Телефонски оператер као стрес

Чекање да се на телефонској вези јави оператер није само иритантно, него је и озбиљан окидач за стрес - показало је британско истраживање

Здравље 24.04.2019 | 13:47
Телефонски оператер као стрес
Док слушамо музику коју су подесили у замену за јављање оператера, крвни притисак нагло почиње да нам расте како се чекање продужава. Научници су дошли до сазнања да је особи просечног здравља потребно само шест минута да достигне критичну тачку, а бар толико нам оде на ову ситуацију.

Истовремено, музика која се чује из слушалице уместо да има умирујуће дејство, само додатно изазива стрес. Панова фрула највише иритира испитанике, а затим мелодије класичне музике и звуци из природе. Чак четири од пет особа после одређеног времена осећају такву фрустрацију да само тресну слушалицу пре него што се јави оператер.

- Време је данас највећи луксуз, јер га никада нема довољно - објашњава др Роџер Хендерсон, један од вођа студије. - И нажалост, уместо да мењамо приступ обављању послова, ми тражимо још брже задовољење својих потреба, што изазива још већи недостатак времена и још јачи стрес. Свакодневно чекање на телефону може да доведе до низа здравствених проблема. Осећај хроничне тескобе, поремећај у раду желуца и црева, само су неке од последица, а у најгорем случају може да дође и до нервног слома.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар