Момчић је запалио Европу, овако стоје ствари тренутно…

Жоао Феликс залудео најбогатије европске клубове!

Фудбал 23.04.2019 | 23:52
Момчић је запалио Европу, овако стоје ствари тренутно…
Непуна сезона је била довољна да Жоао Феликс постане најтраженија фудбалска роба у Европи.

Бенфикино чудо од детета се налази у самом врху листе најпожељнијих младих фудбалера на Старом континенту заједно са Матијсом де Лихтом, Џејсоном Санчом, Луком Јовићем, Федериком Кјезом…

Од свих њих, Португалац држи највећу цену и изазива највеће узбуђење широм Европе. Бенфикин председникФилипе Вијера трвди да нико од кључних играча неће бити продат на крају сезоне, па ни Феликс. Поручује и да ће клаузула младе звезде бити повећана, али у мору око Феликса је превиша ајкула за које је Бенфика ситна риба.

Феликсов уговор истиче 2023. године и има откупну клаузулу од 120.000.000 евра. Бенфика жели да је повишицом плате дигне на 200.000.000 евра, али то још није договорено. Феликса је под своје узео најмочнији менадћер на свету Жорж Мендеш и у њему види нову златну коку која ће заменити КристијанаРоналда као клијента број један. Бенфики на руку не иде што је у последње време затегла односе саМендешом због чега он ради на излазној стратегији за неколицину његових штићеника на Лужу.

Неки клубови су се већ обратили Мендешу с интересовањем за Феликса. Угледни новинар Мухемад Бухафсијавља вечерас да су четири клуба тренутно највише загризли за Феликса: Јувентус, Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити и Ливерпул. Тренутно нико од њих није спреман да плати клаузулу од 120.000.000 евра, али према Бухафсијем изворима, сигурно је да ће Феликс на крају сезоне напустити Бенфику.

Ливерпул је први полудео за Феликсом и први га намирисао. Још средином јануара се шушкало да су Редси понудили 70.000.000 евра Бенфики за Феликса и да су одбијени. Тада је то узгледало као још једна лудост енгелских таблоида, али су причу брзо потврдили и португалски медији. И тада је звучало чудно, али послеФеликсове експлозије у другом делу сезоне, ставри су постале јасне и испоставило се да је Ливерпул желео да уграби бисер пре конкуренције…

После Ливерпула, за играча се залепио Манчестер Јунајтед који су склопу велике летње рекнструкције тима, високо котира Феликсово име на листи појачања. За потпуни ресет Црвених ђавола, потребна им је свежа крв, а Феликс је један од ретких који има потенцијал да израсте у офанзивног суперстара за којим Јунајтед пати већ дуго.

А ту је и трећи енгесеки тешкаш. Иако Манчестер Сити има врло добро попуњен тим на Феликсовој позицији, наводно је Пеп Гвардиола одушевљен младим Португалцем и спреман је да уђе у трку. Давид Силва иМарез би можда могли да напусте клуб чиме би се отворио простор за Феликса.

Међутим, можда и најозбиљнији кандидат за куповину Феликса је Јувентус. Директор Фабио Паратићи је одавно у контакту са Мандешом око Феликса. Од летошњег доласка Роналда, Јуве и Мендеш су у врло добрим односима, а наводно је и сам Роналдо апеловао на управу клуба да пожури и ангажује младог наследника.

Наравно, из приче не треба никад отписати Реал Мадрид. Мадриђани такође мотре на малду португалску звезду и прате ситуацију. Имали су другачије планове за офанзивну линију тима и планирали су будућност наВинисијусу, Родригу, Асенсију и Азару, али су исто тако свесни да је Феликс бисер како се ретко појављује и да треба бити у приправности.

Чини се да битка за Феликса тек почиње и да ћемо гледати рат најбогатијих европских клубова за аутограм 19-годишњег Португалца. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар