"Хамилтон и Сена су на истом нивоу!"

Према речима чувеног Герхарда Бергера, легенда Формуле 1 Ајртон Сена и актуелни возач Мерцедеса Луис Хамилтон "возе на истом нивоу".

Остали спортови 24.04.2019 | 11:00
"Хамилтон и Сена су на истом нивоу!"
Аустријанац је рекао да је Сена увек био "класа за себе", али да Луис Хамилтон дефинитивно не заостаје, а он би то требало да зна пошто је са Сеном био не само тимски колега већ и јако добар пријатељ.

"Сви ме питају, како поредим тог и тог возача са Хамилтоном и мој одговор је увек исти – нико му није ни близу. Међутим, Луис је први возач за кога заиста могу да кажем да је на истом нивоу ка Ајртон", рекао је Герхард Бергер.

Сена је победио на 41 од укупно 161 трку колико је у каријери возио, има 65 освојених пол позиција и три шампионске титуле, све до кобне трке за Велику награду Сан Марина 1994. године, када је Ајртон изгубио живот. Хамилтонов идол из детињства је управо Сена, а британски возач је победио на 75 трка од 232 колико је возио и држи рекорд са 84 освојене по позиције.

Ипак, како Бергер каже, Сена је и даље боље рангиран возач, поготово када се у причу укључе карактер и харизма.

"Поређење? Још увек видим Ајртона како побеђује, јер то је био момак са невероватном харизмом и челичним карактером. Увек се трудим да упоредим возача од кривине до кривине, од трке до трке, од једне пол позиције до друге и Луис то ради на исти начин као што је Ајртон то некада радио", рекао је Бергер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар