Evropol: Uhapšena kriminalna grupa

Poslije gotovo godinu i po dana istrage uz podršku Evropola, Kancelarija državne kriminalne policije Beča (LKA) je uhapsila organizovanu srpsku kriminalnu grupu umiješanu u seriju rezidencijalnih provala i drugih ilegalnih aktivnosti širom Evrope.  

Svijet 23.04.2019 | 18:38
Evropol: Uhapšena kriminalna grupa
Tokom istrage LKA identifikovano je ukupno 12 članova organizovane srpske kriminalne grupe, saopštio je Evropol. Ta grupa je izvela više od 31 provale i detektovale su je policije Austrije, Belgije, Francuske, Njemačke i Švajcarske. Grupa je bila dobro organizovana, djelovala je širom Evrope i redovno je razmjenjivala svoje članove. Oni su često koristili maloljetnike za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti. 

Dvije članice grupe su uhapšene dok su pokušale krađu u Austriji. One su u početku tvrdile da su maloljetnice i dale su lažne podatke o sebi zbog čega su ih aurstrijske vlasti ubrzo pustile. Kasnije je policija utvrdila njihov pravi identitet i izdate su evropske potjernice za njima. Otkriveno je da imaju 16 i 18 godina i uhapšene su u Njemačkoj maja 2018. kada su počinile još jednu krađu. Oktobra 2018. predate su pravosdunim vlastima Austrije.

U međuvremenu, još dva člana srpske organizovane kriminalne grupe uhapšena su u Belgiji gdje su počinila slične prekršaje kao u Austriji. Vozača koji je imao veze sa bandom identifikovale su austrijske vlasti oktobra 2017. i za njim je raspisana evropska potjernica.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ratko

23.04.2019 20:11

Ne bi bilo lose da policija Austrije, Svajcarske i Nemacke, visokoprofesionalni dodju i u B.Luku.

ODGOVORITE
Name

Suco

23.04.2019 20:43

Bilo bi dobro da dodju.

Name

re Ratko

23.04.2019 23:23

Pa neka dođu, ali u tvoju kuću, bujrum.

ODGOVORITE
Name

Problem

24.04.2019 06:50

Veoma je interesantno da je većina kriminalaca u inostranstvu srpskog porijekla.Počev od pink pantera preko JAR i organizovanog šverca droge iz južne amerike nose pečat i umješanost Srba.Šta je tome razlog moglo bi biti tema stručne analize.

ODGOVORITE