Ријечи Фредија Бобића: Желимо да Лука остане!

Али позив великана нас оставља без шанси. . .  ”Ади Хитер је у Луки пронашао праву жицу. Сећам се када га је гледао први пут, само је рекао: ‘Човече, какав нападач’. Лука напредује још више јер игра фудбал какав највише воли”.

Фудбал 22.04.2019 | 20:45
Ријечи Фредија Бобића: Желимо да Лука остане!
Толико тога је већ речено и написано о Луки Јовићу. Хвалоспеви на рачун српског голгетера одавно су превазишле локалне и прешле на континенталне размере. Шпански и немачки медији се готово свакодневно утркују с новим информацијама о томе где би каријеру могао да настави Јовић, као један од најбољих младих нападача Европе. 

Спортски директор Ајнтрахта Фреди Бобић памти и нека друга времена, када је Лука био само дете изгубљено у блештавилу Лужа и неко ко није знао свој пут. Недавно је тим из Франкфурта и званично откупиоЈовићев уговор, везао га до јуна 2023. године и од њега жели да га неким чудом задржи и после лета у својим редовима.

”Јако га добро памтимо из тог периода када је дошао код нас”, каже Бобић у разговору за сајтСге4евер.де и наставља:

”Бен Манга (шеф скаутинг службе прим. аут.) тада га је већ добро познавао. Ја сам га гледао на репрезентативном нивоу две године раније, а и Нико Ковач га је одлично знао. На први поглед одавао је тај утисак изузетног младог играча, због чега смо и решили да ризикујемо с њим. Нисмо тада знали шта ћемо добити као коначни производ”.

Али после гола на дебију, Јовићу су почеле да се отварају све капије и убрзо је постао један од најубојитијих голгетера Бундеслиге.

“Данас, Лука доноси све оно добро што један фудбалер треба да поседује. Чак и када га ухвате његове бубице, ми радимо све како би га вратили на прави пут. Ади Хитер је у Луки пронашао праву жицу. Сећам се када га је гледао први пут, само је рекао: ‘Човече, какав нападач’. Лука напредује још више јер игра фудбал какав највише воли”.

Откако је ушао у голгетерску серију, Лука Јовић се доводи у везу са Барселоном, Реалом, Ситијем, Челсијем, Ливерпулом, Бајерном, Тотенхемом... Због тога Бобић и не може да изнесе јасну прогнозу каква будућност чека младог Србина.

”Постоје шансе да остане код нас, наравно. Али, морамо да будемо реални. Прелазни рок још није почео, а морамо да будемо и опрезни с предвиђањима. Лука је тренутно изузетно тражена роба, због своје младости и квалитета. Свесни смо тога. Не можемо ништа да гарантујемо. Волео бих да остане, али остајем реалан... Ако буде наишао неко велики, нећемо имати шансу”, признаје Бобић.

Велике ствари направили су “Балкански момци”, како од милоште зову квартер Јовић – Костић – Ребић – Гаћиновић, због чега је спортски директор Ајнтрахта посебно задовољан.

”Разумемо се одлично, имамо исти менталитет. Наша сарадња базира се на поверењу”.

Чак и у случају да Лука Јовић напусти Франкфурт током лета, то неће бити за сумњу мању од 50.000.000 евра. Због тога Бобић уверава да навијачи не треба да брину и да клуб има резервни план.

”Сви у клубу имамо спремљен План Б. Бен Манга је већ у Португалији, верујем у њега и увек сам веровао у његову процену. Његови квалитети су реткост”.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар