Video: Sleteli u Bergamo i imali šta da vide!

Fudbaleri Atalante zanemeli su kada su u sitne sate doputovali kući iz Napulja.

Fudbal 23.04.2019 | 19:30
Video: Sleteli u Bergamo i imali šta da vide!
Fudbaleri Atalante imali su šta da vide kada su u toku noći sleteli na aerodrom nadomak Bergama!

Momci trenera Đan Pjera Gasperinija dočekani su kao junaci posle preokreta na "San Paolu" i pobede nad Napolijemkoja je, sudeći prema snimcima, mnogo značila njihovim strasnim tifozima.



Stotine ljudi okupilo se na aerodromu u sitne sate i pesmom, bakljama i bubnjevima pozdravilo ekipu koja je nekoliko sati pre toga "ajaksovskim fudbalom" odgovorila na vođstvo Napolitanaca iz 28. minuta pretvorila i zahvaljujući još jednom briljantnom izdanu Duvana Zapate vratila kući tri dragocena boda u borbi sa bogatima za plasman u Ligu šampiona.



Ne Ligu Evrope...

Zapata je u 69. minutu "načeo" ekipu trenera Karla Anćelotija pred njenim navijačima, nakon čega je 28-godišnni Kolumbijac asistirao Mariju Pašaliću za 1:2 u 80. minutu i, nešto kasnije, 16. pobedu u šampionatu.

Na pet kola do kraja, momci sa "Atleti Azzuri D'Italia" stadiona nalaze se na deobi četvrtog mesta sa Milanom, dok Roma zaostaje bod, Torino tri, a Lacio pet.

Od ove sezone Serija A ima četiri zagarantovana mesta u Ligi šampiona, Juventus je kao šampion davno "bukirao" učešće, dok su Napoli i Inter uprkos promenljivim rezultatima i dalje dovoljno daleko od navedene grupe timova od kojih će najuspešniji u evropsku elitu naredne jeseni, a peti i šesti u Ligu Evrope.

Zapata je postigao 21 gol uz šest asistencija na 32 nastupa u Seriji A ove sezone, ali se i dalje muči da ubedi selektora Kolumbije da je vredan mesta u startnoj postavi. Napadač iz Santijago de Kalija dočekaće 29. rođendan sa svega sedam nastupa u najdražem dresu.

Gasperinija i igrače do kraja trke očekuju mečevi sa Udinezeom, Đenovom i Sasuolom kod kuće, odnosno Lacijom i Juventusom na strani. Ovaj stručnjak, koji je svojevremeno smenjen u Interu posle pet utakmica, preuzeo je Atalantu 2016. godine i "iz prve" je odveo na četvrto mesto na tabeli sa skorom 21-9-8 (72 boda), što je tada bilo dovoljno samo za Ligu Evrope.

Njegov tim bio je briljantan u grupi sa Lionom, Apolonom i Evertonom, kojeg je u 180 minuta pobedio ukupnim rezultatom 8:1. Usledio je proboj u šesnaestinu finala, gde je Borusija Dortmund na kraju postigla gol više (1:1 u Italiji, 3:2 u Nemačkoj).

Nadmetanje na tri fronta, s obzirom na to da je ekipa prošle sezone dogurala i do polufinala Kupa, Atalanta je "platila" nešto slabijim plasmanom u Seriji A, ali je i kao sedmoplasirana sa skorom 16-12-10 i 60 osvojenih bodova imala priliku da izbori Evropu drugu godinu zaredom.

U plej-of rundi plavo-crni odigrali su 210 minuta bez golova sa Kopenhagenom i ispali na penale, pa se ekipa vratila "uobičajenim" obavezama u "kalču" koji će, možda, kao četvrtog predstavnika u Ligi šampiona 2019/20 "prijaviti" tim sa kojim je malo ko računao prošlog leta, pa i prošle jeseni.

Ali, uz nezaustavljivog Zapatu dobijenog od Sampdorije na pozajmicu do 2020. godine (uz mogućnost otkupa), ekipa se popela prilično visoko na tabeli i, uz Torino, učinila da bar borba za izlazak u Evropu bude nešto zanimljivija dok se čeka Juventusov eventualni rival za "skudeto".

Bergamu znači, evo koliko...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar