Крајиновићу прија Будимпешта!

Крајиновић "преживео" Сепија у Будимпешти! Српски тенисер, Филип Крајиновић, пласирао се у осмину финала АТП турнира у Будимпешти.  

Тенис 22.04.2019 | 18:30
Крајиновићу прија Будимпешта!
Крајиновић је после скоро трочасовне борбе надиграо Италијана Андреаса Сепија у три сета.

Србин је славио 6:2, 3:6 (3), 7:5, сломивши ривала брејком у 12. гему трећег сета.

У наредном колу Крајиновића чека дуел са бољим из окршаја између осмог носиоца Молдавца Радуа Албота и "лаки лузера" из квалификација Сергеја Стаховског из Украјине.

Србија у Будомпешти има још тројицу представника – Ласло Ђере, Душан Лајовић и Миомир Кецмановић наступају у уторак.

Ђере игра против Летонца Ернестса Гулбиса, Лајовић након финала Монте Карла се састаје са Мађаром Матеом Валкусом, док Кецмановића чека Аустралијанац Џон Милман.

Лаганом победом Филип Крајиновић је почео такмичење на турниру у Будимпешти. Српски тенисер је кроз квалификације дошао до главног жреба, а данас је у првом колу у два сета елиминисао Андреаса Сепија – 6:2, 6:7, 7:5.

Италијан је за 40-ак места боље рангиран на АТП листи од српског тенисера, којем су повреде поквариле добар део и ове сезоне. Ипак, та разлика се на терену није видела, напротив.

Крајиновић је први сет добио за 31 минут игре са 6:2 уз два направљена брејка. Имао је у другом сервис за победу, 5:4, али је после дуге борбе и три брејк лопте Сепи успео да добије сет и изједначи на 1:1.

Одлука у трећем сету је пала тек у финишу, иако је Филип поново имао брејк предности – 3:1. Није успео да је сачува, али је заблистао у последњем гему у мечу, који је на сервис Сепија добио без изгубљеног поена.

Српски тенисер ће у наредном колу играти против победника меча Раду Албот – Сергеј Стаховски. Украјинац је изгубио у квалификацијама од Миомира Кецмановића, али је упао у главни жреб после одустајања Адријана Манарина.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар