"Hamilton i Sena su na istom nivou!"

Prema rečima čuvenog Gerharda Bergera, legenda Formule 1 Ajrton Sena i aktuelni vozač Mercedesa Luis Hamilton "voze na istom nivou".

Ostali sportovi 24.04.2019 | 11:00
"Hamilton i Sena su na istom nivou!"
Austrijanac je rekao da je Sena uvek bio "klasa za sebe", ali da Luis Hamilton definitivno ne zaostaje, a on bi to trebalo da zna pošto je sa Senom bio ne samo timski kolega već i jako dobar prijatelj.

"Svi me pitaju, kako poredim tog i tog vozača sa Hamiltonom i moj odgovor je uvek isti – niko mu nije ni blizu. Međutim, Luis je prvi vozač za koga zaista mogu da kažem da je na istom nivou ka Ajrton", rekao je Gerhard Berger.

Sena je pobedio na 41 od ukupno 161 trku koliko je u karijeri vozio, ima 65 osvojenih pol pozicija i tri šampionske titule, sve do kobne trke za Veliku nagradu San Marina 1994. godine, kada je Ajrton izgubio život. Hamiltonov idol iz detinjstva je upravo Sena, a britanski vozač je pobedio na 75 trka od 232 koliko je vozio i drži rekord sa 84 osvojene po pozicije.

Ipak, kako Berger kaže, Sena je i dalje bolje rangiran vozač, pogotovo kada se u priču uključe karakter i harizma.

"Poređenje? Još uvek vidim Ajrtona kako pobeđuje, jer to je bio momak sa neverovatnom harizmom i čeličnim karakterom. Uvek se trudim da uporedim vozača od krivine do krivine, od trke do trke, od jedne pol pozicije do druge i Luis to radi na isti način kao što je Ajrton to nekada radio", rekao je Berger.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar