Jedna nepoznanica u Zvezdinom timu za derbi...

Ivanić ili Vukanović? Od toga ko će se naći u startnoj postavi crveno-belih u mnogome će zavisiti i stil igre srpskog šampiona u 160. okršaju sa večitim rivalom.

Fudbal 24.04.2019 | 14:00
Jedna nepoznanica u Zvezdinom timu za derbi...
Tokom zimskih priprema delovalo je da će Vladan Milojević imati slatke muke prilikom odabira igrača za poziciju levog krila, ali se to mesto tokom ovog proleća pretvorilo u pravu noćnu moru za stratega crveno-belih, pošto još uvek nije pronađeno idealno rešenje za levi ofanzivni bok Crvene zvezde.

Stoga uoči 160. večitog derbija upravo to mesto predstavlja jedinu dilemu kada je u pitanju sastavljanje idealnog tima crveno-belih za orkšaj sa Partizanom. Stručni štab crveno-belih bi na popodnevnom treningu trebalo i definitivno da prelomi da li će se u startnoj postavi srpskog šampiona naći Mirko Ivanićili Aleksa Vukanović.

Od toga ko će od njih dvojice zaigrati od starta meča značajno će zavisiti i stil Zvezdine igre u verovatno i odlučujućoj utakmici u ovom prvenstvu. Ukoliko u timu bude Ivanić, što deluje kao nešto realnija opcija u ovom trenutku, onda će se nekadašnji kapiten Vojvodine rotirati sa najboljim igračem ovog tima Markom Marinom na levom boku i na taj način pokušavati da poremeti defanzivnu koncepciju Parnog valjka.

Ivanić se ustalio u Zvezdinom timu i uklopio u sistem igre Vladana Milojevića, pa bi mogao da predstavlja važan šraf, možda i ključni, u borbi dva tima na sredini terena.

Sa druge strane, ako se u timu nađe Vukanović crveno-beli bi dodatno dobili na brzini i sa takvim tipom igrača bili konkretniji u samom špicu napada, pošto bivši igrač Napretka, potput Mohameda el Faruda Bena, odlično pronalazi pukotine u protivničkoj odbrani i koristi svaku situaciju da iz drugog plana ugrozi gol rivala. Pored toga, crveno-beli bi sa nim dodatno dobili na visini kod prekida, što nije zanemarljiv adut u mečevima poput ovog.

Kada su u pitanju ostala mesta u timu, tu ne postoje praktično nikakve dileme. Na golu će biti MilanBorjan, defanzivne bokove će pokrivati Filip Stojković i Milan Rodić, dok će na štoperima biti VujadinSavić i Nemanja Milunović, koji će biti pod posebnom prismotrom zbog slabih reakcija u meču sa Čukaričkim.

Defanzivniji tandem u manevru činiće Dušan Jovančić i Branko Jovičić, koji bi dodatno mogli da utiču na mirnoću poslednje linije tima, dok su ofanzivnije pozicije zagarantovane za Marka Marina i Mohameda el Fardua Bena, koji su takođe i te kako željni svog zapaženog nastupa u večitom derbiju. Jedan od glavnih aduta domaće publike biće Milan Pavkov, koji je zablistao u 159. večitom derbiju, pa nema sumnje da će biti velika opasnost za odbranu Partizana u ovom meču.

Crvena zvezda će u 160. večitom derbiju zaigrati u formaciji 4-2-3-1: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić - Ben, Marin, Ivanić (Vukanović) - Pavkov.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar