Eduovo prvo pojačanje u Arsenalu!

Martineli stiže za 7. 500. 000 evra! Tražili su ga i svi brazilski velikani, Votford, Lids. . .

Fudbal 24.04.2019 | 08:30
Eduovo prvo pojačanje u Arsenalu!
Mesecima se već čeka da Arsenal ozvaniči da je Edu novi sportski direktor Tobdžija. Ali izgleda da nekadašnji brazilski as ne sedi skrštenih ruku. Lokalni UOL piše da je Arsenal već dogovorio prvo letnjo pojačanje, pošto će mu iz Ituana stići 17-godišnji Gabrijel Martineli.

Reč je o napadaču koji je impresionirao u prvenstvu Sao Paula, na 18 utakmica u svim takmičenjima postigao je 12 golova i još tri namestio, nedavno je bio izabran za najtalentovanijeg igrača Paulista šampionata.

Jasno, pred njim je tek dugo dokazivanje, ali nije baš da Martineli nema ime u stručnoj javnosti. Već je bio na probi u Barseloni i Mančester junajtedu 2017, međutim, tek sada će u Evropu na duže staze. U junu će proslaviti punoletstvo i tada će se transfer  realizovati. Mediji spekulišu da se radi o ceni od 7.500.000 evra za mladog asa. Dobra vest za Tobdžije je i ta da će Martineli prvo sebi srediti italijanski pasoš, kako ne bi u Londonu zauzimao mesto tzv. ekstrakomunitarca, odnosno igrača rođenog van Evropske unije.

Čini se da je Edu povukao prvi potez, mada ćemo tek videti da li će Martineli odmah u tim Unaja Emerijaili će prvo negde na kaljenje. Mediji tvrde da je Španac impresioniran. Bili su i svi veliki brazilski klubovi, ali je Ituano tražio previše za lokalce. Za Arsenal je ovo sića. A za Martinelija ogroman izazov zbog čega je uostalom odbio da se pridruži Votfordu ili drugoligašima Lidsu i Midlzbrou koju su mu takođe nudili angažman.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar