Ликвидације у БЛ с потписом мафије

У протеклим годинама Бањалуку је потресло више ликвидација са потписом мафије, које до данас нису расвијетљене, нити су познати извршиоци, али ни наручиоци убистава.

Република Српска 24.04.2019 | 08:55
Ликвидације у БЛ с потписом мафије
Троструко убиство, када су у пуцњави код Бањалуке прексиноћ убијени бањалучки бизнисмен Славиша Крунић, његов пратилац и нападач, шокирало је цјелокупну јавност.

Унапријед припремљена ликвидација Крунића

Убице су сачекале Крунића пред улазом на породично имање у мјесту Јаблан код Трна, а затим у његов аутомобил испуцали више рафала. Извор из истраге открива да је сачекуша била са двије различите стране. Нападачи су чекали ауто, у којем је био Крунић, а затим су испуцали неколико рафала.



Осим Крунића, у размјени ватре убијени су радник његовог обезбјеђења Жарко Павловић из Пала, као и нападач Жељко Ковачевић, који је полицији од раније познат по кривичним дјелима.

– Очигледно је да се радило о унапријед припремљеној ликвидацији Славише Крунића. Тачан број нападача, као и врста оружја из којег су пуцали биће позната након увиђаја – испричао је извор Српскаинфо из истраге.

У ликвидацији Славише Крунића убице су користиле панцирне метке. Извор из истраге наводи да су убице пјешке дошле до имања Крунића, а да их је саучесник чекао у аутомобилу у насељу Јаблан, неколико стотина метара од мјеста злочина. На мјесту обрачуна пронађено је више десетина чаура.

Осуђивани криминалци Емилио Балдо и Горан Милановић означени су као директни починиоци убистава Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића.



Потјерница је расписана за трећим саучесником Бенедијем Ђукановићем, док је четврти саучесник Жељко Ковачевић убијен у размјени ватре. Према казненој евиденцији Балдо и Милановић познати су као особе које су осуђиване због више тешких кривичних дјела.

Полиција Унско-санског кантона (УСК) ухапсила је браћу Ћулум – Армина и Нермина из Санског Моста јер се доводе у везу с убиством Крунића. Иначе, Армин Ћулум звани Боки познат је полицијским агенцијама широм Европе, као и његов брат Нермин.

Убица у Дамира Остојића испалио рафал

Дамир Остојић је убијен 5. септембра прошле године у близини породичне куће у Бањалуци. Истрагом је утврђено да је убица сачекао Остојића да успори аутом, а затим је испуцао рафал.



У нападу је рањена Остојићева супруга Сандра Јошић. Стефан Самарџија (24) из Пала осумњичен је да је у ноћи убиства довезао убицу до куће Дамира Остојића Шијана, а након ликвидације га одвезао до шуме у насељу Горња Пискавица, гдје их је чекао још један помагач.

Осим тога, Самарџија се терети и да је прије убиства на подручју Сарајева украо аутомобил „шкода октавија“, наводи се у наредби о истрази против Паљанина, а у коју је Српскаинфо имала увид.

Три хица у леђа

Почетком октобра 2015. у Гундулићевој улици у Бањалуци убијен је Небојша Чубриловић (33), који је у осуђиван због трговине дрогом.

Убица га је сачекао у дворишту да паркира аутомобил, а када је изашао испред испалио му је три хица у леђа и потом побјегао у непознатом правцу. Овај случај до данас није расвијетљен.

Сачекуша испред зграде

Јасмин Имшировић (48), звани Жабин, из Бањалуке убијен је 21. априла 2013. године иза поноћи у сачекуши испред зграде гдје је живио у насељу Кочићев вијенац. Комшије су око 2.30 испред улаза у зграду зачуле повике: “Полиција, полиција!”, након чега су испаљена два хица. Имшировић је упуцан са два хица из пиштоља, у срце и у груди. 

Убица је сачекао Имшировића испред улаза у зграду, а истрагом је откривено да је имао помагача који га је чекао у аутомобилу.Убиство је нерасвијетљено.

Паић погођен у груди

Рушко Пајић из Бањалуке убијен је 21. фебруара 2010. године испред викендице у Чокорским пољима код Бањалуке. Беживотно тијело Пајића пронађено је у аутомобилу “пежо” паркираном испред викендице.



Истрагом је утврђено да је убица сачекао Пајића да паркира ауто, а затим у њега испуцао рафал. Беживотно тијело Пајића, који је у вријеме убиства имао 45 година, пронашла је његова сестра готово 16 часова након убиства.

Детаљнијим прегледом мјеста злочина пронађене су и чауре калибра 7,62 милиметра, но оружје којим је извршено мучко убиство није пронађено. Утврђено је и да је убица испалио више хитаца, те да је само један погодио Пајића у груди.

Испод Вукелићеве “фијесте” 800 грама ТНТ-а

Милан Вукелић, инжењер из Бањалуке, отац четворо дјеце, убијен је у експлозији аутобомбе 6. новембра 2007. године око 20.20 у бањалучком насељу Старчевица.



Убица, или више њих, поставили су испод Вукелићеве сиве “форд фијесте” 800 грама ТНТ-а која је активирана даљинским управљачем, и то у тренутку када је аутомобил пролазио поред самачког хотела, у близини сједишта МУП РС и Основне школе “Бранко Радичевић”.

У тренутку активирања експлозивне направе са Вукелићем су у ауту били Слава Пепиновић, конобарица из кафића “Вучко”, чији је власник био покојник, те чувар у овом кафићу Томислав Добрњац, коме су након тешких повреда ампутиране обје ноге.

(Српскаинфо)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Гога

24.04.2019 07:02

Све су то нерасцицени рацуни разно разни дугови и нису циста посла ,засто неко не убије физицког радника који по цијели дан носа цимент по градилисту знате засто,зато сто постено зарадјује за хљеб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Гога

24.04.2019 07:35

Зашто неко не убије радника, јеси ти добро или те само памћење не служи добро! Колико људи је само погинуло управо радећи на разним зградуринама?! То си заборавио, ма срамота! Сваки дан је ТИМ ЦЕМЕНТНИМ РАДНИЦИМА глава у торби и питање је када крену ујутро на посао да ли ће се вратити навече својој породици, своме дому!!!

Name

РОМАНИЈА

24.04.2019 07:44

Да је ово Титина дрзава давно би по трговима објесени висили за примјер другима. Све се зна и ко наруцује и ко пуца, а дрзава стити. Ко је убио насег генерала Срдјана Кнезевица истакнутог комаданта у рату Бели вукова, Маузера у Бијељини , Ристу Југовица и многе друге???? Ајте молим вас. Овдје мозе убити ко кога оце а да не одговара. Док је Додик господар наси зивота нама се црно писе, бит це тога јос. Народ док се не организује сам и не поцнемо сами рјесавати ове ствари нема ниста од истрага и хапсења. Ово је лоса слика за РС , зато нам нико и не улазе , нема туриста, привреде. Пропаст тотална

Name

реално стање

24.04.2019 07:50

Има јос несто поред овога: афирмација мафијаског система вриједности! Систем вриједности у РС је потпуно урусен. Цак на највисим функцијама сједе пресудјивани, окривљени и цланови мафије..

Name

Вала

24.04.2019 08:34

Ови Ћулуми, ко запршка, нема гдје их нема?! Није битно ко су и одакле су, само реци Ћулум, и ето ти асоцијације!

Name

ре романија

24.04.2019 08:35

Е, да је ово Југославија, али зртвовасе мир, погасисе и направисе Апсурдистан, који поциње тамо гдје престаје логика.

Name

Гога

24.04.2019 08:35

Колико ти мозес бити глуп(а)да и у убиству тразис изговор!?Гарантујем да си неки ватрени навијац власти коју бранис и од не одбрањивог.Лијеци се под хитно.Јесу ли Вукелиц,Драгицевиц,Дјутовиц...имали неког крими пословања???Е болесни мајмуне.

Name

Y

24.04.2019 08:41

Ре ГОГА ГОГИ ГОГО ПА ВУКЕЛИЦ ЈЕ БИО РАДНИК ЗИБЛА ОТТКРИО МИЛИОСКЕ ПОДВАЛЕ ...ГОГОГО ЗУЉА ТЕ ИСТИНА

Name

Ре гога

24.04.2019 09:24

Ти најбољи доказ који демагогијом потврђује да се и у овом убиству нешто крије. Пви бандити јесу окрутна банда, али они су само извршиоци и то је стари рецепт који је употребљен. И шта кажете Гого, хвали физичких радника, интелектуалце на грађевину док мозгови“ попут виђених распродају све около. Чему ствљање ових убистава у исти чланак, има ту руље која то и поистовјећује.

Name

Софер

24.04.2019 07:04

Дали су нерасвитљена убиства она које је организовала и починила страначка милиција а заташкали органи власти тј припадници криминалне СЕКТЕ?!? Само кад се међусобно поубијају можемо их се ослободити !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАТАСТРОФА Б. ЛУКА

24.04.2019 07:05

БАЊА ЛУКА ГРАД СТРАВЕ И УЖАСА, МОЖЕ КУСТУРИЦА СНИМИТИ НЕКИ ФИЛМ ПОД НАЗИВОМ РЕЦИМО " НАРУЧЕНА УБИСТВА" ИЛИ БАЊА ЛУКА ГРАД СТРАВЕ И УЖАСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не рисе

24.04.2019 10:41

Бањалука је најмирнији град у Европи!

Name

Камуфлажа

24.04.2019 07:06

НИ УБИСТВО КРУНИЋА НЕЋЕ БИТИ РАСВИЈЕТЉЕНО ВЕЋ ЈЕ ВИДЉИВО ДАСЕ ИДЕ У ПОГРЕШНОМ ПРАВЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

24.04.2019 07:42

Ти знаш.

Name

Сумњиво

24.04.2019 07:55

1.Сто је полиција, у најацем саставу (министар, директор,специјалци са дугим цијевима, уз хеликоперску подрску) ОДМАХ изасла на лице мјеста 2. Да ли је Ковацевиц убијен по налогу истога лица које је налозило и убитство Круница-и на крају закљуцак полиције и тузиластвабице: КРУНИЦА УБИО (убијени) КОВАЦЕВИЦ. Прозиран сценарио????

Name

Ре

24.04.2019 09:30

Како је могуће да ова банда несметано вршља, припрема убиства поред толико инспектора који прате горе оне баке из ПЗД, пресрећу људе по граду, упозоравају разним сигналима да не смију да говоре.

Name

Ре

24.04.2019 09:36

Када сам прочитала изјаву покојног Крунића 2016, већ тада сам наслутио да ствари неће добро завршити. Да се Крунић бавио ликвидацијом, могао је и он те што су му пријетили поскидати, као и многи. Разлика је у томе што је та страна спремна на убиства.

Name

ВУПЕР

24.04.2019 07:09

Прича за анале. Како се одмах знало ко је пуцао. А опет године прошле и никад дасе реше неки случајеви. Баш занимљиво, хоће бити конференција за штампу и објашњење ста, ко, како

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.04.2019 10:06

Чудна је та ефикасност. Онај убијени кримос је могао бити путоказ. Убиство је дуго припремато панцир муниција. Да нико не примјети шта кримоси раде?

Name

Алекса Сантиц

24.04.2019 07:19

Наруциоци Круницевог убиства су водје МУП РС-а и исти они специјалци који су 94-те убијали заробњенике у Крајини

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАНАМА

24.04.2019 07:31

Попиј терапију. Боли глава.

Name

РЕ ПАНАМА

24.04.2019 09:10

БОЛИТ ЦЕ ВАС МНОГЕ ГЛАВА КАД ОДЕ СА ВЛАСТИ ОВА КРИМИНАЛНА ДРУЗИНА, МАФИЈА. И ВИ СТО ИХ ПОДРЗАВАТЕ ЗА СИТНЕ ИНТЕРЕСЕ СА ЊИМА ЦЕТЕ У ЗАТВОР. СВЕ ВАС НЕКО ПРАТИ, СВЕ СЕ ПАМТИ, СВЕ СЕ ПИСЕ. ЗАР ВИ МИСЛИТЕ ДА ЦЕ СВИЈЕТ ГЛЕДАТ ЈОС ДУГО ,У СРЦУ ЕВРОПЕ МАФИЈУ КОЈА ИМА ДРЗАВУ.

Name

ре панама

24.04.2019 09:25

прије це бити Панама да тебе боли истина. Не казу дзаба матори какав си тако ти и јесте. Овај народ би конацно морао да се суоци са неким стварима и то не ради других него ради себе самога.

Name

Дејан БЛ

24.04.2019 07:19

Дрзава ангазује ситне ј..аре,наркоманцице и клосарцице да одраде посао за њих,а они их постеде затвора,"забораве" им откуцати ресење да иду на робију,змуре на ситне прекрсаје а они раде за њих и тако то...Али зато судије и полиција не забораве Вукановица и Драска да казне за сваку ријец јер се противе том крими систему.Забрањују паљење свијеца и скуп неким бабама и дједовима.Све се свело да муп застити свој крими систем.Ко је следеци на списку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сбф

24.04.2019 07:26

А предсједавајуци отворио сарајево бизнис форум и позвао инвеститоре у босну као сигурну дестинацију за улагање. Кад оно: убисе привредника. Па овдје се само у лов и риболов за викенд мозе доци

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

24.04.2019 07:32

какоцесе расветлит кадасе мафија налази у власти и мупу правда за давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

трт

24.04.2019 08:08

Писмени ови правдаси,нема ста..

Name

С Кореја

24.04.2019 08:36

Следеци

Name

Бања лука

24.04.2019 08:15

Браво Лукац способни струцни докторе МУПа срамото сеоска ругло МУПа убицо нарко дилеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТР

24.04.2019 08:26

Против сам да куста снима филм, бољи је видимо се у читуљи ОНДА БИ СВИ КРИМИНАЛЦИ И ДИЛЕРИ. ПОСТАЛИ *ЛЕГЕНДЕ*

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафија

24.04.2019 08:36

Добро дошли у Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 крајиска

24.04.2019 08:56

Ста је са Билбијом Великим србином Српска цаст који се слика са Насером Орицем смеце бурлаво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.04.2019 09:01

Маните се испредања трацева. Требали сте синоц гледати на РТС 1 документарни филм "Хроника најављене смрти" о страдању 16 новинара Радио телевизије Србије за вријеме НАТО агресије. То треба узети и емитовати на свим телевизијама у Републици Српској. Треба помоци РТС-у својим савјетима како да се тај документарни филм убаци у велике телевизијске куце на ББЦ и на ЦНН да цитав свијет види ста су нам радили агресори, а не бавити се трацевима. Полиција је похапсила убице Сладјенка Тубина и Слависе Круница и нека се тима даље баве Тузиластво и Суд, а телевизије нека се баве како да у свијет оде слика о агресији на српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре

24.04.2019 10:18

Било би добро да схватис да је Србија тудја земља и има своје проблеме.А ако си толико луд или глуп да ниси до сад видио да поиција и суд не раде свој посао -нека ти неко објасни!Најбоље да се не огласавас.

Name

За РЕ РЕ

24.04.2019 10:47

Србија никада није била и никада нећ бити туђа земља негов увијек и вјечно српска земља.

Name

Е

24.04.2019 09:33

Истрага иде у сјајном правцу. Вјеровали или не открили су да су скоро све ликвидације биле тзв сачекуше или класичне сачекуше. Алал вам знање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бице боље

24.04.2019 09:46

немозе се знати ко убија док лукац не прогура закон да полиција по закону убија

ОДГОВОРИТЕ