Janko nema dilemu: Novak će biti najbolji ikada!

"Ovo ne kažem zato što mi je prijatelj. . . ", kazao je Janko Tipsarević i potom objasnio zašto je Novak Đoković po njegovom mišljenju "GOAT".

Tenis 22.04.2019 | 22:45
Janko nema dilemu: Novak će biti najbolji ikada!
Prepirke oko toga ko je najbolji teniser svih vremena trajaće još decenijama...

Najveći deo njih će glasati za Rodžera Federera, drugi će "dići ruke" za Pita Samprasa, treći za Rafaela Nadala ili Novaka Đokovića, ali teško da će se ikada postići konsenzus oko "večnog pobednika" pošto svaki od njih ima nekoliko "za" i "protiv".

Ipak, takvo odmeravanje snaga ne znači da ne možemo da čujemo mišljenja onih koji su toliko dugo u tenisu, a veoma pozvan da govori o ovoj temi je Janko Tipsarević.

Igrao je u "njihovoj eri", video izbliza kakvi su Novak, Rodžer i Rafa, odigrao toliko nezaboravnih duela sa njima, ali je umeren u svojoj odluci i pojašnjava da će konačna odluka biti doneta tek kada sva trojica ostave tenis.

"Kad sve bude završeno, i ovo ne govorim jer mi je prijatelj potpuno sam iskren, verujem da će Novak Đoković biti najbolji teniser svih vremena!", naglasio je Tipsarević.

U intervjuu za specijalizovani portal "Tennis Now" je objasnio zbog čega je stao na stranu svog sunarodnika i čoveka s kojim je mnogo puta igrao i za Dejvis kup reprezentaciju Srbije, a nije odabrao Španca ili Švajcarca...

"I vi i ja znamo da će oboriti svaki mogući teniski rekord, tu pre svega mislim na grend slem titule...Novak je već u prednosti na mastersima u odnosu na Federera i još je šest godina mlađi. Treba još da ga prestigne i u broju nedelja na #1 ATP liste. Takođe, znate i da je osvojio svaki od 12 mastersa što Federer nije uspeo...", pričao je Tipsarević.

Srpski teniser je kazao da je jedino što Đokoviću fali "zlatna olimpijska medalja", ali smatra da ona za priču o "GOAT" (najbolji svih vremena) nije merodavna.

"U tenisu je najvažniji broj osvojenih grend slem titula. Glavnu ulogu odigraće i Novakova 'glava' u tome da li može da ih stigne... Moje lično mišljenje je da kada su sva trojica na vrhuncu, sem Rafe na šljaci, Novak Đoković je najbolji teniser ikada", zaključio je Tipsarević.

Da li se slažete s njim?

OSVOJENE GREND SLEM TITULE:

Rodžer Federer - 20
Rafael Nadal - 17
Novak Đoković - 15

OSVOJENE MASTERS TITULE:

Rafael Nadal - 33
Novak Đoković - 32
Rodžer Federer - 28

BROJ NEDELJA KAO #1 NA ATP LISTI:

Rodžer Federer - 310 nedelja
Novak Đoković - 248
Rafael Nadal - 196

Međusobni skor Novak Đoković - Rafael Nadal: 28:25
Međusobni skor Novak Đoković - Rodžer Federer: 25:22
Međusobni skor Rafael Nadal i Rodžer Federer: 23:15

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Miloš

22.04.2019 21:33

Ako se budeš bavio nekim drugim stvarnima, a ne tenisom mrka kapa. Polako ali sigurno propadaš.

ODGOVORITE
Name

AUTORU

23.04.2019 06:46

Ovdje niste naveli osvojene završne turnire koji su na osnovu broja bodova kao i rejtinga učesnika jači od masters turnira. Ako nešto radite, radite kako treba.

ODGOVORITE