Едуово прво појачање у Арсеналу!

Мартинели стиже за 7. 500. 000 евра! Тражили су га и сви бразилски великани, Вотфорд, Лидс. . .

Фудбал 24.04.2019 | 08:30
Едуово прво појачање у Арсеналу!
Месецима се већ чека да Арсенал озваничи да је Еду нови спортски директор Тобџија. Али изгледа да некадашњи бразилски ас не седи скрштених руку. Локални УОЛ пише да је Арсенал већ договорио прво летњо појачање, пошто ће му из Итуана стићи 17-годишњи Габријел Мартинели.

Реч је о нападачу који је импресионирао у првенству Сао Паула, на 18 утакмица у свим такмичењима постигао је 12 голова и још три наместио, недавно је био изабран за најталентованијег играча Паулиста шампионата.

Јасно, пред њим је тек дуго доказивање, али није баш да Мартинели нема име у стручној јавности. Већ је био на проби у Барселони и Манчестер јунајтеду 2017, међутим, тек сада ће у Европу на дуже стазе. У јуну ће прославити пунолетство и тада ће се трансфер  реализовати. Медији спекулишу да се ради о цени од 7.500.000 евра за младог аса. Добра вест за Тобџије је и та да ће Мартинели прво себи средити италијански пасош, како не би у Лондону заузимао место тзв. екстракомунитарца, односно играча рођеног ван Европске уније.

Чини се да је Еду повукао први потез, мада ћемо тек видети да ли ће Мартинели одмах у тим Унаја Емеријаили ће прво негде на каљење. Медији тврде да је Шпанац импресиониран. Били су и сви велики бразилски клубови, али је Итуано тражио превише за локалце. За Арсенал је ово сића. А за Мартинелија огроман изазов због чега је уосталом одбио да се придружи Вотфорду или друголигашима Лидсу и Мидлзброу коју су му такође нудили ангажман.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар