Ф1: Ферари мора да покаже снагу!

Све то након разочаравајућег старта! Трка за Велику награду Азербејџана у Ф1 шампионату је пред нама, а из редова Ферарија поручују да им треба "снажан перформанс".

Остали спортови 24.04.2019 | 08:45
Ф1: Ферари мора да покаже снагу!
Екипа Мерцедеса је остваривала дупле победе на све три трке које су се возиле у сезони, тако да сада британски возач Луис Хамилтон има чак 31 бод предности у односу на ривала из Немачке, Себастијана Фетела, а да ствар буде још луђа, Ферари погађају гласине око фаворизовања Фетела у односу на младог Шарла Леклера.

"Прве три трке на стази нису прошле онако како смо желели, тако да је овај моменат изузетно важан за нас. Спремили смо се врло добро, наше анализе су одрађене и пронашли смо где можемо да напредујемо и тренутно радимо на адаптирању болида карактеристикама стазе", поручио је Матија Биното.

Мерцедес је тренутно показао да је бржи од Ферарија, иако то тако није деловако док смо пратили предсезонска тестирања, али руку на срце, Азербејџан је стаза која им некако највише одговара (попут оне у Бахреину), поготово када је поредимо са Кином.

Када се говори о Бахреину и Ферарију, не можемо да не споменемо сјајну вожњу младог Шарла Леклера, за кога многи мисле да заслужује бољи третман од екипе Ферарија.

"Леклеру и Фетелу је дозвољено да се боре. На стази, уколико је један возач бржи од другог добиће предност. Шарл је ето тако имао прилику да тријумфује у Бахреину, чак је имао и пол позицију и трку је завршио као трећепласирани", наставио је Биното.

Што се тиче Шарла Леклера и трке у Азербејџану, сетимо се шампионата Формуле 2 и трке у којој је тријумфовао недуго након сазнања да му је отац преминуо.

"Азербејџан је једна од мојих омиљених стаза, просто је обожавам, а и тамо обично возим веома добро. Обожавам онај део око замка и оне три уске кривине, стаза је уникатна и тако нешто не можете пронаћи нигде у свету", рекао је Шарл Леклер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Треба

24.04.2019 15:03

да доведу Сумија 2 младог ! Себастиану пролази рок трајања. Покусат са новим возацем, па мозда их крене у Ф1.

ОДГОВОРИТЕ