Партизан добио подршку од Човића!

Београд заслужује два представника у Евролиги! О потенцијалној специјалној позивници Евролиге говорио и директор АБА лиге Крешимир Новосел.

Кошарка 24.04.2019 | 22:50
Партизан добио подршку од Човића!
Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић дао је подршку Партизану у напорима за добијање специјалне позивнице за учешће у Евролиги наредне године.

Први човек клуба са Малог Калемегдана изјавио је за ТВ Хаппy да главни град наше земље заслужује два представника у елитном такмичењу.

"Црвена звезда у потпуности подржава напоре Партизана да добије специјалну позивницу Евролиге. Београд као највећи кошаркашки центар у региону заслужује да има два кошаркашка представника у елити", поручио је Човић.

О тој тематици у разговору за Вечерње новости говорио је и директор АБА лиге Крешимир Новосел.

"Разговарали смо о томе са Евролигом, постоје шансе да клуб из АБА лиге добије позивницу, али и да она оде на адресу клуба из ВТБ лиге или турске лиге. Мислим да су веће шансе да путем позивнице следеће сезоне имамо два представника него да у ближој будућности добијемо два стална места. Заиста не знам коме ће Евролига доделити "вајлд кард", али знам да нам ово што се дешавало у финалу никако не иде у прилог", поручио је Новосел за Новости.

Постоји мишљење да би се решење могло наћи у пооштравању казнене политике.

"У овој сезони смо наплатили преко 100.000 евра од казни, али очигледно је да новац не представља проблем неким клубовима. У четвртој утакмици финала у Подгорици затворили смо део трибина уз терен и услови за игру су били релативно нормални. Пре почетка пете утакмице нису обезбеђени терен и простор око њега, што је велики пропуст у организацији. Терен је свети простор, резервисан само за играче и стручне штабове, ни по коју цену не сме да буде повређен. Организатор утакмице начинио је огроман пропуст у осигуравању тог простора".

Новосел каже да је коначну одлуку око одигравања утакмице донео главни судија, у овом случају то је био Словенац Сашо Пукл.

"Видели сте шта се дешавало, поновиле су се сцене из треће утакмице у Подгорици. Будућност се повукла са терена и тражила да се обезбеди дворана. Осим мене, били су присутни и председник лиге Додик и спортски директор Чабаркапа. У договору са судијама, одлучено је да се испразни део партера крај клупе Будућности и да се у том делу поставе редари и жандармерија. Будућност је захтевала и неке друге ствари, али у тим ситуацијама је свето писмо оно што одлучи главни судија утакмице. Дао је гостујућем тиму рок од неколико минута да изађе на терен. Да се то није десило, зна се какве би биле консеквенце по пропозицијама не само АБА лиге већ било које друге лиге".

Оваква дешавања значајно су угрозила кредибилитет регионалног такмичења.

"Уздрмани су темељи лиге, морамо да делујемо да се не би догађале још горе ствари. Прошле године је било прилично гадно, ове је много гадније. Међутим, АБА лигу не чине само ова два клуба. Ту су и остали, такође и 12 клубова АБА 2 лиге. Имаћемо заседање скупштине најкасније до половине маја, што је прилика да нађемо начин да у будућности задржимо дешавања на утакмицама у границама спорта. То је у неку руку и питање опстанка АБА лиге", додао је Новосел, уз напомену да је неопходно вратити односе између Црвене звезде и Будућности у нормалне токове, како би се у будућности избегла оваква дешавања.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар