Riječi Fredija Bobića: Želimo da Luka ostane!

Ali poziv velikana nas ostavlja bez šansi. . .  ”Adi Hiter je u Luki pronašao pravu žicu. Sećam se kada ga je gledao prvi put, samo je rekao: ‘Čoveče, kakav napadač’. Luka napreduje još više jer igra fudbal kakav najviše voli”.

Fudbal 22.04.2019 | 20:45
Riječi Fredija Bobića: Želimo da Luka ostane!
Toliko toga je već rečeno i napisano o Luki Joviću. Hvalospevi na račun srpskog golgetera odavno su prevazišle lokalne i prešle na kontinentalne razmere. Španski i nemački mediji se gotovo svakodnevno utrkuju s novim informacijama o tome gde bi karijeru mogao da nastavi Jović, kao jedan od najboljih mladih napadača Evrope. 

Sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić pamti i neka druga vremena, kada je Luka bio samo dete izgubljeno u bleštavilu Luža i neko ko nije znao svoj put. Nedavno je tim iz Frankfurta i zvanično otkupioJovićev ugovor, vezao ga do juna 2023. godine i od njega želi da ga nekim čudom zadrži i posle leta u svojim redovima.

”Jako ga dobro pamtimo iz tog perioda kada je došao kod nas”, kaže Bobić u razgovoru za sajtSge4ever.de i nastavlja:

”Ben Manga (šef skauting službe prim. aut.) tada ga je već dobro poznavao. Ja sam ga gledao na reprezentativnom nivou dve godine ranije, a i Niko Kovač ga je odlično znao. Na prvi pogled odavao je taj utisak izuzetnog mladog igrača, zbog čega smo i rešili da rizikujemo s njim. Nismo tada znali šta ćemo dobiti kao konačni proizvod”.

Ali posle gola na debiju, Joviću su počele da se otvaraju sve kapije i ubrzo je postao jedan od najubojitijih golgetera Bundeslige.

“Danas, Luka donosi sve ono dobro što jedan fudbaler treba da poseduje. Čak i kada ga uhvate njegove bubice, mi radimo sve kako bi ga vratili na pravi put. Adi Hiter je u Luki pronašao pravu žicu. Sećam se kada ga je gledao prvi put, samo je rekao: ‘Čoveče, kakav napadač’. Luka napreduje još više jer igra fudbal kakav najviše voli”.

Otkako je ušao u golgetersku seriju, Luka Jović se dovodi u vezu sa Barselonom, Realom, Sitijem, Čelsijem, Liverpulom, Bajernom, Totenhemom... Zbog toga Bobić i ne može da iznese jasnu prognozu kakva budućnost čeka mladog Srbina.

”Postoje šanse da ostane kod nas, naravno. Ali, moramo da budemo realni. Prelazni rok još nije počeo, a moramo da budemo i oprezni s predviđanjima. Luka je trenutno izuzetno tražena roba, zbog svoje mladosti i kvaliteta. Svesni smo toga. Ne možemo ništa da garantujemo. Voleo bih da ostane, ali ostajem realan... Ako bude naišao neko veliki, nećemo imati šansu”, priznaje Bobić.

Velike stvari napravili su “Balkanski momci”, kako od milošte zovu kvarter Jović – Kostić – Rebić – Gaćinović, zbog čega je sportski direktor Ajntrahta posebno zadovoljan.

”Razumemo se odlično, imamo isti mentalitet. Naša saradnja bazira se na poverenju”.

Čak i u slučaju da Luka Jović napusti Frankfurt tokom leta, to neće biti za sumnju manju od 50.000.000 evra. Zbog toga Bobić uverava da navijači ne treba da brinu i da klub ima rezervni plan.

”Svi u klubu imamo spremljen Plan B. Ben Manga je već u Portugaliji, verujem u njega i uvek sam verovao u njegovu procenu. Njegovi kvaliteti su retkost”.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar