Krajinoviću prija Budimpešta!

Krajinović "preživeo" Sepija u Budimpešti! Srpski teniser, Filip Krajinović, plasirao se u osminu finala ATP turnira u Budimpešti.  

Tenis 22.04.2019 | 18:30
Krajinoviću prija Budimpešta!
Krajinović je posle skoro tročasovne borbe nadigrao Italijana Andreasa Sepija u tri seta.

Srbin je slavio 6:2, 3:6 (3), 7:5, slomivši rivala brejkom u 12. gemu trećeg seta.

U narednom kolu Krajinovića čeka duel sa boljim iz okršaja između osmog nosioca Moldavca Radua Albota i "laki luzera" iz kvalifikacija Sergeja Stahovskog iz Ukrajine.

Srbija u Budompešti ima još trojicu predstavnika – Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović nastupaju u utorak.

Đere igra protiv Letonca Ernestsa Gulbisa, Lajović nakon finala Monte Karla se sastaje sa Mađarom Mateom Valkusom, dok Kecmanovića čeka Australijanac Džon Milman.

Laganom pobedom Filip Krajinović je počeo takmičenje na turniru u Budimpešti. Srpski teniser je kroz kvalifikacije došao do glavnog žreba, a danas je u prvom kolu u dva seta eliminisao Andreasa Sepija – 6:2, 6:7, 7:5.

Italijan je za 40-ak mesta bolje rangiran na ATP listi od srpskog tenisera, kojem su povrede pokvarile dobar deo i ove sezone. Ipak, ta razlika se na terenu nije videla, naprotiv.

Krajinović je prvi set dobio za 31 minut igre sa 6:2 uz dva napravljena brejka. Imao je u drugom servis za pobedu, 5:4, ali je posle duge borbe i tri brejk lopte Sepi uspeo da dobije set i izjednači na 1:1.

Odluka u trećem setu je pala tek u finišu, iako je Filip ponovo imao brejk prednosti – 3:1. Nije uspeo da je sačuva, ali je zablistao u poslednjem gemu u meču, koji je na servis Sepija dobio bez izgubljenog poena.

Srpski teniser će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Radu Albot – Sergej Stahovski. Ukrajinac je izgubio u kvalifikacijama od Miomira Kecmanovića, ali je upao u glavni žreb posle odustajanja Adrijana Manarina.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar