Митровић искрено...

Понуди из Кине од 50. 000. 000 евра није лако рећи - не! „Такве понуде ретко се добијају и још теже одбијају“, поручује српски нападач.

Фудбал 24.04.2019 | 23:00
Митровић искрено...
Александар Митровић је чврсто на земљи. Сезона са Фуламом је одавно изгубљена, клуб са Крејвен Котиџа се враћа у Чемпионшип, али жели до краја сезоне донекле да поправи утисак.

С обзиро да се ушло у финиш сезоне, све више ће се причати о статусу најбољих играча, а међу њима је и одлични српски нападач, који је још у јануару био у прилици да разматра уносне понуде заинтересованих клубова.

Нема сумње да ће ускоро уследити нове.

"Не журим, прво се пита Фулам, веже ме уговор са лондонским клубом још четири године. Друго, сезона није завршена и никада нисам гледао унапред, поготово у јеку такмичења. Уме то да буде тешка баласт и да одведе мисли на другу страну. Треће, ужелео сам се одмора и тек кад добро размислим донећу одлуку. Није искључено да останем у Фуламу, клуб има првенство у одлучивању", рекао је Митровић у интервјуу за Спортски журнал.

Помињу се и понуде из Кине. Једна конкретна је стигла у зимском прелазном року.

"Знам да су зимус људи из Фулама одбили своту од 50.000.000 евра. Постоје поново интересовања са Далеког истока и то је све што знам. Видећемо, има времена".

А ако се Кинези поново јаве са неком понудом такве врсте?

"Искрено, ако ме сада питате, не знам одговор. Такве понуде ретко се добијају и још теже одбијају. Није лако рећи - не. Боже здравља биће времена и да размишљам о томе, кад се заврши сезона".

"ТОТЕНХЕМ ПРЕ ЛИВЕРПУЛА, АЛИ СВИМ СРЦЕМ ЗА ТАДИЋА"

Митровић није могао да да тачан одговор када је у питању предност у борби за титулу у Премијер лиги између Манчестер Ситија и Ливерпула, али је био конкретнији када је у питању одговор који се тиче трке за освајача Лиге шампиона.

"Сви причају о Ливерпулу, мој фаворит је Тотенхем. Свиђа ми се како игра Покетинова екипа, такмичарски је сазрела последњих година. Певцима сам и раније наменио улогу фаворита из сенке".

Ипак, са друге стране ће бити незаустављиви Душан Тадић.

"Ако Дућа буде имао свој дан, онда ни Тотенхем нема шта да тражи у полуфиналу против Холанђана. Чудо како игра, доминира на терену, сваког тренутка зна шта хоће, спреман је да погоди и асистира. Такву надмоћност одавно нисам видео. Навијаћу свим срцем за Дућу и Ајакс".

Ипак, питање тиуле у Премијер лиги би ствари могле да буду јасније већ вечерас након манчестерског дербија.

"Можда буде јасније после окршаја на Олд Трафорду. Није искључено да Јунајтед слави и обезбеди Ливерпулу дефинитивну пол-позицију пред три последња кола. Специфичан је ритам енглеских клубова, играју буквално на свака три дана, све је могуће, прогнозе брзо падају у воду. Ливерпул је прошлог викенда једва победио Кардиф".

Његов Фулам се нажалост опрашта од Премијер лиге.

"Жао ми је што на неким ранијим утакмицама нисмо успели добре партије да уновчимо бодовима... Заиста добро играмо и не пристаје нам место на дну табеле".

Његов учинак од 11 премијерлигашких голова није занемарљив.

"Наравно! Премијер лига је најјача на свету, доказала је то и актуелна завршница Лиге шампиона и тих 11 голова имају вредност, дају ми за право да себи кажем - лепо. Пре почетка сезоне моја граница снова кретала се између 10 и 15. Ето, тај циљ сам достигао пре скори три месеца и то из Премијер лиге већ 'избрисане' екипе. Признаћете, није мало. А имали смо проблема током читаве сезоне, мењали менаџере, није ишло како сам планирао".

"МРАК У ПАРТИЗАНУ НЕ МОЖЕ ДОВЕКА ДА ТРАЈЕ"

Митровић се осврнуо и на актуелна дешавања у његовом Партизану.

"Свестан сам да је тешка ситуација, да се Партизан нашао на неприродном месту, Живот, ипак, учи да после сунца увек долази киша. Мораће тако да буде и у Хумској, засијаће изнад стадиона Партизана. Мрак не може довека да траје".

Црвена звезда је близу титуле, али би дерби могао да јој поквари планове.

"Партизан игра, такође, битну утакмицу. Бодовна разлика никог не сме да плаши. Напротив, поручујем мојим црно-белима - нека играју као за титулу! Ништа више".

Митровић се у Лонднону највише дружи са Луком Миливојевићем.

"Лука сјајно игра, један је од најбољи играча Кристал Паласа, мотор тима. Заслужује све честитке".

Да ли сте разговарали о његовом статусу у репрезентацији?

"Знам да му је криво што не игра за Србију. Не бих више причао на ту тему, неукусно је да преносим Миливојевићева размишљања. Уосталом, све је речено", додао је Митровић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар