F1: Ferari mora da pokaže snagu!

Sve to nakon razočaravajućeg starta! Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana u F1 šampionatu je pred nama, a iz redova Ferarija poručuju da im treba "snažan performans".

Ostali sportovi 24.04.2019 | 08:45
F1: Ferari mora da pokaže snagu!
Ekipa Mercedesa je ostvarivala duple pobede na sve tri trke koje su se vozile u sezoni, tako da sada britanski vozač Luis Hamilton ima čak 31 bod prednosti u odnosu na rivala iz Nemačke, Sebastijana Fetela, a da stvar bude još luđa, Ferari pogađaju glasine oko favorizovanja Fetela u odnosu na mladog Šarla Leklera.

"Prve tri trke na stazi nisu prošle onako kako smo želeli, tako da je ovaj momenat izuzetno važan za nas. Spremili smo se vrlo dobro, naše analize su odrađene i pronašli smo gde možemo da napredujemo i trenutno radimo na adaptiranju bolida karakteristikama staze", poručio je Matija Binoto.

Mercedes je trenutno pokazao da je brži od Ferarija, iako to tako nije delovako dok smo pratili predsezonska testiranja, ali ruku na srce, Azerbejdžan je staza koja im nekako najviše odgovara (poput one u Bahreinu), pogotovo kada je poredimo sa Kinom.

Kada se govori o Bahreinu i Ferariju, ne možemo da ne spomenemo sjajnu vožnju mladog Šarla Leklera, za koga mnogi misle da zaslužuje bolji tretman od ekipe Ferarija.

"Lekleru i Fetelu je dozvoljeno da se bore. Na stazi, ukoliko je jedan vozač brži od drugog dobiće prednost. Šarl je eto tako imao priliku da trijumfuje u Bahreinu, čak je imao i pol poziciju i trku je završio kao trećeplasirani", nastavio je Binoto.

Što se tiče Šarla Leklera i trke u Azerbejdžanu, setimo se šampionata Formule 2 i trke u kojoj je trijumfovao nedugo nakon saznanja da mu je otac preminuo.

"Azerbejdžan je jedna od mojih omiljenih staza, prosto je obožavam, a i tamo obično vozim veoma dobro. Obožavam onaj deo oko zamka i one tri uske krivine, staza je unikatna i tako nešto ne možete pronaći nigde u svetu", rekao je Šarl Lekler.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Treba

24.04.2019 15:03

da dovedu Sumija 2 mladog ! Sebastianu prolazi rok trajanja. Pokusat sa novim vozacem, pa mozda ih krene u F1.

ODGOVORITE