Бајерн хоће младог Италијана!

Првак Немачке наводно је већ послао "масну" понуду за крилног нападача Фиорентине.  Јуве нуди двојицу играча и 40. 000. 000 евра за Кјезу! Али би Бајерн могао да улети са 70. 000. 000 евра!

Фудбал 23.04.2019 | 23:00
Бајерн хоће младог Италијана!
Федерико Кијеза (21), крило Фиорентине и 11 пута "А" репрезентативац Италије, могао би да настави каријеру у Бајерну!

Према писању листа "Коријере дело спорт", Баварци су у уторак послали понуду за Кијезу вредну 70 милиона евра, након што је Калум Хадсон Одои на утакмици Челси - Барнли покидао Ахилову тетиву и престао да буде опција за наредну сезону.

Један од Бајернових приоритета за летњи прелазни рок је освежавање бочних нападачких позиција, на којима више неће бити Франка Риберија и Арјена Робена.

У трку за Кијезом, који полако али сигурно иде стопама оца Енрика, могао би да се укључи Јувентус.

Сезона је завршена за Јувентус, остало је да се „одраде“ неке утакмице до краја, а припреме за нову сезону су већ почеле.

Јувентус може максимално да се фокусира на трансфер стратегију и довођење летњих појаања. Орадније је познато да Арон Ремзи стиже као слободан играч, да је капарисан и талентовани штопер Ромеро из Ђенове, али то је само почетак. Биће још новајлија у Јувентусу.

Траже се штопер(и), појачања у везном реду, али и на крилу.

С обзиром да се очекују сигурни одласци Дагласа Косте и Паула Дибале, Јуве ће морати да доведе неко јако појачање у тој линији. Прва и највећа жеља је Федерико Кјеза из Фиорентине. Можда и најталентованији офанзивац Италије у овом тренутку.

За Кјезу се одраније интересује и Интер, али Јуве делује као озбиљнији купац талентованог нападача.

Проблем је што Фиорентина нема намеру да се без великих пара одрекне свог највећег талента и поготово то не жели да уради у корист Јувентуса, који је најомраженији клуб у Фиренци. Јуве им је отео Бернардескијапре две године, Виола ће учинити све да и Кјеза не крене његовим стопама.

Јувентус је спремио прву понуду која износи 40.000.000 плус двојица играча  - Рикардо Орсолини и РоландоМандрагора. Они су такође процењени да 40.000.000 евра. Раније се помињало да Фиорентина тражи 70.000.000 евра за Кјезу, па ова Јувентусова понуда на први поглед делује задовољавајуће. Међутим, Виола жели кеш и неће никакве трампе и ако је могуће да тај кеш узме од било којег другог клуба осим Јувентуса.

Јувентус покушава на максималан начин да искористи двојицу играча који блистају у другом клубовима.Орсолини је коначно експлодирао на позајмици у Болоњи, док Мандрагора игра сјајно за Удинезе који га је летос купио, али је Јуве тада убацио повратну клаузулу да га врати по фиксној цени за 20.000.000 евра. Јуве процењује Орсолинија на 18.000.000 евра, а Мандрагору на 22.000.000 евра што јесте реална цена, али Фиорентина не жели никакву врсту трампе.

Са друге стране, шушка се да би Фиорентинине апетите могао да задовољи Бајерн који одавно прати Кјезу. Баварци траже замене за Риберија и Робена од лета, а Кјеза се савршено уклапа у тај профил играча. Прва мета је био Калум Хадсон Одои из Челсија, али је он синоћ покидао Ахилову тетиву и питање је да ли је више на радару Бавараца. Кјезине шансу расту...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар