Likvidacije u BL s potpisom mafije

U proteklim godinama Banjaluku je potreslo više likvidacija sa potpisom mafije, koje do danas nisu rasvijetljene, niti su poznati izvršioci, ali ni naručioci ubistava.

Republika Srpska 24.04.2019 | 08:55
Likvidacije u BL s potpisom mafije
Trostruko ubistvo, kada su u pucnjavi kod Banjaluke preksinoć ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac i napadač, šokiralo je cjelokupnu javnost.

Unaprijed pripremljena likvidacija Krunića

Ubice su sačekale Krunića pred ulazom na porodično imanje u mjestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala. Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dvije različite strane. Napadači su čekali auto, u kojem je bio Krunić, a zatim su ispucali nekoliko rafala.



Osim Krunića, u razmjeni vatre ubijeni su radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović iz Pala, kao i napadač Željko Kovačević, koji je policiji od ranije poznat po krivičnim djelima.

– Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali biće poznata nakon uviđaja – ispričao je izvor Srpskainfo iz istrage.

U likvidaciji Slaviše Krunića ubice su koristile pancirne metke. Izvor iz istrage navodi da su ubice pješke došle do imanja Krunića, a da ih je saučesnik čekao u automobilu u naselju Jablan, nekoliko stotina metara od mjesta zločina. Na mjestu obračuna pronađeno je više desetina čaura.

Osuđivani kriminalci Emilio Baldo i Goran Milanović označeni su kao direktni počinioci ubistava Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.



Potjernica je raspisana za trećim saučesnikom Benedijem Đukanovićem, dok je četvrti saučesnik Željko Kovačević ubijen u razmjeni vatre. Prema kaznenoj evidenciji Baldo i Milanović poznati su kao osobe koje su osuđivane zbog više teških krivičnih djela.

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) uhapsila je braću Ćulum – Armina i Nermina iz Sanskog Mosta jer se dovode u vezu s ubistvom Krunića. Inače, Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin.

Ubica u Damira Ostojića ispalio rafal

Damir Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u blizini porodične kuće u Banjaluci. Istragom je utvrđeno da je ubica sačekao Ostojića da uspori autom, a zatim je ispucao rafal.



U napadu je ranjena Ostojićeva supruga Sandra Jošić. Stefan Samardžija (24) iz Pala osumnjičen je da je u noći ubistva dovezao ubicu do kuće Damira Ostojića Šijana, a nakon likvidacije ga odvezao do šume u naselju Gornja Piskavica, gdje ih je čekao još jedan pomagač.

Osim toga, Samardžija se tereti i da je prije ubistva na području Sarajeva ukrao automobil „škoda oktavija“, navodi se u naredbi o istrazi protiv Paljanina, a u koju je Srpskainfo imala uvid.

Tri hica u leđa

Početkom oktobra 2015. u Gundulićevoj ulici u Banjaluci ubijen je Nebojša Čubrilović (33), koji je u osuđivan zbog trgovine drogom.

Ubica ga je sačekao u dvorištu da parkira automobil, a kada je izašao ispred ispalio mu je tri hica u leđa i potom pobjegao u nepoznatom pravcu. Ovaj slučaj do danas nije rasvijetljen.

Sačekuša ispred zgrade

Jasmin Imširović (48), zvani Žabin, iz Banjaluke ubijen je 21. aprila 2013. godine iza ponoći u sačekuši ispred zgrade gdje je živio u naselju Kočićev vijenac. Komšije su oko 2.30 ispred ulaza u zgradu začule povike: “Policija, policija!”, nakon čega su ispaljena dva hica. Imširović je upucan sa dva hica iz pištolja, u srce i u grudi. 

Ubica je sačekao Imširovića ispred ulaza u zgradu, a istragom je otkriveno da je imao pomagača koji ga je čekao u automobilu.Ubistvo je nerasvijetljeno.

Paić pogođen u grudi

Ruško Pajić iz Banjaluke ubijen je 21. februara 2010. godine ispred vikendice u Čokorskim poljima kod Banjaluke. Beživotno tijelo Pajića pronađeno je u automobilu “pežo” parkiranom ispred vikendice.



Istragom je utvrđeno da je ubica sačekao Pajića da parkira auto, a zatim u njega ispucao rafal. Beživotno tijelo Pajića, koji je u vrijeme ubistva imao 45 godina, pronašla je njegova sestra gotovo 16 časova nakon ubistva.

Detaljnijim pregledom mjesta zločina pronađene su i čaure kalibra 7,62 milimetra, no oružje kojim je izvršeno mučko ubistvo nije pronađeno. Utvrđeno je i da je ubica ispalio više hitaca, te da je samo jedan pogodio Pajića u grudi.

Ispod Vukelićeve “fijeste” 800 grama TNT-a

Milan Vukelić, inženjer iz Banjaluke, otac četvoro djece, ubijen je u eksploziji autobombe 6. novembra 2007. godine oko 20.20 u banjalučkom naselju Starčevica.



Ubica, ili više njih, postavili su ispod Vukelićeve sive “ford fijeste” 800 grama TNT-a koja je aktivirana daljinskim upravljačem, i to u trenutku kada je automobil prolazio pored samačkog hotela, u blizini sjedišta MUP RS i Osnovne škole “Branko Radičević”.

U trenutku aktiviranja eksplozivne naprave sa Vukelićem su u autu bili Slava Pepinović, konobarica iz kafića “Vučko”, čiji je vlasnik bio pokojnik, te čuvar u ovom kafiću Tomislav Dobrnjac, kome su nakon teških povreda amputirane obje noge.

(Srpskainfo)

Komentari / 37

Ostavite komentar
Name

Goga

24.04.2019 07:02

Sve su to nerasciceni racuni razno razni dugovi i nisu cista posla ,zasto neko ne ubije fizickog radnika koji po cijeli dan nosa ciment po gradilistu znate zasto,zato sto posteno zaradjuje za hljeb.

ODGOVORITE
Name

za Goga

24.04.2019 07:35

Zašto neko ne ubije radnika, jesi ti dobro ili te samo pamćenje ne služi dobro! Koliko ljudi je samo poginulo upravo radeći na raznim zgradurinama?! To si zaboravio, ma sramota! Svaki dan je TIM CEMENTNIM RADNICIMA glava u torbi i pitanje je kada krenu ujutro na posao da li će se vratiti naveče svojoj porodici, svome domu!!!

Name

ROMANIJA

24.04.2019 07:44

Da je ovo Titina drzava davno bi po trgovima objeseni visili za primjer drugima. Sve se zna i ko narucuje i ko puca, a drzava stiti. Ko je ubio naseg generala Srdjana Knezevica istaknutog komadanta u ratu Beli vukova, Mauzera u Bijeljini , Ristu Jugovica i mnoge druge???? Ajte molim vas. Ovdje moze ubiti ko koga oce a da ne odgovara. Dok je Dodik gospodar nasi zivota nama se crno pise, bit ce toga jos. Narod dok se ne organizuje sam i ne pocnemo sami rjesavati ove stvari nema nista od istraga i hapsenja. Ovo je losa slika za RS , zato nam niko i ne ulaze , nema turista, privrede. Propast totalna

Name

realno stanje

24.04.2019 07:50

Ima jos nesto pored ovoga: afirmacija mafijaskog sistema vrijednosti! Sistem vrijednosti u RS je potpuno urusen. Cak na najvisim funkcijama sjede presudjivani, okrivljeni i clanovi mafije..

Name

Vala

24.04.2019 08:34

Ovi Ćulumi, ko zaprška, nema gdje ih nema?! Nije bitno ko su i odakle su, samo reci Ćulum, i eto ti asocijacije!

Name

re romanija

24.04.2019 08:35

E, da je ovo Jugoslavija, ali zrtvovase mir, pogasise i napravise Apsurdistan, koji pocinje tamo gdje prestaje logika.

Name

Goga

24.04.2019 08:35

Koliko ti mozes biti glup(a)da i u ubistvu trazis izgovor!?Garantujem da si neki vatreni navijac vlasti koju branis i od ne odbranjivog.Lijeci se pod hitno.Jesu li Vukelic,Dragicevic,Djutovic...imali nekog krimi poslovanja???E bolesni majmune.

Name

Y

24.04.2019 08:41

Re GOGA GOGI GOGO PA VUKELIC JE BIO RADNIK ZIBLA OTTKRIO MILIOSKE PODVALE ...GOGOGO ZULJA TE ISTINA

Name

Re goga

24.04.2019 09:24

Ti najbolji dokaz koji demagogijom potvrđuje da se i u ovom ubistvu nešto krije. Pvi banditi jesu okrutna banda, ali oni su samo izvršioci i to je stari recept koji je upotrebljen. I šta kažete Gogo, hvali fizičkih radnika, intelektualce na građevinu dok mozgovi“ poput viđenih rasprodaju sve okolo. Čemu stvljanje ovih ubistava u isti članak, ima tu rulje koja to i poistovjećuje.

Name

Sofer

24.04.2019 07:04

Dali su nerasvitljena ubistva ona koje je organizovala i počinila stranačka milicija a zataškali organi vlasti tj pripadnici kriminalne SEKTE?!? Samo kad se međusobno poubijaju možemo ih se osloboditi !!!

ODGOVORITE
Name

KATASTROFA B. LUKA

24.04.2019 07:05

BANJA LUKA GRAD STRAVE I UŽASA, MOŽE KUSTURICA SNIMITI NEKI FILM POD NAZIVOM RECIMO " NARUČENA UBISTVA" ILI BANJA LUKA GRAD STRAVE I UŽASA.

ODGOVORITE
Name

ne rise

24.04.2019 10:41

Banjaluka je najmirniji grad u Evropi!

Name

Kamuflaža

24.04.2019 07:06

NI UBISTVO KRUNIĆA NEĆE BITI RASVIJETLJENO VEĆ JE VIDLJIVO DASE IDE U POGREŠNOM PRAVCU

ODGOVORITE
Name

Laki

24.04.2019 07:42

Ti znaš.

Name

Sumnjivo

24.04.2019 07:55

1.Sto je policija, u najacem sastavu (ministar, direktor,specijalci sa dugim cijevima, uz helikopersku podrsku) ODMAH izasla na lice mjesta 2. Da li je Kovacevic ubijen po nalogu istoga lica koje je nalozilo i ubitstvo Krunica-i na kraju zakljucak policije i tuzilastvabice: KRUNICA UBIO (ubijeni) KOVACEVIC. Proziran scenario????

Name

Re

24.04.2019 09:30

Kako je moguće da ova banda nesmetano vršlja, priprema ubistva pored toliko inspektora koji prate gore one bake iz PZD, presreću ljude po gradu, upozoravaju raznim signalima da ne smiju da govore.

Name

Re

24.04.2019 09:36

Kada sam pročitala izjavu pokojnog Krunića 2016, već tada sam naslutio da stvari neće dobro završiti. Da se Krunić bavio likvidacijom, mogao je i on te što su mu prijetili poskidati, kao i mnogi. Razlika je u tome što je ta strana spremna na ubistva.

Name

VUPER

24.04.2019 07:09

Priča za anale. Kako se odmah znalo ko je pucao. A opet godine prošle i nikad dase reše neki slučajevi. Baš zanimljivo, hoće biti konferencija za štampu i objašnjenje sta, ko, kako

ODGOVORITE
Name

Re

24.04.2019 10:06

Čudna je ta efikasnost. Onaj ubijeni krimos je mogao biti putokaz. Ubistvo je dugo pripremato pancir municija. Da niko ne primjeti šta krimosi rade?

Name

Aleksa Santic

24.04.2019 07:19

Narucioci Krunicevog ubistva su vodje MUP RS-a i isti oni specijalci koji su 94-te ubijali zarobnjenike u Krajini

ODGOVORITE
Name

PANAMA

24.04.2019 07:31

Popij terapiju. Boli glava.

Name

RE PANAMA

24.04.2019 09:10

BOLIT CE VAS MNOGE GLAVA KAD ODE SA VLASTI OVA KRIMINALNA DRUZINA, MAFIJA. I VI STO IH PODRZAVATE ZA SITNE INTERESE SA NJIMA CETE U ZATVOR. SVE VAS NEKO PRATI, SVE SE PAMTI, SVE SE PISE. ZAR VI MISLITE DA CE SVIJET GLEDAT JOS DUGO ,U SRCU EVROPE MAFIJU KOJA IMA DRZAVU.

Name

re panama

24.04.2019 09:25

prije ce biti Panama da tebe boli istina. Ne kazu dzaba matori kakav si tako ti i jeste. Ovaj narod bi konacno morao da se suoci sa nekim stvarima i to ne radi drugih nego radi sebe samoga.

Name

Dejan BL

24.04.2019 07:19

Drzava angazuje sitne j..are,narkomancice i klosarcice da odrade posao za njih,a oni ih postede zatvora,"zaborave" im otkucati resenje da idu na robiju,zmure na sitne prekrsaje a oni rade za njih i tako to...Ali zato sudije i policija ne zaborave Vukanovica i Draska da kazne za svaku rijec jer se protive tom krimi sistemu.Zabranjuju paljenje svijeca i skup nekim babama i djedovima.Sve se svelo da mup zastiti svoj krimi sistem.Ko je sledeci na spisku?

ODGOVORITE
Name

Sbf

24.04.2019 07:26

A predsjedavajuci otvorio sarajevo biznis forum i pozvao investitore u bosnu kao sigurnu destinaciju za ulaganje. Kad ono: ubise privrednika. Pa ovdje se samo u lov i ribolov za vikend moze doci

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

24.04.2019 07:32

kakocese rasvetlit kadase mafija nalazi u vlasti i mupu pravda za davida

ODGOVORITE
Name

trt

24.04.2019 08:08

Pismeni ovi pravdasi,nema sta..

Name

S Koreja

24.04.2019 08:36

Sledeci

Name

Banja luka

24.04.2019 08:15

Bravo Lukac sposobni strucni doktore MUPa sramoto seoska ruglo MUPa ubico narko dileru

ODGOVORITE
Name

DTR

24.04.2019 08:26

Protiv sam da kusta snima film, bolji je vidimo se u čitulji ONDA BI SVI KRIMINALCI I DILERI. POSTALI *LEGENDE*

ODGOVORITE
Name

Mafija

24.04.2019 08:36

Dobro došli u Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

16 krajiska

24.04.2019 08:56

Sta je sa Bilbijom Velikim srbinom Srpska cast koji se slika sa Naserom Oricem smece burlavo

ODGOVORITE
Name

Re

24.04.2019 09:01

Manite se ispredanja traceva. Trebali ste sinoc gledati na RTS 1 dokumentarni film "Hronika najavljene smrti" o stradanju 16 novinara Radio televizije Srbije za vrijeme NATO agresije. To treba uzeti i emitovati na svim televizijama u Republici Srpskoj. Treba pomoci RTS-u svojim savjetima kako da se taj dokumentarni film ubaci u velike televizijske kuce na BBC i na CNN da citav svijet vidi sta su nam radili agresori, a ne baviti se tracevima. Policija je pohapsila ubice Sladjenka Tubina i Slavise Krunica i neka se tima dalje bave Tuzilastvo i Sud, a televizije neka se bave kako da u svijet ode slika o agresiji na srpski narod.

ODGOVORITE
Name

Za Re

24.04.2019 10:18

Bilo bi dobro da shvatis da je Srbija tudja zemlja i ima svoje probleme.A ako si toliko lud ili glup da nisi do sad vidio da poicija i sud ne rade svoj posao -neka ti neko objasni!Najbolje da se ne oglasavas.

Name

Za RE RE

24.04.2019 10:47

Srbija nikada nije bila i nikada neć biti tuđa zemlja negov uvijek i vječno srpska zemlja.

Name

Е

24.04.2019 09:33

Истрага иде у сјајном правцу. Вјеровали или не открили су да су скоро све ликвидације биле тзв сачекуше или класичне сачекуше. Алал вам знање.

ODGOVORITE
Name

bice bolje

24.04.2019 09:46

nemoze se znati ko ubija dok lukac ne progura zakon da policija po zakonu ubija

ODGOVORITE