Европол: Ухапшена криминална група

Послије готово годину и по дана истраге уз подршку Европола, Канцеларија државне криминалне полиције Беча (ЛКА) је ухапсила организовану српску криминалну групу умијешану у серију резиденцијалних провала и других илегалних активности широм Европе.  

Свијет 23.04.2019 | 18:38
Европол: Ухапшена криминална група
Током истраге ЛКА идентификовано је укупно 12 чланова организоване српске криминалне групе, саопштио је Европол. Та група је извела више од 31 провале и детектовале су је полиције Аустрије, Белгије, Француске, Њемачке и Швајцарске. Група је била добро организована, дјеловала је широм Европе и редовно је размјењивала своје чланове. Они су често користили малољетнике за обављање својих криминалних активности. 

Двије чланице групе су ухапшене док су покушале крађу у Аустрији. Оне су у почетку тврдиле да су малољетнице и дале су лажне податке о себи због чега су их аурстријске власти убрзо пустиле. Касније је полиција утврдила њихов прави идентитет и издате су европске потјернице за њима. Откривено је да имају 16 и 18 година и ухапшене су у Њемачкој маја 2018. када су починиле још једну крађу. Октобра 2018. предате су правосдуним властима Аустрије.

У међувремену, још два члана српске организоване криминалне групе ухапшена су у Белгији гдје су починила сличне прекршаје као у Аустрији. Возача који је имао везе са бандом идентификовале су аустријске власти октобра 2017. и за њим је расписана европска потјерница.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ратко

23.04.2019 18:11

Не би било лосе да полиција Аустрије, Свајцарске и Немацке, високопрофесионални додју и у Б.Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суцо

23.04.2019 18:43

Било би добро да додју.

Name

ре Ратко

23.04.2019 21:23

Па нека дођу, али у твоју кућу, бујрум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем

24.04.2019 04:50

Веома је интересантно да је већина криминалаца у иностранству српског поријекла.Почев од пинк пантера преко ЈАР и организованог шверца дроге из јужне америке носе печат и умјешаност Срба.Шта је томе разлог могло би бити тема стручне анализе.

ОДГОВОРИТЕ