Извјештај из МУП-а тужилаштву

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су извјештај Републичком тужилаштву против осумњичених за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића, те покушаја убиства Крунићевог возача Горана Илића.

Република Српска 24.04.2019 | 13:23
Извјештај из МУП-а тужилаштву
МУП је извјештај поднио против Емилија Балде, Жељка Ковачевића и Бенедија Ђукановића.

Како медији преносе, Горан Милановић јепуштен на слободу и против њега није поднесен извјештај.

"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су извјештај Републичком тужилаштву, Посебно одјељење за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала против лица иницијала Ж.К., Е.Б. и Б.Ђ. због постојања основа сумње да су 22.04.2019.године око 22:30 часова у мјесту Гламочани, општина Лакташи, извршили кривично дјело 'Тешко убиство' на штету Славише Крунића Славиша и Жарка Павловића и кривично дјело 'Тешко убиство' у вези са кривичним дјелом 'Покушај', на штету лица Горана Илића", наводи се у саопштењу МУП-а РС.

Како се даље наводи у саопштењу, осумњичени су поменута кривична дјела извшили на начин што су након планирања, ватреним оружјем, убили Славишу Крунића из Бањалуке и Жарка Павловића са Пала, те нанијели тешке тјелесне повреде опасне по живот Горану Илићу из Бањалуке.

"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а  Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима других полицијских управа МУП-а РС и Специјалном антитерористичком јединицом, а под надзором Републичког јавног тужилаштва Републике Српске јуче, 23.04.2018. године су извршили су увиђај на лицу мјеста извршења кривичног дјела, након чега је приведено и саслушано више десетина лица, извршено је више претреса непокретне и покретне имовине код осумњичених лица, којом приликом је пронађено и одузето више предмета који могу послужити у даљем кривичном поступку", наведено је у саопштењу.

Осумњичени Жељко Ковачевић је смртно страдао на мјесту пуцњаве, док је осумњичени Емилио Балдо, који је јуче ухапшен, јутрос спроведен у Републичко тужилаштво.

Осумњичени Бенеди Ђукановић из Бањалуке још је у бјекству и за њим полиција активно трага, а расписана је и потјерница, закључили су у МУП-у.

(БН/Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

модрицанин

24.04.2019 13:26

Је ли овај Ђукановић у роду са оцем нације Милогораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

24.04.2019 13:30

Искрено јел ко оцекивао какав други исход? Бозе сацувај, не знас јел нам гора полиција или правосудни систем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

24.04.2019 13:33

саце бити ко иа давидом драгицевицем и повуци потегни бице вук појо магаре ником ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

24.04.2019 13:34

саце бити изјаве лазне као са изјавама о смрти давида драгицевица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован ИИИ

24.04.2019 13:48

Каква брзина, само ми није јасно као брзо скупише доказе и доставише тужилаштву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

24.04.2019 14:27

Мислис како брзо сакрисе, верујем да су главни докази вец унистени, зато је гацо и био на лицу места.

Name

Градишка

24.04.2019 13:59

У Гламочанима код Бањалуке на свом радном месту убијен Жарко Павловић,са Пала. Иза њега су остала супруга и дете. Породици искрено саучешће. Током убиства Жарака Павловића убијен је и његов послодавац!

ОДГОВОРИТЕ