Једна непознаница у Звездином тиму за дерби...

Иванић или Вукановић? Од тога ко ће се наћи у стартној постави црвено-белих у многоме ће зависити и стил игре српског шампиона у 160. окршају са вечитим ривалом.

Фудбал 24.04.2019 | 14:00
Једна непознаница у Звездином тиму за дерби...
Током зимских припрема деловало је да ће Владан Милојевић имати слатке муке приликом одабира играча за позицију левог крила, али се то место током овог пролећа претворило у праву ноћну мору за стратега црвено-белих, пошто још увек није пронађено идеално решење за леви офанзивни бок Црвене звезде.

Стога уочи 160. вечитог дербија управо то место представља једину дилему када је у питању састављање идеалног тима црвено-белих за оркшај са Партизаном. Стручни штаб црвено-белих би на поподневном тренингу требало и дефинитивно да преломи да ли ће се у стартној постави српског шампиона наћи Мирко Иванићили Алекса Вукановић.

Од тога ко ће од њих двојице заиграти од старта меча значајно ће зависити и стил Звездине игре у вероватно и одлучујућој утакмици у овом првенству. Уколико у тиму буде Иванић, што делује као нешто реалнија опција у овом тренутку, онда ће се некадашњи капитен Војводине ротирати са најбољим играчем овог тима Марком Марином на левом боку и на тај начин покушавати да поремети дефанзивну концепцију Парног ваљка.

Иванић се усталио у Звездином тиму и уклопио у систем игре Владана Милојевића, па би могао да представља важан шраф, можда и кључни, у борби два тима на средини терена.

Са друге стране, ако се у тиму нађе Вукановић црвено-бели би додатно добили на брзини и са таквим типом играча били конкретнији у самом шпицу напада, пошто бивши играч Напретка, потпут Мохамеда ел Фаруда Бена, одлично проналази пукотине у противничкој одбрани и користи сваку ситуацију да из другог плана угрози гол ривала. Поред тога, црвено-бели би са ним додатно добили на висини код прекида, што није занемарљив адут у мечевима попут овог.

Када су у питању остала места у тиму, ту не постоје практично никакве дилеме. На голу ће бити МиланБорјан, дефанзивне бокове ће покривати Филип Стојковић и Милан Родић, док ће на штоперима бити ВујадинСавић и Немања Милуновић, који ће бити под посебном присмотром због слабих реакција у мечу са Чукаричким.

Дефанзивнији тандем у маневру чиниће Душан Јованчић и Бранко Јовичић, који би додатно могли да утичу на мирноћу последње линије тима, док су офанзивније позиције загарантоване за Марка Марина и Мохамеда ел Фардуа Бена, који су такође и те како жељни свог запаженог наступа у вечитом дербију. Један од главних адута домаће публике биће Милан Павков, који је заблистао у 159. вечитом дербију, па нема сумње да ће бити велика опасност за одбрану Партизана у овом мечу.

Црвена звезда ће у 160. вечитом дербију заиграти у формацији 4-2-3-1: Борјан - Стојковић, Савић, Милуновић, Родић - Јованчић, Јовичић - Бен, Марин, Иванић (Вукановић) - Павков.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар