Zdjelar o derbiju: Svi će da gledaju tu utakmicu!

Neće valjda sudije da se brukaju kao u Nišu! Vezista Partizana po običaju bez dlake na jeziku.

Fudbal 23.04.2019 | 22:00
Zdjelar o derbiju: Svi će da gledaju tu utakmicu!
Svašta se crno-belima moglo prigovoriti za igre u ovoj sezoni, ali to svakako nisu dva večiti derbija sa Crvenom zvezdom. Pred ovaj treći koji bi mogao da znači i Partizanov pad na peto mesto na tabeli Saša Zdjelar, jedan od najboljih aktera prva dva sudara komšija sa Topčiderskog brda u ovoj sezoni, uveren je da će se crno-beli ponovo predstaviti u pravom svetlu.

“Svaki derbi je jedno novo dokazivanje, neka nova utakmica. Niko ne može da prognozira derbi. Pred poslednja dva svi su mislili da su oni ne znam kakvi, da su mnogo bolji, da će napraviti ne znam šta na terenu, pa se ništa nije desilo. I ovo sada je sasvim nova utakmica, da se igrači dokažu, da potvrde kvalitet. Očekujem dobru utakmicu, dobru atmosferu, a pokazali smo da možemo da pronađemo i iskoristimo njihove mane u igri“, smireno komentariše Zdjelar u razgovoru sa novinarima u sportskom centru Zemunelo.

Iz njegovih reči skoro da se ne može osetiti da Partizan u 168. derbi ulazi posle teškog poraza u Nišu kome je doduše kumovala i velika sudijska greška – ako je samo greška? - arbitra Bojana Nikolića kod drugog gola Petra Grbića. Prevideo je tada čistu ofsajdu situaciju kod pogotka Radničkog za 2:1. Na kraju 3:1 za Nišlije uz zaista loše izdanje crno-belih. Možda je sve to obehsrabrilo Zdjelara i drugove pred derbi sa Zvezdom?

“Mene lično nije obeshrabrilo. Svi znamo kako se gube utakmice u Nišu. Nema više potrebe da pričamo o tome, svi to znaju. Ništa me ne čudi“, zagolicao je Zdjelar okupljene novinare.

Pojasnio je nešto kasnije. Kad se pomenula tema suđenja na 160. derbiju...

“Iskreno ne razmišljam  o suđenju, to je utakmica koju svi gledaju, niko valjda ne želi da se bruka i pokaže negativnu stranu. Tu treba biti fer i neka bolji pobedi“, rekao je Zdjelar, pa je odmah usledilo pitanje...

Da li se brukaju sudije ove sezone?

“Kao što ste videli, poslednja utakmica u Nišu... Mislim da je to brukanje“, jasan je 24-godišnji vezista.

Ali da se vratimo na teren. Ponovo će Zdjelar voditi bitku sa Markom Marinom, velikim prijateljom iz atinskih dana u Olimpijakosu. To prijateljstvo je bilo na ispitu nakon poslednjeg derbija. Zdjelar tvrdi: opstalo je.

“Dosta tenzija je bilo na terenu. Dešavale su se i neke sudijske odluke koje su i kod nas i kod njih doprinele da nervoza bude velika i da dođe do tih incidenata. Što se tiče Marina, mi smo veliki prijatelji, došlo je do nekog nesporazuma, ali i dalje smo prijatelji. U četvrtak na terenu opet najveći neprijatelji“, smeje se Zdejlar.

Za razliku od Marina, ovot puta na terenu zbog povrede neće biti Zvezdinog prvog špica Ričmonda Boaćija. Znači li to da će crno-belima biti olakšan posao?

“Na poslednjem derbiju se Milan Pavkov ipak ispostavio kao veće pretnja. Imamo ipak momke, posebno ove mlade, koji će umeti da odgovore“, oprezan je Zdjelar.

Uostalom, ovog puta je i Zvezda – prvi put u sezoni – u blagom padu. Posle poraza od Čukaričkog prvo mesto bi zaista moglo da bude ugroženo...

“I oni moraju nekad da padnu u igri. I to je normalno. Svaki put kad se izgubi, koliko god da sve ide super, uvek dođe do nesuglasica, fudbal je ipak timska igra, to je nenormalno“.

Sve to ipak ne znači da je situacija u Partizanu bilja. Naprotiv. Mada bi pobeda u 160. večitom derbiju, pa zatim i osvajanje Kupa što bi značilo još jedan trijumf nad Zvezdom koliko-toliko spasili sezonu. Ima dakle pritiska i na crno-belima?

“To je jedino što je ostalo pred nama. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i probamo da dobijemo u četvrtak i osvojimo Kup. A što se tiče pritiska, postoji neki pozitivan pritisak, mada ga lično ne osećam. Mi igramo fudbal, to je 90 minuta igre, a u petak je novi dan, nNovo dokazivanje, novi trening. Ovo je ipak samo jedna utakmica“, kaže Zdjelar.

Svaki fudbaler verovatno tako razmišlja. Navijači se možda baš i ne bi saglasili.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar