Јанко нема дилему: Новак ће бити најбољи икада!

"Ово не кажем зато што ми је пријатељ. . . ", казао је Јанко Типсаревић и потом објаснио зашто је Новак Ђоковић по његовом мишљењу "ГОАТ".

Тенис 22.04.2019 | 22:45
Јанко нема дилему: Новак ће бити најбољи икада!
Препирке око тога ко је најбољи тенисер свих времена трајаће још деценијама...

Највећи део њих ће гласати за Роџера Федерера, други ће "дићи руке" за Пита Сампраса, трећи за Рафаела Надала или Новака Ђоковића, али тешко да ће се икада постићи консензус око "вечног победника" пошто сваки од њих има неколико "за" и "против".

Ипак, такво одмеравање снага не значи да не можемо да чујемо мишљења оних који су толико дуго у тенису, а веома позван да говори о овој теми је Јанко Типсаревић.

Играо је у "њиховој ери", видео изблиза какви су Новак, Роџер и Рафа, одиграо толико незаборавних дуела са њима, али је умерен у својој одлуци и појашњава да ће коначна одлука бити донета тек када сва тројица оставе тенис.

"Кад све буде завршено, и ово не говорим јер ми је пријатељ потпуно сам искрен, верујем да ће Новак Ђоковић бити најбољи тенисер свих времена!", нагласио је Типсаревић.

У интервјуу за специјализовани портал "Теннис Ноw" је објаснио због чега је стао на страну свог сународника и човека с којим је много пута играо и за Дејвис куп репрезентацију Србије, а није одабрао Шпанца или Швајцарца...

"И ви и ја знамо да ће оборити сваки могући тениски рекорд, ту пре свега мислим на гренд слем титуле...Новак је већ у предности на мастерсима у односу на Федерера и још је шест година млађи. Треба још да га престигне и у броју недеља на #1 АТП листе. Такође, знате и да је освојио сваки од 12 мастерса што Федерер није успео...", причао је Типсаревић.

Српски тенисер је казао да је једино што Ђоковићу фали "златна олимпијска медаља", али сматра да она за причу о "ГОАТ" (најбољи свих времена) није меродавна.

"У тенису је најважнији број освојених гренд слем титула. Главну улогу одиграће и Новакова 'глава' у томе да ли може да их стигне... Моје лично мишљење је да када су сва тројица на врхунцу, сем Рафе на шљаци, Новак Ђоковић је најбољи тенисер икада", закључио је Типсаревић.

Да ли се слажете с њим?

ОСВОЈЕНЕ ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛЕ:

Роџер Федерер - 20
Рафаел Надал - 17
Новак Ђоковић - 15

ОСВОЈЕНЕ МАСТЕРС ТИТУЛЕ:

Рафаел Надал - 33
Новак Ђоковић - 32
Роџер Федерер - 28

БРОЈ НЕДЕЉА КАО #1 НА АТП ЛИСТИ:

Роџер Федерер - 310 недеља
Новак Ђоковић - 248
Рафаел Надал - 196

Међусобни скор Новак Ђоковић - Рафаел Надал: 28:25
Међусобни скор Новак Ђоковић - Роџер Федерер: 25:22
Међусобни скор Рафаел Надал и Роџер Федерер: 23:15

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милош

22.04.2019 21:33

Ако се будеш бавио неким другим стварнима, а не тенисом мрка капа. Полако али сигурно пропадаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУТОРУ

23.04.2019 06:46

Овдје нисте навели освојене завршне турнире који су на основу броја бодова као и рејтинга учесника јачи од мастерс турнира. Ако нешто радите, радите како треба.

ОДГОВОРИТЕ