Видео: Слетели у Бергамо и имали шта да виде!

Фудбалери Аталанте занемели су када су у ситне сате допутовали кући из Напуља.

Фудбал 23.04.2019 | 19:30
Видео: Слетели у Бергамо и имали шта да виде!
Фудбалери Аталанте имали су шта да виде када су у току ноћи слетели на аеродром надомак Бергама!

Момци тренера Ђан Пјера Гасперинија дочекани су као јунаци после преокрета на "Сан Паолу" и победе над Наполијемкоја је, судећи према снимцима, много значила њиховим страсним тифозима.



Стотине људи окупило се на аеродрому у ситне сате и песмом, бакљама и бубњевима поздравило екипу која је неколико сати пре тога "ајаксовским фудбалом" одговорила на вођство Наполитанаца из 28. минута претворила и захваљујући још једном бриљантном издану Дувана Запате вратила кући три драгоцена бода у борби са богатима за пласман у Лигу шампиона.



Не Лигу Европе...

Запата је у 69. минуту "начео" екипу тренера Карла Анћелотија пред њеним навијачима, након чега је 28-годишнни Колумбијац асистирао Марију Пашалићу за 1:2 у 80. минуту и, нешто касније, 16. победу у шампионату.

На пет кола до краја, момци са "Атлети Аззури Д'Италиа" стадиона налазе се на деоби четвртог места са Миланом, док Рома заостаје бод, Торино три, а Лацио пет.

Од ове сезоне Серија А има четири загарантована места у Лиги шампиона, Јувентус је као шампион давно "букирао" учешће, док су Наполи и Интер упркос променљивим резултатима и даље довољно далеко од наведене групе тимова од којих ће најуспешнији у европску елиту наредне јесени, а пети и шести у Лигу Европе.

Запата је постигао 21 гол уз шест асистенција на 32 наступа у Серији А ове сезоне, али се и даље мучи да убеди селектора Колумбије да је вредан места у стартној постави. Нападач из Сантијаго де Калија дочекаће 29. рођендан са свега седам наступа у најдражем дресу.

Гасперинија и играче до краја трке очекују мечеви са Удинезеом, Ђеновом и Сасуолом код куће, односно Лацијом и Јувентусом на страни. Овај стручњак, који је својевремено смењен у Интеру после пет утакмица, преузео је Аталанту 2016. године и "из прве" је одвео на четврто место на табели са скором 21-9-8 (72 бода), што је тада било довољно само за Лигу Европе.

Његов тим био је бриљантан у групи са Лионом, Аполоном и Евертоном, којег је у 180 минута победио укупним резултатом 8:1. Уследио је пробој у шеснаестину финала, где је Борусија Дортмунд на крају постигла гол више (1:1 у Италији, 3:2 у Немачкој).

Надметање на три фронта, с обзиром на то да је екипа прошле сезоне догурала и до полуфинала Купа, Аталанта је "платила" нешто слабијим пласманом у Серији А, али је и као седмопласирана са скором 16-12-10 и 60 освојених бодова имала прилику да избори Европу другу годину заредом.

У плеј-оф рунди плаво-црни одиграли су 210 минута без голова са Копенхагеном и испали на пенале, па се екипа вратила "уобичајеним" обавезама у "калчу" који ће, можда, као четвртог представника у Лиги шампиона 2019/20 "пријавити" тим са којим је мало ко рачунао прошлог лета, па и прошле јесени.

Али, уз незаустављивог Запату добијеног од Сампдорије на позајмицу до 2020. године (уз могућност откупа), екипа се попела прилично високо на табели и, уз Торино, учинила да бар борба за излазак у Европу буде нешто занимљивија док се чека Јувентусов евентуални ривал за "скудето".

Бергаму значи, ево колико...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар