Bajern hoće mladog Italijana!

Prvak Nemačke navodno je već poslao "masnu" ponudu za krilnog napadača Fiorentine.  Juve nudi dvojicu igrača i 40. 000. 000 evra za Kjezu! Ali bi Bajern mogao da uleti sa 70. 000. 000 evra!

Fudbal 23.04.2019 | 23:00
Bajern hoće mladog Italijana!
Federiko Kijeza (21), krilo Fiorentine i 11 puta "A" reprezentativac Italije, mogao bi da nastavi karijeru u Bajernu!

Prema pisanju lista "Korijere delo sport", Bavarci su u utorak poslali ponudu za Kijezu vrednu 70 miliona evra, nakon što je Kalum Hadson Odoi na utakmici Čelsi - Barnli pokidao Ahilovu tetivu i prestao da bude opcija za narednu sezonu.

Jedan od Bajernovih prioriteta za letnji prelazni rok je osvežavanje bočnih napadačkih pozicija, na kojima više neće biti Franka Riberija i Arjena Robena.

U trku za Kijezom, koji polako ali sigurno ide stopama oca Enrika, mogao bi da se uključi Juventus.

Sezona je završena za Juventus, ostalo je da se „odrade“ neke utakmice do kraja, a pripreme za novu sezonu su već počele.

Juventus može maksimalno da se fokusira na transfer strategiju i dovođenje letnjih pojaanja. Oradnije je poznato da Aron Remzi stiže kao slobodan igrač, da je kaparisan i talentovani štoper Romero iz Đenove, ali to je samo početak. Biće još novajlija u Juventusu.

Traže se štoper(i), pojačanja u veznom redu, ali i na krilu.

S obzirom da se očekuju sigurni odlasci Daglasa Koste i Paula Dibale, Juve će morati da dovede neko jako pojačanje u toj liniji. Prva i najveća želja je Federiko Kjeza iz Fiorentine. Možda i najtalentovaniji ofanzivac Italije u ovom trenutku.

Za Kjezu se odranije interesuje i Inter, ali Juve deluje kao ozbiljniji kupac talentovanog napadača.

Problem je što Fiorentina nema nameru da se bez velikih para odrekne svog najvećeg talenta i pogotovo to ne želi da uradi u korist Juventusa, koji je najomraženiji klub u Firenci. Juve im je oteo Bernardeskijapre dve godine, Viola će učiniti sve da i Kjeza ne krene njegovim stopama.

Juventus je spremio prvu ponudu koja iznosi 40.000.000 plus dvojica igrača  - Rikardo Orsolini i RolandoMandragora. Oni su takođe procenjeni da 40.000.000 evra. Ranije se pominjalo da Fiorentina traži 70.000.000 evra za Kjezu, pa ova Juventusova ponuda na prvi pogled deluje zadovoljavajuće. Međutim, Viola želi keš i neće nikakve trampe i ako je moguće da taj keš uzme od bilo kojeg drugog kluba osim Juventusa.

Juventus pokušava na maksimalan način da iskoristi dvojicu igrača koji blistaju u drugom klubovima.Orsolini je konačno eksplodirao na pozajmici u Bolonji, dok Mandragora igra sjajno za Udineze koji ga je letos kupio, ali je Juve tada ubacio povratnu klauzulu da ga vrati po fiksnoj ceni za 20.000.000 evra. Juve procenjuje Orsolinija na 18.000.000 evra, a Mandragoru na 22.000.000 evra što jeste realna cena, ali Fiorentina ne želi nikakvu vrstu trampe.

Sa druge strane, šuška se da bi Fiorentinine apetite mogao da zadovolji Bajern koji odavno prati Kjezu. Bavarci traže zamene za Riberija i Robena od leta, a Kjeza se savršeno uklapa u taj profil igrača. Prva meta je bio Kalum Hadson Odoi iz Čelsija, ali je on sinoć pokidao Ahilovu tetivu i pitanje je da li je više na radaru Bavaraca. Kjezine šansu rastu...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar