Mitrović iskreno...

Ponudi iz Kine od 50. 000. 000 evra nije lako reći - ne! „Takve ponude retko se dobijaju i još teže odbijaju“, poručuje srpski napadač.

Fudbal 24.04.2019 | 23:00
Mitrović iskreno...
Aleksandar Mitrović je čvrsto na zemlji. Sezona sa Fulamom je odavno izgubljena, klub sa Krejven Kotidža se vraća u Čempionšip, ali želi do kraja sezone donekle da popravi utisak.

S obziro da se ušlo u finiš sezone, sve više će se pričati o statusu najboljih igrača, a među njima je i odlični srpski napadač, koji je još u januaru bio u prilici da razmatra unosne ponude zainteresovanih klubova.

Nema sumnje da će uskoro uslediti nove.

"Ne žurim, prvo se pita Fulam, veže me ugovor sa londonskim klubom još četiri godine. Drugo, sezona nije završena i nikada nisam gledao unapred, pogotovo u jeku takmičenja. Ume to da bude teška balast i da odvede misli na drugu stranu. Treće, uželeo sam se odmora i tek kad dobro razmislim doneću odluku. Nije isključeno da ostanem u Fulamu, klub ima prvenstvo u odlučivanju", rekao je Mitrović u intervjuu za Sportski žurnal.

Pominju se i ponude iz Kine. Jedna konkretna je stigla u zimskom prelaznom roku.

"Znam da su zimus ljudi iz Fulama odbili svotu od 50.000.000 evra. Postoje ponovo interesovanja sa Dalekog istoka i to je sve što znam. Videćemo, ima vremena".

A ako se Kinezi ponovo jave sa nekom ponudom takve vrste?

"Iskreno, ako me sada pitate, ne znam odgovor. Takve ponude retko se dobijaju i još teže odbijaju. Nije lako reći - ne. Bože zdravlja biće vremena i da razmišljam o tome, kad se završi sezona".

"TOTENHEM PRE LIVERPULA, ALI SVIM SRCEM ZA TADIĆA"

Mitrović nije mogao da da tačan odgovor kada je u pitanju prednost u borbi za titulu u Premijer ligi između Mančester Sitija i Liverpula, ali je bio konkretniji kada je u pitanju odgovor koji se tiče trke za osvajača Lige šampiona.

"Svi pričaju o Liverpulu, moj favorit je Totenhem. Sviđa mi se kako igra Poketinova ekipa, takmičarski je sazrela poslednjih godina. Pevcima sam i ranije namenio ulogu favorita iz senke".

Ipak, sa druge strane će biti nezaustavljivi Dušan Tadić.

"Ako Duća bude imao svoj dan, onda ni Totenhem nema šta da traži u polufinalu protiv Holanđana. Čudo kako igra, dominira na terenu, svakog trenutka zna šta hoće, spreman je da pogodi i asistira. Takvu nadmoćnost odavno nisam video. Navijaću svim srcem za Duću i Ajaks".

Ipak, pitanje tiule u Premijer ligi bi stvari mogle da budu jasnije već večeras nakon mančesterskog derbija.

"Možda bude jasnije posle okršaja na Old Trafordu. Nije isključeno da Junajted slavi i obezbedi Liverpulu definitivnu pol-poziciju pred tri poslednja kola. Specifičan je ritam engleskih klubova, igraju bukvalno na svaka tri dana, sve je moguće, prognoze brzo padaju u vodu. Liverpul je prošlog vikenda jedva pobedio Kardif".

Njegov Fulam se nažalost oprašta od Premijer lige.

"Žao mi je što na nekim ranijim utakmicama nismo uspeli dobre partije da unovčimo bodovima... Zaista dobro igramo i ne pristaje nam mesto na dnu tabele".

Njegov učinak od 11 premijerligaških golova nije zanemarljiv.

"Naravno! Premijer liga je najjača na svetu, dokazala je to i aktuelna završnica Lige šampiona i tih 11 golova imaju vrednost, daju mi za pravo da sebi kažem - lepo. Pre početka sezone moja granica snova kretala se između 10 i 15. Eto, taj cilj sam dostigao pre skori tri meseca i to iz Premijer lige već 'izbrisane' ekipe. Priznaćete, nije malo. A imali smo problema tokom čitave sezone, menjali menadžere, nije išlo kako sam planirao".

"MRAK U PARTIZANU NE MOŽE DOVEKA DA TRAJE"

Mitrović se osvrnuo i na aktuelna dešavanja u njegovom Partizanu.

"Svestan sam da je teška situacija, da se Partizan našao na neprirodnom mestu, Život, ipak, uči da posle sunca uvek dolazi kiša. Moraće tako da bude i u Humskoj, zasijaće iznad stadiona Partizana. Mrak ne može doveka da traje".

Crvena zvezda je blizu titule, ali bi derbi mogao da joj pokvari planove.

"Partizan igra, takođe, bitnu utakmicu. Bodovna razlika nikog ne sme da plaši. Naprotiv, poručujem mojim crno-belima - neka igraju kao za titulu! Ništa više".

Mitrović se u Londnonu najviše druži sa Lukom Milivojevićem.

"Luka sjajno igra, jedan je od najbolji igrača Kristal Palasa, motor tima. Zaslužuje sve čestitke".

Da li ste razgovarali o njegovom statusu u reprezentaciji?

"Znam da mu je krivo što ne igra za Srbiju. Ne bih više pričao na tu temu, neukusno je da prenosim Milivojevićeva razmišljanja. Uostalom, sve je rečeno", dodao je Mitrović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar