Здјелар о дербију: Сви ће да гледају ту утакмицу!

Неће ваљда судије да се брукају као у Нишу! Везиста Партизана по обичају без длаке на језику.

Фудбал 23.04.2019 | 22:00
Здјелар о дербију: Сви ће да гледају ту утакмицу!
Свашта се црно-белима могло приговорити за игре у овој сезони, али то свакако нису два вечити дербија са Црвеном звездом. Пред овај трећи који би могао да значи и Партизанов пад на пето место на табели Саша Здјелар, један од најбољих актера прва два судара комшија са Топчидерског брда у овој сезони, уверен је да ће се црно-бели поново представити у правом светлу.

“Сваки дерби је једно ново доказивање, нека нова утакмица. Нико не може да прогнозира дерби. Пред последња два сви су мислили да су они не знам какви, да су много бољи, да ће направити не знам шта на терену, па се ништа није десило. И ово сада је сасвим нова утакмица, да се играчи докажу, да потврде квалитет. Очекујем добру утакмицу, добру атмосферу, а показали смо да можемо да пронађемо и искористимо њихове мане у игри“, смирено коментарише Здјелар у разговору са новинарима у спортском центру Земунело.

Из његових речи скоро да се не може осетити да Партизан у 168. дерби улази после тешког пораза у Нишу коме је додуше кумовала и велика судијска грешка – ако је само грешка? - арбитра Бојана Николића код другог гола Петра Грбића. Превидео је тада чисту офсајду ситуацију код поготка Радничког за 2:1. На крају 3:1 за Нишлије уз заиста лоше издање црно-белих. Можда је све то обехсрабрило Здјелара и другове пред дерби са Звездом?

“Мене лично није обесхрабрило. Сви знамо како се губе утакмице у Нишу. Нема више потребе да причамо о томе, сви то знају. Ништа ме не чуди“, заголицао је Здјелар окупљене новинаре.

Појаснио је нешто касније. Кад се поменула тема суђења на 160. дербију...

“Искрено не размишљам  о суђењу, то је утакмица коју сви гледају, нико ваљда не жели да се брука и покаже негативну страну. Ту треба бити фер и нека бољи победи“, рекао је Здјелар, па је одмах уследило питање...

Да ли се брукају судије ове сезоне?

“Као што сте видели, последња утакмица у Нишу... Мислим да је то брукање“, јасан је 24-годишњи везиста.

Али да се вратимо на терен. Поново ће Здјелар водити битку са Марком Марином, великим пријатељом из атинских дана у Олимпијакосу. То пријатељство је било на испиту након последњег дербија. Здјелар тврди: опстало је.

“Доста тензија је било на терену. Дешавале су се и неке судијске одлуке које су и код нас и код њих допринеле да нервоза буде велика и да дође до тих инцидената. Што се тиче Марина, ми смо велики пријатељи, дошло је до неког неспоразума, али и даље смо пријатељи. У четвртак на терену опет највећи непријатељи“, смеје се Здејлар.

За разлику од Марина, овот пута на терену због повреде неће бити Звездиног првог шпица Ричмонда Боаћија. Значи ли то да ће црно-белима бити олакшан посао?

“На последњем дербију се Милан Павков ипак испоставио као веће претња. Имамо ипак момке, посебно ове младе, који ће умети да одговоре“, опрезан је Здјелар.

Уосталом, овог пута је и Звезда – први пут у сезони – у благом паду. После пораза од Чукаричког прво место би заиста могло да буде угрожено...

“И они морају некад да падну у игри. И то је нормално. Сваки пут кад се изгуби, колико год да све иде супер, увек дође до несугласица, фудбал је ипак тимска игра, то је ненормално“.

Све то ипак не значи да је ситуација у Партизану биља. Напротив. Мада би победа у 160. вечитом дербију, па затим и освајање Купа што би значило још један тријумф над Звездом колико-толико спасили сезону. Има дакле притиска и на црно-белима?

“То је једино што је остало пред нама. Даћемо све од себе да одиграмо што боље и пробамо да добијемо у четвртак и освојимо Куп. А што се тиче притиска, постоји неки позитиван притисак, мада га лично не осећам. Ми играмо фудбал, то је 90 минута игре, а у петак је нови дан, нНово доказивање, нови тренинг. Ово је ипак само једна утакмица“, каже Здјелар.

Сваки фудбалер вероватно тако размишља. Навијачи се можда баш и не би сагласили.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар