Momčić je zapalio Evropu, ovako stoje stvari trenutno…

Žoao Feliks zaludeo najbogatije evropske klubove!

Fudbal 23.04.2019 | 23:52
Momčić je zapalio Evropu, ovako stoje stvari trenutno…
Nepuna sezona je bila dovoljna da Žoao Feliks postane najtraženija fudbalska roba u Evropi.

Benfikino čudo od deteta se nalazi u samom vrhu liste najpoželjnijih mladih fudbalera na Starom kontinentu zajedno sa Matijsom de Lihtom, Džejsonom Sančom, Lukom Jovićem, Federikom Kjezom…

Od svih njih, Portugalac drži najveću cenu i izaziva najveće uzbuđenje širom Evrope. Benfikin predsednikFilipe Vijera trvdi da niko od ključnih igrača neće biti prodat na kraju sezone, pa ni Feliks. Poručuje i da će klauzula mlade zvezde biti povećana, ali u moru oko Feliksa je previša ajkula za koje je Benfika sitna riba.

Feliksov ugovor ističe 2023. godine i ima otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra. Benfika želi da je povišicom plate digne na 200.000.000 evra, ali to još nije dogovoreno. Feliksa je pod svoje uzeo najmočniji menadćer na svetu Žorž Mendeš i u njemu vidi novu zlatnu koku koja će zameniti KristijanaRonalda kao klijenta broj jedan. Benfiki na ruku ne ide što je u poslednje vreme zategla odnose saMendešom zbog čega on radi na izlaznoj strategiji za nekolicinu njegovih štićenika na Lužu.

Neki klubovi su se već obratili Mendešu s interesovanjem za Feliksa. Ugledni novinar Muhemad Buhafsijavlja večeras da su četiri kluba trenutno najviše zagrizli za Feliksa: Juventus, Mančester Junajted, Mančester Siti i Liverpul. Trenutno niko od njih nije spreman da plati klauzulu od 120.000.000 evra, ali prema Buhafsijem izvorima, sigurno je da će Feliks na kraju sezone napustiti Benfiku.

Liverpul je prvi poludeo za Feliksom i prvi ga namirisao. Još sredinom januara se šuškalo da su Redsi ponudili 70.000.000 evra Benfiki za Feliksa i da su odbijeni. Tada je to uzgledalo kao još jedna ludost engelskih tabloida, ali su priču brzo potvrdili i portugalski mediji. I tada je zvučalo čudno, ali posleFeliksove eksplozije u drugom delu sezone, stavri su postale jasne i ispostavilo se da je Liverpul želeo da ugrabi biser pre konkurencije…

Posle Liverpula, za igrača se zalepio Mančester Junajted koji su sklopu velike letnje reknstrukcije tima, visoko kotira Feliksovo ime na listi pojačanja. Za potpuni reset Crvenih đavola, potrebna im je sveža krv, a Feliks je jedan od retkih koji ima potencijal da izraste u ofanzivnog superstara za kojim Junajted pati već dugo.

A tu je i treći engeseki teškaš. Iako Mančester Siti ima vrlo dobro popunjen tim na Feliksovoj poziciji, navodno je Pep Gvardiola oduševljen mladim Portugalcem i spreman je da uđe u trku. David Silva iMarez bi možda mogli da napuste klub čime bi se otvorio prostor za Feliksa.

Međutim, možda i najozbiljniji kandidat za kupovinu Feliksa je Juventus. Direktor Fabio Paratići je odavno u kontaktu sa Mandešom oko Feliksa. Od letošnjeg dolaska Ronalda, Juve i Mendeš su u vrlo dobrim odnosima, a navodno je i sam Ronaldo apelovao na upravu kluba da požuri i angažuje mladog naslednika.

Naravno, iz priče ne treba nikad otpisati Real Madrid. Madriđani takođe motre na maldu portugalsku zvezdu i prate situaciju. Imali su drugačije planove za ofanzivnu liniju tima i planirali su budućnost naVinisijusu, Rodrigu, Asensiju i Azaru, ali su isto tako svesni da je Feliks biser kako se retko pojavljuje i da treba biti u pripravnosti.

Čini se da bitka za Feliksa tek počinje i da ćemo gledati rat najbogatijih evropskih klubova za autogram 19-godišnjeg Portugalca. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar