na uvidjaj i sto su ukinuli P.Stanicu.

Name

Dejan

24.04.2019 15:48

Tu u Ljubiji je sve na prijateljskoj osnovi. Mala multietnicka sredina. Svako svakog zna. Zna se ko je pošten, ko je budala, ko je lopov itd. Tubin je bio dugo vremena sa tim ljudima i nije mu palo na pamet da će ga ova budala u pucati. Čovjek je išao da ga smiri i poslije privede. Cak je bio prijatelj sa njima. Ma on je bio prijatelj sa svima. Veliki čovjek stasom velikog srca. Svi su ga voljeli u Ljubiji. A to da nemaju ljudi u Ljubiji, nemaju. Nemaju goriva. Bas sam sa njim prije 5.6 mjeseci pričao. Dobili goriva 60 litara pa ode obići sela okolo. Ne sjećam se koliko dobiju mjesečno rekao mi. Ma ni 100 litara. I reče mi onda, jedva čekam penziju da idem sa porodicom da odmorim od svega. Ubrzo će biti. Uglavnom su ograničeni policajci u svakom smislu u malim sredinama. Sjećam ga se iz mašinske škole prije rata iz Prijedora onda je bio O'K dijete sa periferije. Počivaj u miru Tubine. Ljubija treba dobiti Ulicu po tebi. Nisi gledao ko je sta. Bio si veliki čovjek.

Name

Valter

24.04.2019 15:53

Nije uredu da komentarišeš na ovaj način Gorane, poslat je sam da zaštiti druge, u ovome je naj manja odgovornost Tubinova, ministar šalje specialu pod punom opremom na ne naoružane građane, a Tubin nije imao ni pancir

Name

Smislov

24.04.2019 17:28

Ma gledao čovjek akcione filmove iz SAD, pa je nešto pomiješao. Po njemu, dok ludak nožem ganja ukućane, policajac treba da zatraži i čeka nekakav nalog od nekoga, pa kad dobije to, da tek tada krene u intervenciju. Da je tako, on bi možda danas bio živ, ali zato u kući nebi bilo preživjelih.